Beoordeling

Samsung Galaxy S6 edge beoordelen - Vet ontwerp voldoet aan uitstekende prestaties

Samsung is een van de belangrijkste spelers op de markt voor mobiele apparaten en heeft sinds een aantal jaren high-end en best gerankte apparaten uitgebracht. Elke liefhebber van mobiele apparaten op de planeet heeft gehoord van zijn Galaxy-lijn van smartphones en tablets. Telkens wanneer een nieuw Galaxy-apparaat wordt uitgebracht, kijken de ogen van de wereld ernaar. Het is dus geen wonder dat eerder dit jaar, toen Samsung haar nieuwste Android-smartphone met vlaggenschepen introduceerde, de Galaxy S6 edge, iedereen wilde zien waar het allemaal om ging. We werden nieuwsgierig en slaagden erin om dit stukje technologie te verkrijgen en we kunnen gerust zeggen dat we behoorlijk onder de indruk waren. Als u het hele verhaal achter onze verklaring wilt weten, lees dan deze recensie en ontdek:

Hardwarespecificaties & verpakking

De Galaxy S6 edge wordt geleverd in een compacte, helderwitte kartonnen doos met daarop het Samsung-logo en de opslag- en kleurenversie van het apparaat en de belangrijkste functies aan de onderkant, terwijl aan de zijkanten de veiligheid van de fabrikant wordt vermeld seals.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Haal de binnenste glijdende container eruit, breek de veiligheidsafdichtingen aan de zijkanten open, en je zult de smartphone zelf vinden, zittend op de top van al het andere dat in de verpakking zit.

Onder het apparaat vindt u alle andere accessoires die bij deze smartphone worden geleverd: de oplaad- en gegevensoverdrachtkabel, de power-lader (met adaptieve snellaadmogelijkheden), de hoofdtelefoon, de uitwerppin van de simkaart en de snelstartgids, samen met de garantie.

Je kunt de Samsung Galaxy S6 edge in vier kleuren krijgen, met name Black Sapphire, Gold Platinum, Green Emerald en White Pearl. Samsung heeft ook een breed scala aan accessoires beschikbaar, zoals voor- en achteromslagen, om uw apparaat verder te personaliseren.

Laten we nu kijken hoe groot deze smartphone-packs zijn als het gaat om hardwarecomponenten. In het midden van het apparaat bevindt zich een octa-core 64bit Exynos 7420 CPU, bestaande uit vier Cortex-A53-kernen geklokt op 1, 5 GHz en vier Cortex-A57-kernen geklokt op 2, 1 GHz. Deze CPU is een behoorlijk krachtig stuk hardware dat goed is voor de prestaties van deze smartphone, zoals later in het gedeelte benchmarks van deze recensie.

Qua graphics vallen ze onder de Mali-T760MP8 GPU, die tegenwoordig ook een van de meest recente en krachtigste GPU's is.
De Galaxy S6 edge werkt op 3 GB LPDDR4 RAM-geheugen. Qua opslagcapaciteit kun je kiezen tussen drie versies van de Samsung Galaxy S6 edge: de 32 GB, de 64 GB en de 128 GB-versie, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die je erop kunt opslaan. Er is geen ondersteuning voor extra geheugenkaarten, dus afhankelijk van welke versie u kiest, is dat alle opslagruimte die u gaat hebben. De eenheid die we hadden voor testdoeleinden is de 32 GB-versie.

Het scherm dat Samsung koos voor de Galaxy S6 edge is een Super AMOLED 5, 1 inch scherm geschaald met een resolutie van 1440 x 2560 pixels, met een vrij hoge dichtheid van 577 ppi en beschermd door de Corning Gorilla Glass 4-technologie. De kwaliteit van het scherm is uitstekend, de kleuren zijn enkele van de helderste die we op een smartphone hebben gezien en de foto's zijn scherp en scherp en bieden veel detail.

De S6-rand loopt op een 2600 mAh Li-Ion niet-verwijderbare batterij. Als we weten wat voor soort uitvoering we spreken, lijkt het misschien niet veel, maar we hebben erin geslaagd er een hele dag regelmatig gebruik van te maken en er 's avonds nog wat sap in te bewaren.

Op de beeldregistrerende voorzijde is de Galaxy S6 edge uitgerust met een 16 MP camera aan de achterzijde, geschikt voor het produceren van afbeeldingen met een resolutie van 2988 x 5312 pixels en met HDR-modus, optische beeldstabilisatie, autofocus en een LED-flitser. De camera aan de voorkant is een veel eenvoudigere, namelijk een 5 MP-camera die 1440p @ 30 fps video's kan opnemen.

Voor connectiviteitsdoeleinden heeft de Samsung Galaxy S6 edge een dual-band Wi-Fi-adapter die 802.11a / b / g / n / ac-protocollen ondersteunt en compatibiliteit biedt voor zowel 2, 4 GHz als 5 GHz draadloze netwerken, een Bluetooth 4.1-chip met A2DP-technologie, een GPS-module, een infraroodpoort, een NFC-module en een microUSB 2.0-poort die het apparaat in een USB-host kunnen veranderen. Helaas zult u op deze smartphone geen FM-radio-ontvanger vinden.

De fysieke afmetingen van dit apparaat zijn 142, 1 mm (of 5, 59 inch) in lengte, 70, 1 mm (of 2, 76 inch) in breedte en een indrukwekkende 7 mm (of 0, 28 inch) in hoogte. Het weegt 132 gram.

Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde specificaties voor dit apparaat, kunt u deze vinden op de website van de fabrikant: Samsung Galaxy S6 edge Technical Specifications.

De Samsung Galaxy S6 Edge is ongetwijfeld een van de snelste mobiele apparaten op dit moment. De revolutionaire octa-core CPU met 2 verschillende soorten kernen, de nieuwe krachtige Mali GPU en het 3GB RAM-geheugen geven het wat hij nodig heeft om soepel en razendsnel te werken, ongeacht hoe je het gebruikt en wat je erop hebt geïnstalleerd.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Samsung heeft veel gewaagde beslissingen genomen bij het ontwerpen van de Galaxy S6 edge. Vanzelfsprekend is het meest revolutionaire aspect van deze smartphone het gebogen display. Het scherm gaat met name verder aan de linker- en rechterkant van het apparaat en wordt de laatste paar millimeter gebogen. Hoewel dit er behoorlijk geweldig uitziet, duurt het een tijdje om aan te wennen. Dit geldt ook voor het feit dat vanwege deze kromming van het scherm de randen van het apparaat niet zo breed zijn als u van andere telefoons gewend bent, maar in plaats daarvan een beetje scherper, waardoor het apparaat vrij ongebruikelijk is om vast te houden de eerste paar keer. Daarna wordt het natuurlijk en het blijkt helemaal geen probleem te zijn.

De voorkant van het apparaat heeft de Home- knop onder het grote display, dat ook de vingerafdruksensor bevat. Het ontwerp wordt aangevuld door het SAMSUNG-logo bovenaan, onder het oorstukje, de camera aan de voorkant en sensoren. Afgezien van het opvallende gebogen display, is het ontwerp aan de voorkant vrijwel hetzelfde als dat van de vorige Samsung-smartphones.

De achterkant van het apparaat is net zo glanzend als het display en bevat de primaire camera aan de achterkant, samen met de LED-flitser en de biosensoren (hartslag, SpO2 en stressniveau). Een korte vermelding hier, de achterste cameralens is opgeheven van de achterplaat van deze smartphone en terwijl deze op zijn rug rust, is het enige contactpunt met het oppervlak eronder, naast de laagste marge van het apparaat, het cameralader. Dit betekent dat dit punt na verloop van tijd bekrast en versleten raakt.

De linkerkant bevat de volumeknoppen, terwijl de rechterkant de vergrendelknop bevat.

Aan de bovenzijde vindt u de infraroodpoort en het compartiment voor de SIM-kaart en aan de onderkant bevinden zich de luidspreker, de microfoon, de microUSB-laad- en gegevensoverdrachtpoort en de 3, 5 mm audio-aansluiting.

Aan de negatieve kant moeten we het feit vermelden dat toen we het apparaat langer dan een paar minuten per keer gebruikten, het behoorlijk snel heet werd en daardoor een beetje oncomfortabel werd om daardoor vast te houden. Dit is het enige nadeel dat we hebben gevonden bij het testen van de ergonomie van dit apparaat.

De Samsung Galaxy S6 Edge is een indrukwekkend ergonomisch apparaat, hoewel het op het eerste gezicht misschien niet zo lijkt. De zijkanten lijken misschien te scherp om comfortabel te blijven, maar na een tijdje wisten we eraan dat het onnatuurlijk aanvoelde. De knoppen zijn goed gepositioneerd en voelen sterk gebouwd. Het gebogen scherm is een lust voor het oog, de manier waarop het aan de zijkanten van het apparaat doorgaat, neemt ook enige tijd in beslag om comfortabel aan te voelen, maar met het verstrijken van de tijd voelt het geweldig en begint het echt nuttig te zijn.

De smartphone-ervaring op de rand van de Samsung Galaxy S6

De oproepen die we met deze smartphone hebben gedaan en ontvangen, zijn verlopen zoals we verwachtten. De geluidskwaliteit van het gesprek is perfect, mede als gevolg van de setup van de dubbele microfoon en de ruisonderdrukkingstechnologieën van het apparaat.

Als je besluit de meegeleverde hoofdtelefoon te gebruiken voor het maken en ontvangen van oproepen, terwijl de geluidskwaliteit die je ervaart prima is, klaagt de persoon aan de andere kant misschien over sissen veroorzaakt door de wind die in de microfoon van de koptelefoon blaast - we vonden het is niet zo goed beschermd tegen dit. Anders dan dat, de muziekkwaliteit bij het gebruik van de hoofdtelefoon is geweldig, het geluid is helder en vrij van enige vervorming. Ook op dit onderwerp is de luidspreker van hoge kwaliteit, het geluid dat het geeft is behoorlijk luid wanneer het op maximaal niveau is ingesteld, terwijl het toch overzichtelijk blijft.

Wat het besturingssysteem betreft, wordt de Galaxy S6 edge geleverd met Android 5.0.2 Lollipop vooraf geïnstalleerd. Het heeft de al populaire TouchWiz-gebruikersinterface van Samsung erbovenop geïnstalleerd. TouchWiz is de eigen gebruikersinterface die Samsung toepast op hun Android-smartphones en -tablets die extra functies bieden op hun apparaten, bovenop het standaard Android-besturingssysteem.

Zoals we eerder al zeiden, lukte het ons tijdens het gebruik van dit apparaat zoals we normaal zouden doen om er een volledige dag van regelmatig gebruik van te maken, inclusief het maken van een paar oproepen, wat surfen op het internet, het bekijken van enkele videoclips en het verzenden van een paar sms-berichten. Aan het einde van de dag hadden we ongeveer een kwart van het batterijsap over, dus afhankelijk van je gebruikspatroon heb je waarschijnlijk geen problemen om tot het einde van de dag te komen zonder tussendoor je smartphone op te hoeven laden.

De Samsung Galaxy S6 edge vervult zijn belangrijkste rol als telefoon op bewonderenswaardige wijze. Tijdens het maken en ontvangen van oproepen, is de geluidskwaliteit onberispelijk, zonder vervormingen, zelfs niet bij lagere signaalcondities.