Tutorial

Problemen melden met Microsoft-services, waaronder OneDrive

Een van de goede dingen over de services van Microsoft is dat ze een snelle manier bieden om te rapporteren wanneer u problemen ondervindt. Microsoft biedt ook een complete servicestatusgeschiedenis, zodat u kunt achterhalen wat er in het verleden is gebeurd en wanneer deze zijn verholpen. Als een Microsoft-service niet voor u werkt (OneDrive, Outlook.com, Family Safety, enz.), Kunt u het probleem als volgt binnen enkele seconden melden:

Stap 1: Ga naar de Service Status Website van Microsoft

Microsoft biedt een zeer nuttige website met de officiële status van hun services en een complete uitgavegeschiedenis. Ga naar Microsoft Service Status en u ziet de huidige status voor de belangrijkste online services van Microsoft. U hoeft zich niet aan te melden met uw Microsoft-account. Dit is handig omdat uw Microsoft-account mogelijk de service is waarmee u een probleem wilt melden.

In de categorie Huidige status kunt u de status voor elke individuele service bekijken door op de naam ervan te klikken of erop te tikken.

Stap 2: Rapporteer het probleem dat u ondervindt

Klik of tik op het gedeelte 'Een probleem melden' aan de linkerkant van het scherm.

Selecteer in het vervolgkeuzemenu Product de service of het product dat niet voor u werkt. Om u een voorbeeld te geven, hebben we gekozen voor OneDrive omdat deze service niet werkte voor ons bij het schrijven van dit artikel. Als u problemen hebt met Office Online, moet u ook OneDrive selecteren omdat de twee services nauw zijn geïntegreerd.

De lijst met problemen wordt dynamisch bijgewerkt, afhankelijk van de service die u selecteert. U zult merken dat de soorten problemen die kunnen worden gemeld, verschillen van service tot service.

Bij het schrijven van dit artikel konden we niet door OneDrive- bestanden bladeren op de OneDrive- website, zelfs als we meerdere browsers probeerden. Daarom hebben we "Bladeren door bestanden op de OneDrive-website" geselecteerd en op Verzenden gedrukt.

Microsoft bedankt u voor het melden van het probleem en vertelt u vervolgens dat het niet persoonlijk op uw melding kan reageren. Ironisch, is het niet? :)

Hoe de statusgeschiedenis van Microsoft te bekijken

Een ander handig gedeelte van de Microsoft Service Status-website is de statusgeschiedenis . Klik of tik op Statusgeschiedenis in de kolom aan de linkerkant van het scherm.

U ziet een volledige lijst met de problemen die in de afgelopen maanden zijn geïdentificeerd en opgelost. U kunt leren welke service is getroffen, wanneer het probleem is vastgesteld en wanneer het is verholpen.

Controleert Microsoft de problemen die u meldt?

Ja dat doen ze. Ze hebben een automatisch systeem dat rapporteert aan hun technici wanneer er problemen worden gemeld, zodat ze een kijkje nemen naar wat er mis is en uw problemen oplossen.

Wat als ik een antwoord van Microsoft wil?

Als u wilt dat iemand bij Microsoft met u over uw probleem spreekt, is uw beste kans om Twitter te gebruiken. Communiceer met hun Microsoft Support Twitter-account dat 24 uur per dag - 7 dagen per week beschikbaar is in het Engels.

Conclusie

Heeft u recente problemen met de online services van Microsoft? Als je dat deed, heb je ze dan gerapporteerd? Hoe gelukkig was u met het omgaan met de situatie door Microsoft?