Nieuws

BB-8 uit Star Wars komt bij u thuis

Een nieuw Star Wars-personage uit de aankomende film die een grote ovatie ontving van de fans, is de robot BB-8. Sphero, in samenwerking met Disney, is de uitdaging aangegaan om het op tijd bij je thuis te brengen om de filmpremière te vieren.

BB-8 komt bij u thuis

In de trailers voor de nieuwe Star Wars-film verscheen een nieuwe robot, BB-8, die meteen de aandacht van de fans trok. Het lichaam is een rollende bol en het hoofd is een halve bol die boven zweeft. De combinatie van robuustheid en schattigheid maakte het meteen een hit. Op de Anaheim conventie in april rolde BB-8 op het podium en de menigte reageerde wild.

Foto bron: Star Wars

Is het mogelijk om het concept uit de film in speelgoed af te leveren? Het verhaal van Sphero's BB-8 begint met het eerste contact met Disney. In 2014 werd Sphero geaccepteerd in het Disney Accelerator-programma. Vanaf dat moment raakte het bedrijf betrokken bij de film en maakte het speelgoed dat in handen van elke fan kan worden gelegd.

In het geval van de film maakten speciale effecten en bewerking het gebruik van een hele reeks BB-8's mogelijk die elk verschillende mogelijkheden hadden. Voor het speelgoed was de uitdaging gecompliceerder. Er was behoefte aan een enkele versie die de magie van het personage in het echte leven kon brengen.

De definitieve versie slaagt erin te leveren. BB-8 wordt bestuurd via een app van een smartphone of tablet en de bewegingen worden begeleid door gebaren die een reeks van emoties dekken. Het geluid wordt geleverd door de bijbehorende app en de besturing van de beweging is precies.

Naast de gecontroleerde beweging, kan het speelgoed in patrouillemodus worden gezet en zal het zijn eigen kaart van de omgeving bouwen. Het interessante deel voor de fans die gretig wachten op de filmpremière in december, is dat BB-8 zijn komst zal markeren door een gedragsverandering.

Probeer deze geheimen er niet uit te halen, want het kent ze (nog) niet! BB-8 kan firmware-updates ontvangen en ontvangt in december een nieuw exemplaar. Op 18 december kun je samen met BB-8 de première vieren! Er wordt verwacht dat het de ster van de verkoop voor de feestdagen zal zijn.

BB-8 is meer dan een speeltje

Sphero heeft vanaf het begin de introductie van robots op een leuke manier gepromoot in plaats van strikt functioneel. Als Star Wars actiefiguren altijd al een hit waren (merchandising verkocht voor 3 miljard dollar in 2011), brengt BB-8 het concept van metgezel mee. De zelf-geïnitieerde acties en de heuristieken die haar persoonlijkheid bieden, leveren innovatie op die verder gaat dan de Star Wars-franchise.

De programmering die wordt gebruikt voor BB-8 heeft potentieel voor serieus gebruik. Paul Berberian, CEO van Sphero, raamt BB-8 op 1% van zijn potentieel. De toepassingsmogelijkheden strekken zich uit van het besturen van dumptrucks en bouwkranen tot helikopters en onderzeeërs. In de patrouillemodus bevat BB-8 mogelijkheden zoals het volgen en herkennen van objecten. Speelgoed bouwen is eigenlijk een slimme manier om uitdagende nieuwe technologieën te testen, want "gamen is een zeer vergevingsgezinde omgeving waarin mensen bereid zijn om nieuwe dingen te proberen", legt Berberian uit.

BB-8 doet het goed om de Star Wars-magie in je huis te brengen en toch heeft het speelgoed een eigen verhaal om te zien of je op het rollende balletje let. Je kunt het vinden op Amazon.com en Amazon.co.uk.

Bron Star Wars