Beoordeling

Herziening van de Logitech G303 Daedalus Apex-gamingmuis

Eerder in maart lanceerde gaming-krachtstation Logitech een nieuw lid van de G-serie, de G303 Daedalus Apex Performance Edition-gamingmuis . We hadden de kans om met deze geavanceerde lichtgewicht muis te spelen en, na het een week getest te hebben, willen we onze bevindingen delen. Lees deze review om te ontdekken wat we van G303 Daedalus Apex vinden:

Unboxing van de Logitech G303 Daedalus Apex

De muis wordt geleverd in een zwarte en felblauwe verpakking met de afbeelding van het product op de voorkant van de doos. De volledige naam verschijnt in het onderste gedeelte, zoals we al hebben gezegd G303 Daedalus Apex Performance Edition gamingmuis .

Op de achterkant van de kartonnen doos vindt u een reeks functies, in meerdere talen, en een beschrijving van de inhoud van het pakket.

Beide zijden zijn gevuld met informatie, maar aan de rechterkant van de doos vindt u een korte lijst van technische specificaties geschreven in drie talen: Engels, Frans en Spaans.

Na het openen van de doos vindt u de muis in een beschermende plastic verpakking en geen andere accessoires. Ook vindt u binnen in de brochure Belangrijke informatie (veiligheid, naleving en garantie) van Logitech . Er is geen handleiding, maar een klein stukje papier met het webadres van de ondersteuningspagina van G303.

Hardwarespecificaties

De Logitech G303 Daedalus Apex is een gamingmuis die zijn belangrijkste ontwerpkenmerken heeft ontvangen van zijn voorganger, G302 Daedalus Prime. Toch is de basis van deze vernieuwing gebaseerd op de feedback van gameliefhebbers en ook de eSport Community. De belangrijkste nieuwe functie is de toevoeging van de PMW 3366 optische sensor en Delta Zero- technologie die zijn geleend van zijn grote broer, G502 Core Proteus.

In termen van hardwarespecificaties stelt Logitech dat de muis tussen 200 en 12000 DPI werkt en een trackingsnelheid van maximaal 300 inch per seconde heeft. De G303 communiceert met een instelbare frequentie van 125 Hz tot 1000 Hz, die kan worden aangepast aan de kracht van de computer waarmee deze is verbonden. Dit geeft de muis ook een responstijd van 1 ms.

Het vrij lichtgewicht ontwerp is slechts 3, 07oz (87 gram) heeft een lengte van 4, 57 inch (11, 6 cm) en 2, 6 inch (6, 6 cm) in de breedte. De kabel voegt slechts 1, 41 oz (46 gram) toe aan het algemene gewicht van de muis en de nieuw toegevoegde gevlochten hoes is een zeer handig extraatje.

Een interessante, ook nieuwe, functie is de aanpasbare RGB-achtergrondverlichting. Het maakt het voor ons mogelijk om de kleuren te kiezen die oplichten aan de zijkanten en het muislogo.

Het hoekige ontwerp behoudt de zes programmeerbare knoppen van zijn voorganger. Deze omvatten de typische linker- en rechterknoppen, middelste muis op het scrollwiel, een DPI-schakelaar en de naar voren en naar achteren wijzende duimknoppen aan de linkerkant.

Voor een meer gedetailleerde lijst van specificaties, ga naar deze link: Logitech G303 Daedalus Apex.

De Logitech G303 Daedalus Apex gebruiken

Eerst en vooral moeten we zeggen dat Logitech G303 Daedalus Apex een geweldige gamingmuis is die het fundament van zijn voorgangers (G302 en G502) afbouwt.

De verfijnde linker en rechter knoppen met metalen veerspanning helpen de algehele gevoeligheid en het aanvoelen van de muis te verbeteren. Wat duurzaamheid betreft, hebben we het slechts een bepaalde tijd gebruikt, maar Logitech beoordeelt het op 20 miljoen klikken. In het echte leven betekent dit dat een serieuze gamer twee opeenvolgende jaren nodig heeft om het 10 uur per dag te gebruiken om dat doel te bereiken. Elk van de knoppen is een genot om op te drukken en het scrollwiel is een van de best geteste.

Hoewel het ambidexter hoort te zijn, moeten we zeggen dat voor degenen onder u die de voorkeur geven aan hun linkerhand, de toetsen voor vooruit en achteruit moeilijk te gebruiken zijn.

De vorm van de muis, met de achterkant en voorkant die behoorlijk scherp afnemen, is een ontwerpfunctie die je wel of niet leuk vindt of niet leuk vindt (we vonden het leuk). Het zal zeker degenen die een klauwgreep gebruiken bevoordelen, maar omdat het een gamingmuis is, denken we niet dat dit een probleem is; degenen onder jullie die een gewone palmgreep gebruiken, zullen merken dat de achterkant van je hand op het bureau zit en niet wordt ondersteund. We kunnen ook zeggen dat diegenen onder jullie met grote handen zich misschien wat krap voelen en mensen met kleine handen pijn krijgen na een lange periode van gebruik.

De bouwkwaliteit is vrij solide en de shell geeft geen krakende geluiden. Een goed toegevoegde functie is de gevlochten bedekking van de kabel die niet terugtrekt en hij is vrij flexibel. We merken ook op dat Logitech twee kleine teflon-pads heeft toegevoegd om een ​​betere glijding te garanderen. Bij regelmatig gebruik komt deze muis zeer weinig weerstand tegen, hetzij op het bureau of een muismat, en beweegt moeiteloos.

We genoten van de snelheid, responsiviteit en minimalisme, vooral bij first person shooters en real-time strategiespellen. Logitech G303 Daedalus Apex is een gamingmuis die snelle reactietijden, geen latencies en een enorm verhoogde nauwkeurigheid biedt. Dit is een Logitech-gamingaccessoire dat vooral dankzij het strakke ontwerp en de nieuwe sensor de nadruk legt op bruikbaarheid ten opzichte van comfort en prestaties.

Software, stuurprogramma's en RGB-verlichting

De muis is vrijwel direct uit de doos aangesloten op de computer, zowel op Windows 7 als Windows 8.1. Om toch van alle functies te genieten, moet u Logitech's Gaming Software installeren die u hier kunt downloaden. De software is vrij eenvoudig te navigeren en zeer intuïtief.

Met de Gaming Software van Logitech kunt u drie verschillende profielen configureren en waarden toewijzen aan maximaal vijf gevoeligheidsniveaus (in DPI). Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij een 32-bits ARM-processor die uw persoonlijke keuzes op het interne geheugen onthult.

U kunt ook Automatische gamedetectie kiezen die de profielen gebruikt die op uw computer zijn opgeslagen en de muis aanpassen voor elk van uw favoriete games.

De optische sensor PMW 3366 kan maximaal 12000 DPI aankoppelen, wat indrukwekkend is maar weinig relevant in een spel voor een gewoon mens. Het bevat echter een anti-smoothingfunctie die met andere woorden betekent dat de muis het traject van de aanwijzer zelf niet corrigeert. Deze Delta Zero- sensor en zijn algoritme zijn erg handig voor gamers omdat de muis precies de bewegingen van de speler reproduceert en er geen vertraging is tussen je handbewegingen en wat er op het scherm gebeurt. Het heeft nul filtering, geen pixelafronding of pixelverdubbeling en geen versnelling die de algehele nauwkeurigheid aanzienlijk verhoogt.

De sensor past zich ook aan het type ondersteuning aan en verkleint de afstand tussen de lens en de muis voor meer reactievermogen. De standaardwaarde is ingesteld om te worden gebruikt op muisknoppen van Logitech G240 of G440. Toch kunt u de muis kalibreren, dankzij de bovengenoemde software, bijvoorbeeld om te worden gebruikt op een hardhouten oppervlak. Dus als je het naar het huis van een vriend brengt en het op een ander oppervlak moet gebruiken dan thuis, kan het vermogen om te worden gevolgd, snel opnieuw worden gekalibreerd. Dit kan eenvoudig worden bereikt met behulp van de software van Logitech en het zal de sensor volledig optimaliseren met slechts een paar klikken.

Een van de geweldige toevoegingen van G303 Daedalus Apex in tegenstelling tot G302 Daedalus Prime is de introductie van kleurrijke verlichting. Terwijl zijn voorganger net blauw gloeide (Logitech's G Blue), zou je met de G303 tussen 16, 8 miljoen kleuren kunnen kiezen. In de praktijk kunt u een unieke kleur toewijzen aan een profiel dat is bestemd voor een van uw favoriete games.

De twee delen van RGB-verlichting bieden zeer heldere en levendige kleuren. Bovendien kunt u met de software kiezen uit drie lichteffecten: één vaste kleur, kleuren of een ademend effect van één kleur.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In dezelfde verlichtingsinstellingen kunt u ook de snelheid van de effecten en de helderheid aanpassen. Helaas lijkt het ons, althans, niet mogelijk om de twee gebieden met kleurrijke verlichting individueel te regelen. Als zodanig kunt u de verlichting op het logo of de zijkanten alleen in- of uitschakelen.

Ook handig is de Lighting Sleep Timer die is meegeleverd in de software, waarmee u een uitschakelpunt voor de verlichting kunt instellen na een vaste periode van nietsdoen. Dit is geweldig voor degenen onder u die bijvoorbeeld uw computer 's nachts niet sluiten en ermee in dezelfde kamer slapen.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

We denken dat deze muis een geweldige ervaring biedt, niet alleen voor gamers, maar ook voor gewone gebruikers die een muis willen die pure prestaties biedt. Nadat we de muis zeer serieus hebben getest, kunnen we zeggen dat Logitech G303 Daedalus Apex een verbeterde versie van de 302 Daedalus Prime is met robuustere knoppen, RGB-verlichting, meer aanpassingsmogelijkheden en, nog belangrijker, een geweldige optische sensor.
Zijn sobere romp, compact en lichtgewicht, maakt het zeer nuttig voor gamers die onderweg zijn. Het bleek ook verrassend krachtig te zijn voor gebruik op alle games die we erbij gooiden. Het is een multifunctionele muis die is gebouwd voor mensen die eenvoudige minimalistische ontwerpen willen. We raden het iedereen aan die een geweldige muis wil die zowel voor gaming als voor normaal dagelijks gebruik nuttig zal zijn. Je zult niet teleurgesteld zijn.