Tutorial

Hoeveel toetsaanslagen en muisklikken presteert u per dag?

Moet u weten hoeveel toetsen u per dag indrukt? Hoe zit het met het aantal klikken dat u met uw muis maakt? Wil je statistieken opvragen over hoe je je computer gebruikt? Gelukkig is er een app genaamd WhatPulse die werkt op Windows, Linux en Mac OS X, die je kunt gebruiken om de benodigde gegevens te verzamelen om deze vragen te beantwoorden. Hier leest u hoe het werkt en wat u kunt leren over de manier waarop u uw computer gebruikt:

Stap 1: Download, installeer en maak een account aan met WhatPulse

De eerste stap is om naar de WhatPulse-website te gaan en hun app te downloaden. Het is een gratis app die enkele premiumfuncties biedt, zoals een online dashboard en zeer geavanceerde rapporten die misschien nuttig zijn voor sommigen van u. Als u meer wilt weten over de premiumfuncties en hoeveel ze kosten, ga dan naar deze pagina: WhatPulse Premium Services. Ten behoeve van deze tutorial houden we vast aan de gratis versie en de functies die zijn inbegrepen.

Installeer vervolgens WhatPulse en meld u aan met het account dat u hebt gemaakt.

Stap 2: gebruik uw computer normaal voor een paar dagen

De volgende stap is om uw computer normaal te gebruiken voor een paar dagen, totdat u genoeg nuttige gegevens over uzelf hebt verzameld. Alleen al het bekijken van de gegevens die in één dag of twee dagen zijn verzameld, zegt niet veel over je echte gebruikspatronen. We raden u aan om minimaal een week te wachten tot u WhatPulse gebruikt om nuttige informatie over uw manier van typen en muisklikken te leren.

Stap 3: Ontdek hoeveel toetsen u per dag indrukt en op welke toetsen u het meest drukt

Open na enkele dagen WhatPulse en ga naar het tabblad Input . Daar zie je statistieken met hoeveel toetsen je hebt ingedrukt en krijg je een heatmap van je toetsaanslagen te zien. Onderaan het venster bevindt zich een informatieveld dat dingen deelt zoals uw gemiddelde sleutels per dag, persoonlijke records enzovoort.

Als u erop klikt, kunt u zien hoeveel toetsen u gemiddeld per dag indrukt. Bijvoorbeeld, ikzelf, na een maand gebruik, heeft WhatPulse onthuld dat ik gemiddeld 11698 toetsen per dag indruk.

U hebt ook toegang tot de lijst met toetsen die u indrukt, zodat u weet welke toetsen u het vaakst gebruikt om op te drukken. Bijvoorbeeld, ikzelf, na een maand van gebruik, zijn de toetsen die ik het meest indruk op Spatie, E, A en Backspace. Ze gaven aan dat ik het minst drukte op F9, slechts één keer per maand. :)

Stap 4: Ontdek hoeveel muisklikken u per dag uitvoert en waar u het meest klikt

Op het tabblad Invoer kunt u ook meer te weten komen over uw gewoonten met muisklikken. Gebruik de pijlen om door de beschikbare statistieken te gaan tot je de Mouse Heatmap vindt . De heatmap onthult waar je de neiging hebt om op het scherm te klikken. Een ding dat ik over mezelf leerde, is dat mijn klikpatronen heel anders zijn dan de dagen dat ik gewoon op mijn computer werk en die wanneer ik speel.

U kunt ook gegevens weergeven met de muisknoppen. Op deze manier kunt u zien welke muisknoppen u het meest gebruikt.

Onderaan het venster bevindt zich een informatieveld dat dingen deelt zoals uw gemiddelde muispersen per dag, persoonlijke records enzovoort. Als u erop klikt, kunt u zien hoeveel muisklikken u gemiddeld per dag uitvoert. Na een maand gebruik heeft WhatPulse bijvoorbeeld onthuld dat ik 7985 muisklikken per dag maak. Mijn meest productieve dag bij het gebruik van de muis is zondag. Dat komt omdat ik op zondag computerspelletjes speel waar ik veel op moet klikken. Als ik computerspelletjes speel, maak ik eigenlijk ongeveer 48955 muisklikken in plaats van 7985. Dat is een groot verschil als je het mij vraagt.

Stap 5: Andere interessante gegevens over uzelf

WhatPulse is een zeer interessante applicatie die veel bruikbare gegevens biedt. Blader erdoorheen en je kunt dingen leren zoals:

  • De apps waarin u het meest typt
  • De apps waarin u het meest klikt
  • De toetscombinaties die u het vaakst gebruikt. Ik druk bijvoorbeeld meer op Shift + Spatiebalk dan andere toetscombinaties. Ik ben benieuwd of je weet wat deze snelkoppeling doet in Windows. :)

Andere nuttige gegevens die u gratis kunt krijgen zijn:

  • Hoeveel gegevens worden overgedragen via elke netwerkinterface op uw computer
  • Uw realtime bandbreedtegebruik
  • Statistieken over de uptime van uw computer en wanneer u uw computer het meest herstart

Probeer WhatPulse en laat ons weten wat je van deze app vindt

We zijn dol op de WhatPulse-app en we raden je aan hem te gebruiken, als je wilt weten hoe je je toetsenbord en muis gebruikt. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.