Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Kaspersky Antivirus & Security voor Android controleren

Kaspersky Antivirus & Security is het mobiele antivirusproduct voor Android-smartphones en -tablets, ontwikkeld door Kaspersky Lab. Het is een beveiligingsapp die belooft topbeveiliging te bieden, een reeks anti-diefstalhulpmiddelen die u zullen helpen als u uw Android-apparaat (en) en een reeks extra functies verliest die uw gegevens en uw privacy zouden moeten beschermen. Na meer dan een week te hebben gebruikt en getest, zijn we vandaag klaar om onze mening over Kaspersky Antivirus & Security met u te delen. Lees verder en kijk of dit de Android-beveiligingsoplossing is waarop u hebt gewacht.

Wat kan Kaspersky Antivirus & Security voor u betekenen?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Kaspersky Antivirus & Security niet alleen een antivirusprogramma, maar een complete beveiligingssuite die is ontworpen om uw Android-smartphones en -apparaten te beschermen. U kunt de gratis versie van deze software downloaden via Google Play, maar u moet een licentie van Kaspersky kopen om alle beveiligingsmodules en functies die zijn inbegrepen te kunnen gebruiken.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Als u een licentie voor Kaspersky Antivirus & Security koopt, kunt u de volgende beveiligingsmodules en functies gebruiken:

  • Anti-Virus - de beveiligingsmodule die uw apparaat beschermt tegen malware. Het biedt een on-demand scanner en een real-time antivirusengine.
  • Privacybescherming - hiermee kunt u tijdelijk contacten en de geschiedenis van gesprekken en sms-berichten verbergen die u bij hen heeft.
  • Anti-Diefstal - gebruikt uw Kaspersky en het My Kaspersky- portaal om uw Android-apparaat op afstand te lokaliseren en te vergrendelen, een alarmsignaal in te schakelen, gegevens ervan te wissen of een mugshot te maken van de persoon die het heeft gestolen.
  • Oproep- en tekstfilter - kan worden gebruikt om ongewenste contacten te blokkeren om u te bellen of om u tekstberichten te sturen.
  • Webbeveiliging - scant websites voordat u deze bezoekt en blokkeert websites waarvan is vastgesteld dat ze schadelijke code afgeven of gegevens van u proberen te stelen.
  • Tekst Antiphishing - scant de sms-berichten die u ontvangt en blokkeert de sms-berichten die links bevatten naar gevaarlijke websites.

Kaspersky Antivirus & Security voor Android instellen

Om Kaspersky Antivirus & Security te testen, gebruikten we onze test-Android-smartphone, een Motorola Nexus 6 op Android 7 Nougat. Nadat u het beveiligingspakket van Google Play hebt gedownload en op uw smartphone hebt geïnstalleerd, moet u de app eerst toegang tot uw smartphone en opslag geven zodat deze deze op bedreigingen kan scannen.

Vervolgens moet u het land kiezen waarin u woont, de eindgebruikerslicentieovereenkomst en de Kaspersky Security Network Statement accepteren en een bestaand My Kaspersky- account maken of gebruiken om uw abonnement of proeflicentie van Kaspersky Antivirus & Security te activeren. . Als u alleen de gratis versie wilt, kunt u deze stap overslaan, maar veel functies van de beveiligingssuite zullen hierdoor worden uitgeschakeld.

Zodra Kaspersky Antivirus & Security is geactiveerd en klaar voor gebruik, wordt u gevraagd de database van de app bij te werken en een eerste scan op malware uit te voeren op uw Android-apparaat.

Als er iets verdachts wordt gevonden op uw Android-apparaat, laat Kaspersky Antivirus & Security u dit weten. Ook als alles in orde is, vertelt de app je nog steeds dat er een probleem is met je apparaat. Het zal u vertellen dat "Voor bescherming tegen online bedreigingen, Web Protection inschakelen" . Dat is gewoon een manier om ervoor te zorgen dat u de beveiligingsmodule Web Protection inschakelt die ervoor zorgt dat u veilig bent tijdens het surfen op internet. Dat is een goede benadering voor Kaspersky, dus tik op dit probleem en volg de aanwijzingen die u van Kaspersky Antivirus & Security krijgt .

Het verdient de voorkeur, hoewel niet verplicht, om de andere twee aanbevelingen die u krijgt op te lossen: "Antidiefstal configureren om het apparaat op afstand te vergrendelen en te lokaliseren" en "Privacybescherming configureren" .

Naar onze mening is Kaspersky Antivirus & Security voor Android eenvoudig in te stellen, hoewel u wel een My Kaspersky-account moet maken om alle functies te kunnen gebruiken. Hoe zou u uw mobiele apparaat op afstand kunnen vinden of wissen als u geen online account hebt met toegang tot de juiste managementtools. Bovendien is het een goede zaak dat u uw account rechtstreeks vanuit de app kunt maken - u hoeft hiervoor geen webbrowser te gebruiken. Ten slotte houden we van de proactieve benadering die Kaspersky heeft gevraagd om de verschillende beveiligingsmodules die het bevat, in te schakelen en te configureren.

Het antivirus gebruiken

Kaspersky Antivirus & Security biedt drie verschillende antivirus-scanmodi, plus een real-time beveiligingsfunctie.

Om een ​​handmatige scan uit te voeren, hoeft u alleen maar Kaspersky Antivirus & Security te starten en vervolgens op de knop Scannen te tikken. De app laat u vervolgens het type antivirusscan kiezen dat u wilt uitvoeren: Quick scan (Scan van geïnstalleerde apps), Volledige scan (Scan off whole device) en Folder scan (Scan van een geselecteerde map) .

Het kostte Kaspersky Antivirus & Security slechts 8 seconden om een ​​volledige scan van ons Nexus 6-testapparaat uit te voeren. Dat is erg snel, maar vergeet niet dat onze smartphone alleen de standaard Android-apps had geïnstalleerd. Afhankelijk van het aantal apps en bestanden dat u op uw eigen Android-apparaat hebt, kan een complete antivirusscan veel langer duren.

De Real-time bescherming werkt op de achtergrond en bewaakt continu de bestandsactiviteit en de apps die op uw Android-apparaat worden uitgevoerd. Als een geïnfecteerd bestand of app wordt geïdentificeerd, probeert Kaspersky Antivirus & Security dit automatisch op te schonen. Hoewel u de module Real-time Protection kunt uitschakelen, raden we u ten zeerste aan dit niet te doen, omdat dit uw eerste verdedigingslinie is tegen schadelijke apps.

Het uitvoeren van antivirusscans met Kaspersky Antivirus & Security is een eenvoudige taak, hoewel u dit waarschijnlijk niet vaak hoeft te doen omdat u ook een Real-time beveiligingsfunctie in deze beveiligingssuite krijgt. Maar als u antivirusscans handmatig moet uitvoeren, is het goed om te weten - en we waarderen deze optie - dat u ook aangepaste antivirusscans kunt uitvoeren van de mappen die u kiest.

Gebruik van de Privacybescherming

De module Privacybescherming is zo ontworpen dat u contactgegevens zoals oproepen of sms-berichten voor de mensen of telefoonnummers die u als privé kiest, kunt verbergen. Helaas, als u van plan bent Kaspersky Antivirus & Security te gebruiken op een apparaat met Android 4.4 of hoger, laat de app u meteen weten: "Vanwege de technische beperkingen van Android kan de Privacybeveiligingsfunctie van het verzenden en ontvangen van berichten niet werken zoals bedoeld " .

Het slechte nieuws is dat de bovenstaande beperking in ons geval klopte. De Motorola Nexus 6 die we gebruiken als ons testapparaat, draait op Android 7 Nougat en hoewel we de Privacy Protection- functie konden instellen, konden we deze niet activeren. Elke keer dat we het probeerden, weigerde Kaspersky Antivirus & Security te werken en bleef ze sluiten.

Als u oudere versies van Android gebruikt, kan de Privacy Protection-functie nuttig voor u zijn. Als u echter een apparaat met een nieuwere Android gebruikt, is de kans groot dat deze functie niet correct voor u wordt uitgevoerd.

Lees de tweede pagina van deze recensie om te ontdekken hoe effectief de antidiefstal-, webbeschermings- en antiphishing-modules van Kaspersky zijn, evenals de oproep- en tekstfilters. U zult ook ons ​​oordeel over dit product zien.