Anders

Testvergelijking - De beste beveiligingstoepassing voor Facebook

We hebben allemaal Facebook-vrienden die veel te veel openbare informatie posten of vrienden die hun account hebben gehackt en gebruikt om spam of malware te verspreiden. Als u niet op hen wilt lijken, is de beste oplossing om een ​​beveiligingsapplicatie voor uw Facebook-account te installeren. We hebben de vijf populairste Facebook-beveiligings-apps getest en we hebben veel interessante gegevens om te delen. Welke is de beste beveiligingsapp voor uw Facebook-account? Lees deze vergelijking om erachter te komen.

De tests die werden uitgevoerd

Ik heb elke beveiligingsapplicatie één voor één geïnstalleerd en alle functies ervan gebruikt. Ik merkte iets ongebruikelijks op evenals de dingen die specifiek waren voor elke toepassing. Vervolgens heb ik de volgende elementen vergeleken die naar mijn mening belangrijk zijn voor het bieden van goede beveiliging voor uw Facebook-account:

  • Aantal actieve gebruikers - hoe meer gebruikers een toepassing heeft, hoe meer gegevenspunten beschikbaar zijn om kwaadwillige berichten tijdig te detecteren.
  • Automatische scans - een beveiligingsproduct dat op gezette tijden op de achtergrond wordt uitgevoerd, biedt zijn gebruikers meer beveiliging.
  • Handmatige scans - gebruikers moeten manuele scans kunnen uitvoeren wanneer ze maar willen.
  • Waarschuwingen plaatsen - elke beveiligingsapplicatie moet zijn gebruikers waarschuwen wanneer verdachte activiteit wordt gedetecteerd.
  • Privacyevaluatie - een beveiligingsapp die uw activiteit evalueert vanuit een privacyperspectief, kan u trainen om uw Facebook-instellingen te verbeteren, zodat u zich meer bewust bent van het feit of uw berichten en profielinformatie openbaar of privé zijn.
  • PC scannen op malware - de mogelijkheid om een ​​scan van uw pc te starten op malware, voor het geval u een second opinion wilt of er iets mis is met uw computer.
  • Scan resultaten via e-mail - het tijdig aankondigen van gebruikers, via e-mail, wanneer bedreigingen worden gedetecteerd, helpt een veiligere Facebook-ervaring te creëren.
  • Statistieken - ze zijn handig om te leren hoe privé en veilig je Facebook-activiteit is.
  • Wekelijkse samenvatting - de mogelijkheid om wekelijkse overzichten te publiceren is nuttig voor sommige gebruikers.

In de onderstaande tabel vindt u een samenvatting van de functies die beschikbaar zijn in elk getest product.

Laten we vervolgens elk product afzonderlijk behandelen.

Bitdefender Safego voor Facebook

Bitdefender was het eerste bedrijf dat een beveiligingsapplicatie voor Facebook vrijgaf. Als gevolg hiervan is Safego een van de meest geavanceerde toepassingen in zijn soort. Het werkt goed en het is een discrete aanwezigheid op uw Facebook-account. De enige ontbrekende functie is het feit dat het u geen e-mailrapporten of waarschuwingen stuurt. Het communiceert alleen met u via uw Facebook-account en alleen als er problemen worden gevonden.

De volledige beoordeling is hier te vinden: Beveiliging voor iedereen - Beoordelen Bitdefender Safego voor Facebook.

ESET Social Media Scanner

ESET Social Media Scanner is een geweldig beveiligingsproduct, net als Bitdefender Safego . In tegenstelling tot andere beveiligingstoepassingen, communiceert het met de gebruiker via e-mail, om waar nodig waarschuwingen te delen of om wekelijkse statistieken te verzenden.

Het enige nadeel is dat het uw profiel niet vanuit een privacyperspectief beoordeelt en geen aanbevelingen doet die de privacy van uw Facebook-activiteit zouden verbeteren. De volledige beoordeling is hier te lezen: Beveiliging voor iedereen - ESET Social Media Scanner bekijken.

Norton Safe Web voor Facebook

Norton Safe Web voor Facebook is de meest gebruikte beveiligingsapp voor Facebook, met 500.000 actieve gebruikers op maandelijkse basis. Maar dit maakt het nog geen geweldig beveiligingsproduct.

Het is een basisproduct dat geen proactieve meldingen deelt wanneer er bedreigingen worden gedetecteerd. Ook scant het alleen je Facebook-feed. Het scant uw muur niet en het evalueert niet de privacy van uw gegevens. Daarom worden er geen privacyaanbevelingen gedaan om te voorkomen dat uw gegevens openbaar toegankelijk worden. De volledige beoordeling is hier te lezen: Beveiliging voor iedereen - Herziening van Norton Safe Web voor Facebook.

Secure.me voor Facebook, door Avast!

Secure.me is ontwikkeld door de beroemde Avast! bedrijf.

Theoretisch heeft het tal van functies, maar niet allemaal. Het product is buggy en de ontwikkeling is nog niet voltooid. Het vraagt ​​ook om toegang tot al je Facebook-gegevens zonder extra beveiliging te bieden, althans niet in vergelijking met vergelijkbare producten. Ik was niet blij met mijn ervaring met secure.me en raad het niet aan bij onze lezers. De volledige beoordeling is hier te lezen: Beveiliging voor iedereen - Herziening van Secure.me voor Facebook, door Avast !.

ZoneAlarm Privacy Scan

Zoals de naam al aangeeft, fungeert ZoneAlarm Privacy Scan alleen als een privacyadviseur en niet als een volledig beveiligingsproduct.

Het zoekt niet naar malware en verdachte berichten. Het evalueert alleen hoe privé je Facebook-activiteit is. De rapporten bevatten nuttige aanbevelingen voor het privé maken van uw gegevens. Hoewel het niet over een groot aantal functies beschikt, zijn de aanbevelingen perfect. Persoonlijk vind ik het de beste tool om de privacy van je Facebook-activiteit te evalueren. De volledige beoordeling is hier te vinden: zie hoe privé uw Facebook-berichten zijn met ZoneAlarm Privacy Scan.

De beste beveiligingstoepassingen voor Facebook zijn ...

Tijdens mijn tests blonken twee producten op als geweldige beveiligingstoepassingen, die zowel nuttig als gebruiksvriendelijk waren: Bitdefender Safego en ESET Social Media Scanner. Het zijn beide goed afgeronde producten, die heel goed werken. Je zou er een voor je Facebook-account moeten gebruiken. Ik heb echter nog een laatste aanbeveling: ZoneAlarm Privacy Scan is een geweldige privacy-adviseur die beide producten aanvult. Ik raad u aan het samen met Bitdefender Safego of ESET Social Media Scanner te installeren en de privacyaanbevelingen te volgen.