Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Andrew Shoemaker

Andrew Shoemaker, geboren in Nebraska, maar momenteel woonachtig aan de Californische kust, wil de wereld rondreizen en zijn schoonheid vastleggen via zijn zoeker. Voor nu is hij dichter bij huis begonnen. Zijn zeegezichten, die een heldere, levendige wereld van Californische stranden en Hawaiiaanse paradijzen laten zien, hebben al een groot aantal fans verzameld. Oorspronkelijk een autotechnicus, is hij op professionele wijze vertakt naar fotografie en hoopt hij op een dag zijn werk in galeries te kunnen exposeren. De 31-jarige geniet van het buitenleven, is zeer actief en geniet van wandelen, vissen en sporten. Om erachter te komen wat Andy inspireerde om zijn eerste DSLR te krijgen en van zijn verbluffende werk te genieten, raden we aan zijn interview hieronder te lezen. Dit is een thema dat je niet mag missen!

Introductie van Andrew Shoemaker

Andy was aardig genoeg om ons te vertellen over zijn liefde voor landschapsfotografie en zijn ambitieuze doelen voor de toekomst, in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Ik heb landschappen en natuurfotografie altijd al zo lang liefgehad als ik me kan herinneren, en de meest inspirerende plek voor mij als kind was de Rocky Mountains in Colorado. Vroeger maakten we daar familie-uitstapjes, maar pas toen ik mijn eigen punt kocht en een digitale camera opnam en ging wandelen in de wildernis, ontdekte ik dat ik enorm van fotografie hield. Uiteindelijk ben ik naar Colorado verhuisd en wilde ik op avontuur gaan en al mijn foto's posten op online forums. Uiteindelijk werd het meer over de fotografie dan over het pad. Ik reisde een paar jaar geleden nog een keer naar het Hawaiiaanse eiland Kauai met een nieuwe camera om op te schieten en ik werd weggeblazen door de natuurlijke schoonheid van het eiland. De foto's die ik daar maakte waren erg goed, maar toen besloot ik dat ik iets meer wilde fotograferen en kocht ik een digitale spiegelreflexcamera. Ik geef toe, ik wist niet zoveel over camera's tot ik een DSLR kocht, maar het heeft mijn leven zeker veranderd! Een paar camera's later en veel glas en hier zijn we.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Gewoon om de schoonheid van de wereld met iedereen te delen en om kunst te creëren uit de natuur en de realiteit. Ik hou van landschapsfotografie / natuurfotografie omdat deze je naar een andere plaats kan brengen en je humeur of perceptie kan veranderen. Het gaat niet altijd om het vastleggen van een "beeld", maar om het vastleggen van een stemming of een gevoel en dat vervolgens uitdrukken door middel van een afbeelding. Het zorgt er ook voor dat ik naar nieuwe plaatsen wil reizen, nieuwe dingen wil ontdekken en steeds beter en beter wil worden. Het grootste deel van mijn recente werk is hier in Californië rond de oceaan. De schoonheid van de kust wordt hier nooit oud en als ik uit het midden van het land kom, waardeer ik dat nog meer.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik momenteel een Canon 5D Mark II en heb alle Canon-glas. Ik gebruik Adobe Lightroom en Adobe Photoshop CS6 voor nabewerking.

Heb je fotografen en artiesten waar je naar opkijkt?

Ja, dat doe ik: Ansel Adams, Aaron Feinberg, Drew Hopper, Guy Tal, Ian Plant, Marc Adamus, Peter Lik en Clark Little.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Op dit moment wil ik echt het gebied van Big Sur in Californië fotograferen. Er is zoveel van de wereld die ik niet heb gezien, maar ik wil graag Italië, Griekenland, Thailand, de Filippijnen, Vietnam, Frankrijk, Costa Rica, Australië en Nieuw-Zeeland fotograferen in willekeurige volgorde. Ik word ook nooit moe van Hawaii, want het is echt een paradijs! Ik denk dat die tour een goed begin zou zijn.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Ik kan echt niet zeggen dat ik een "favoriet" heb en ik ben meestal de meest trotse van mijn meest recente foto, maar op dit moment is een afbeelding genaamd "Planet Cali" waarschijnlijk mijn persoonlijke favoriet.

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?

Om de planeet Aarde te veroveren! Ik zou graag de wereld rondreizen op zoek naar de mooiste landschappen en zeegezichten. Ik vind ook de verschillende culturen en mensen van de wereld erg fascinerend. Wat nu betreft, zal ik doorgaan met het verkennen van Californië en de Verenigde Staten en hopelijk een kans krijgen om op een dag een galerij te openen met mijn werk. Ik zal altijd genieten van fotografie, maar het kan gedurende mijn leven evolueren en het pad dat me naar beneden leidt.

Geniet van Andy's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Andy heeft ervoor gekozen om enkele van zijn prachtige zeegezichten op te nemen in zijn thema voor Windows 7 en Windows 8.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Andrew Shoemaker. Als u van plan bent de afbeeldingen in deze thema's te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Andrew Shoemaker & zijn werk

Als je zoveel van Andy's werk hield als wij, en zijn geweldige portfolio verder wilt verkennen, kun je zijn officiële website bezoeken - Andrew Shoemaker Photography of hem volgen op Facebook - Andrew Shoemaker Photography of deviantART - Andrew Shoemaker.

We willen graag Andy bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in zijn plannen voor de toekomst!