Nieuws

BB-8 uit Star Wars komt naar het Windows-universum

Gelanceerd in september, kon het BB-8-speeltje van Sphero alleen worden bediend met Android- en iOS-apps. De kleine Star Wars-robot die meer belooft te zijn dan een speeltje, kreeg zojuist een gloednieuwe app in de Windows Store, als universele Windows 10-app. Eigenaars van Windows 10-tablets en smartphones krijgen een kans om met BB-8 te spelen via de release van deze app. Betekent dit dat alle Windows-gebruikers de app krijgen en kunnen spelen met hun BB-8? Lees verder om erachter te komen.

BB-8 en het universum van universele Windows-app's

D e BB-8-speeltje van Sphero is een van de meest complexe speelgoed dat is uitgebracht als onderdeel van de Star Wars-franchise. Onder het glanzende oppervlak pakt BB-8 indrukwekkende functies die beloven het meer dan een speeltje te maken: een metgezel. Bekijk meer details in dit gerelateerde artikel.

Microsoft promoot al een tijd zijn strategie om pc-, smartphone- en tabletgebruikers samen te brengen via een uniform ontwikkelingsplatform dat apps maakt die op alle Windows-apparaten kunnen werken. Windows Store wordt een krachtige winkelruimte die alle Windows-apparaten ter wereld kan bereiken. Het Microsoft-imperium is van plan terug te slaan :) en probeert de app-wereld terug te krijgen of op zijn minst een groter deel van de taart.

De BB-8-app volgt dit plan en nu hebben we een universele app in de Windows Store die je kunt gebruiken om met je favoriete speeltje te spelen (volg deze link om de app te downloaden).

Het universele kenmerk wordt duidelijk wanneer u de app op een pc en een mobiel apparaat installeert. De app ziet er op beide soorten apparaten hetzelfde uit en terwijl de app zich onder het oppervlak aanpast aan de grootte van uw scherm, is het uiterlijk identiek omdat het in feite dezelfde applicatie is.

Welke Windows-gebruikers hebben te zeggen over de BB-8-app?

Windows-gebruikers zijn extatisch: "BB-8 lijkt eigenlijk veel responsiever met deze app dan met de iOS one." Good job orbotix ", " Eindelijk heeft Sphero de BB-8 app voor Windows uitgebracht. "App werkt perfect." Bedankt Sphero voor het krijgen van dit is klaar! " .

Er is een klein probleem met de app en dit is op het ontwerp van de tegel voor het startscherm van de mobiele apparaten. Eén opmerking vat het probleem perfect samen: "Het app-pictogram is erg slecht in alle maten, maar in de kleine omvang. Het beeld is pixilated en erg onaangenaam" . Deze zou gemakkelijk moeten worden opgelost met een update van de app.

Overigens, wees niet in de war als je de app vermeldt als behorend tot Orbotix. Orbotix is ​​de oude naam van de fabrikant van het speelgoed. De naam van het bedrijf is in 2014 gewijzigd in Sphero.

Inbegrepen of weggelaten?

De strategie van Microsoft om hun Universal Windows Platform (UWP) te pushen is de juiste. Door Windows-gebruikers op zowel mobiele apparaten als pc's te groeperen, in één krachtige winkelruimte, krijgen ze de kans om Apple en Google en hun winkels te volgen. Op dit moment blijft de Windows Store achter bij zijn concurrenten met veel apps die ontbreken of versies van een lagere kwaliteit hebben. UWP creëert een interessantere ruimte voor ontwikkelaars die meer rendement op hun app-investeringen kunnen verwachten.

Het probleem op korte termijn voor Microsoft is dat universele apps alleen op Windows 10-apparaten werken. De pc-versie van Windows 10 werd in juli vrijgegeven en de mobiele versie verscheen in november op Lumia 950 en 950 XL (kijk hier voor de Lumia 950-test). Dit houdt gebruikers van Windows Phone en Windows 8 en Windows 8.1 buiten.

Voor hen is er hoop op verlossing zodra ze een upgrade uitvoeren naar Windows 10 (de pc of de mobiele versie). De upgrade zal echter niet naar alle apparaten gaan (althans niet naar alle smartphones) en gebruikers van sommige oudere apparaten zullen buiten dit heldere nieuwe plan van Microsoft blijven.

Als je Sphero's BB-8-speeltje wilt kopen, kun je het vinden op Amazon.com en Amazon.co.uk. Is uw Windows 10-apparaat geschikt voor BB-8? Laat het ons weten in je reacties hieronder.