Tutorial

Eenvoudige probleemoplossing en probleemoplossing met (probleem) Stappen Recorder

Tijdens het testen van Windows 8 ontdekte ik bij toeval een applicatie genaamd Steps Recorder . Ik heb het een tijdje gebruikt en ik vond het geweldig. Toen ontdekte ik dat het via enkele recente updates ook beschikbaar is voor Windows 7-gebruikers met de naam Problem Steps Recorder . In deze tutorial wil ik laten zien wat deze geweldige kleine tool kan doen, hoe het te gebruiken en uit te leggen wanneer het je beste vriend gaat worden.

De (probleem) stappen-recorder openen

De Steps Recorder (zoals genoemd in Windows 8) of Problem Steps Recorder (zoals genoemd in Windows 7) zijn dezelfde applicatie. Het is alleen dat er kleine verschillen zijn tussen de twee besturingssystemen, in die zin dat Steps Recorder nog vriendelijker en gebruiksvriendelijker is.

Deze applicatie heeft slechts één uitvoerbaar bestand, psr.exe gevonden in "C: \ Windows \ System32" .

Om het in Windows 7 te openen, zoekt u eenvoudigweg naar de woordstappen in de zoekactie Startmenu en klikt u op het resultaat met de tekst "Neem stappen op om een ​​probleem te reproduceren" .

In Windows 8 moet je naar het startscherm gaan, rechts klikken of swipe vanaf de onderkant, Alle apps selecteren en vervolgens naar Windows-accessoires -> Stappenrecorder gaan . U kunt ook zoeken naar het woord 'stappen' en klikken op het juiste zoekresultaat.

Als u in Windows 7 het bovenstaande zoekresultaat niet ziet, gaat u naar het Configuratiescherm voor probleemoplossing . Zorg er daar voor dat de volgende optie is aangevinkt: "Verkrijg de meest actuele probleemoplossers van de Windows Online Troubleshooting-service" .

Deze optie zorgt ervoor dat de nieuwste troubleshooters beschikbaar worden gesteld, inclusief de Problem Steps Recorder .

De belangrijkste interface-elementen

De interface van het programma is hetzelfde in zowel Windows 7 als Windows 8. Alleen de naam is het meest opvallende verschil.

Hieronder ziet u een screenshot van de interface in Windows 7.

Deze schermafbeelding toont het programma in Windows 8.

Zoals u kunt zien, is een ander klein verschil het feit dat in Windows 7 de optie "Uitvoeren als beheerder" in het menu Help staat, maar Windows 8 ontbreekt. Dit komt omdat Steps Recorder in Windows 8 rechtstreeks wordt uitgevoerd als beheerder.

Wanneer u Problem Steps Recorder uitvoert in Windows 7, wordt u mogelijk gewaarschuwd dat sommige vensters op uw bureaublad worden uitgevoerd als beheerder.

Om zeker te zijn dat de opnamesessie goed verloopt, moet u "Uitvoeren als beheerder" in het Help- menu gebruiken.

De optie Instellingen in het menu Help geeft een klein venster weer waar u kunt instellen waar uw opname wordt opgeslagen, als u de schermopname wilt inschakelen en het aantal recente opnames dat het programma moet opslaan. Als u een lange procedure gaat opnemen, aarzel dan niet om het getal van 25 naar een hogere waarde te wijzigen.

De knop Opname starten is om het opnemen van uw acties te starten terwijl Stop Recording het stopt en u niet toestaat om het te hervatten. Maar laten we in detail zien hoe de tool werkt.

Hoe te werken met (probleem) Stappen Recorder

Druk op Start opname . Nu registreert het hulpmiddel al uw muisbewegingen. Start de applicaties die u wilt gebruiken, maak de klikken die u wilt maken, typ wat u nodig heeft, enzovoort. het probleem Stappen De recorder registreert wat je hebt gelanceerd, waarop je hebt geklikt en of je iets hebt getypt of niet.

Het zal echter niet opnemen wat u typt. Om gegevens aan de opname toe te voegen over wat je hebt getypt, moet je op de knop Reactie toevoegen klikken bij de juiste stap en vervolgens je opmerkingen toevoegen in het vakje Markeren als probleem en opmerking . Als u klaar bent met typen, drukt u op OK en gaat u door met opnemen.

Om de opname te pauzeren, drukt u op Record pauzeren . U kunt het op elk gewenst moment hervatten. Als u echter op Stop Recording drukt, stopt het daar en kunt u niet verdergaan.

In Windows 7 wordt u gevraagd om het bestand op te slaan in een ZIP- bestand zodra u de opname stopt. In Windows 8 kunt u de opname bekijken voordat u deze opslaat.

Het ZIP- bestand bevat een MHTML-document dat u kunt bekijken in Internet Explorer of Microsoft Word.

Het belangrijkste verschil tussen Windows 7 en Windows 8

Ik zei dat er enkele verschillen zijn tussen de Windows 7- en Windows 8-versie van deze applicatie. In Windows 7 kunt u de opname alleen in een browser bekijken nadat u het zip- bestand hebt uitgepakt.

In Windows 8, als de opname eenmaal gestopt is, kun je het bekijken in Steps Recorder en ervoor kiezen om het op te slaan en het alleen te e-mailen nadat je er tevreden mee bent.

Hoewel het misschien niet zo veel lijkt, maakt deze wijziging de tool een stuk vriendelijker in gebruik.

Wanneer gebruiken (probleem) Stappen recorder?

De Problem Steps Recorder kan in een paar scenario's nuttig zijn:

  • Wanneer u een probleem dat u ondervindt, wilt opnemen en de details wilt delen met iemand die u kan helpen. U kunt bijvoorbeeld een opname maken, deze online uploaden en de link delen met ons, een vriend of uw netwerkbeheerder, als u hulp wilt.
  • Noteer wat u doet, niet nodig voor het oplossen van problemen. U kunt bijvoorbeeld een volledige zelfstudie met deze tool opnemen en met anderen delen, zodat ze deze kunnen volgen wanneer dat nodig is.

Conclusie

Ik heb deze applicatie toevallig ontdekt en ben blij dat ik dat gedaan heb. Het is heel handig. Ik kan deze tutorial delen met mijn vrienden en familie en hen vragen op te nemen wat ze doen wanneer ze mijn hulp nodig hebben om problemen op te lossen. Echt heel handig! Ik ben blij te zien dat deze toepassing in Windows 8 niet zo verborgen is op plaatsen waar je er nooit naar zou zoeken en die is verbeterd ten opzichte van de incarnatie van Windows 7. Goed gedaan Microsoft!