Beoordeling

Herziening van ASUS RT-AC87U - De WiFi-router die Batman zou gebruiken

Toen we de nieuwste router van ASUS - RT-AC87U en zijn indrukwekkende specificaties hadden geleerd, wilden we echt de kans krijgen om hem te testen. Nadat we de specificaties hadden gelezen, konden we niets dan opwinding voelen en, na het unboxen, hebben we gekscherend gezegd dat dit de WiFi-router is die Batman zou gebruiken. :) Maar klopt dit? Is deze router zo indrukwekkend als de specificaties u doen geloven? Laten we het uit deze beoordeling achterhalen.

Unboxing van de ASUS RT-AC87U-router

De verpakking van de ASUS RT-AC87U draadloze router is behoorlijk indrukwekkend. De doos is groter dan die van een andere router en ziet er geweldig uit. Zoals gebruikelijk, als u de box leest, leert u enkele van de hardwarespecificaties van deze router en krijgt u een idee van hoe deze eruit ziet.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de router zelf, vier externe antennes, een netwerkkabel, de voedingsadapter, een ondersteuningsschijf met de gebruikershandleiding in verschillende talen, de garantie, verschillende folders en de snelstartgids in meerdere talen.

Je kunt meer leren over de unboxing-ervaring door de onderstaande video te bekijken:

Hardwarespecificaties

De hardwarespecificaties van deze router zijn indrukwekkend, te beginnen met zijn gewicht - 747 gram (26.34 gram), formaat - 289.5 x 167.6 x 47.5 mm (11.39 x 6.5 x 1.87 inch) en aantal externe antennes - vier.

Het bevat twee dual-core processors: een Broadcom BCM4709 op 1GHz en een Quantenna QT3840BC op 500MHz. De hoofdprocessor zorgt voor de verwerking van de USB-poorten en 2, 4 GHz WiFi-gerelateerde taken, terwijl de tweede processor zich uitsluitend bezighoudt met 5 GHz WiFi-gerelateerde taken.

In termen van connectiviteit, ASUS RT-AC87U bevat twee poorten: een USB 2.0 en een USB 3.0. De USB 2.0-poort bevindt zich aan de achterkant van de router en de USB 3.0-poort bevindt zich aan de voorzijde, gemaskeerd door een rubberen hoes.

Deze router heeft 128 MB opslagruimte en 256 MB RAM, genoeg voor het uitvoeren van de firmware en alle bijbehorende functies.

ASUS schept op over het eerste 4x4 multi-user MIMO (MU-MIMO) antenneontwerp ter wereld met AiRadar universele beamforming. Hiermee kunnen meerdere zenders afzonderlijke signalen en meerdere ontvangers verzenden om tegelijkertijd gescheiden signalen in dezelfde band te ontvangen. Met behulp van deze technologie belooft ASUS RT-AC87U een draadloze signaaldekking tot 465 m² (rond 5.000ft²), wat ronduit indrukwekkend is. Het enige nadeel is dat je draadloze apparaten nodig hebt die ermee compatibel zijn, om optimaal te profiteren van alles wat het te bieden heeft.

Zoals u van een premium router mag verwachten, kan ASUS RT-AC87U werken met alle moderne normen voor draadloze netwerken, waaronder 802.11ac. Het belooft een maximale doorvoer van 1734 Mbps op 5 GHz en 600 Mbps op 2, 4 GHz.

Aan de achterkant van de router vindt u vier 1 Gbps Ethernet-poorten, de WPS-knop en de poort voor de internetverbinding.

Deze router bevat ook een beveiligingsfunctie genaamd AirProtection. Het is gebaseerd op beveiligingstechnologieën geleverd door Trend Micro en het kan malware, virussen, geïnfecteerde apparaten en andere soorten bedreigingen detecteren.

Degenen onder u die de officiële specificatieslijst willen, kunnen ze hier vinden: ASUS RT-AC87U.

Instellen en gebruiken van de ASUS RT-AC87U-router

ASUS RT-AC87U gebruikt dezelfde firmware als eerdere modellen, met dit verschil dat het verschillende nieuwe functies en verbeteringen bevat. De installatieprocedure is net zo eenvoudig en snel als in het verleden en omvat het instellen van een aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord voor toegang tot uw router, het detecteren van het type internetverbinding dat beschikbaar is, het instellen en vervolgens het configureren van de 2, 4 GHz en 5 GHz draadloze netwerken. Vervolgens kunt u beginnen met het aansluiten van andere apparaten op uw netwerk en toegang tot internet.

De ASUS-firmware is zeer geavanceerd en biedt veel aanpassingsmogelijkheden. U kunt elke gewenste instelling letterlijk wijzigen en de router laten werken zoals u dat wilt. Andere fabrikanten bieden niet zoveel controle als ASUS en dit is een van de redenen waarom we het leuk vinden om ASUS-netwerkhardware te gebruiken.

De meertalige ondersteuning is net zo goed als altijd, de gebruikersinterface wordt vertaald in 23 talen. Schakelen tussen talen kost slechts twee klikken en er is geen herstart vereist.

Als u in het verleden een andere ASUS-router hebt gebruikt, zult u het op prijs stellen dat u uw instellingen gemakkelijk kunt exporteren en ze door het ASUS RT-AC87U-model kunt laten importeren.

Een nieuwigheid geïntroduceerd door ASUS RT-AC87U router is dat het 5GHz draadloze netwerk ook op 80MHz en niet alleen op 20MHz of 40MHz kan functioneren. Dit verhoogt de bandbreedte van het draadloze kanaal, wat zou moeten verbeteren hoe goed uw draadloze netwerkverbinding werkt.

In onze tests hebben we de nieuwste firmwareversie gebruikt die beschikbaar was op dat moment - 3.0.0.4.276_2769. Sommige websites en gebruikers die vroege toegang tot deze router hadden, beklaagden zich over een aantal stabiliteits- en prestatieproblemen. Sindsdien heeft ASUS drie nieuwe firmwareversies uitgebracht, die elk problemen met de reparatie hebben opgelost. Gelukkig voor ons kwamen we geen stabiliteits- of prestatieproblemen tegen en we waren erg tevreden over de werking van deze router. We raden u echter aan om de firmware van deze router bij te werken zodra u deze instelt, om er zeker van te zijn dat u over de nieuwste fixes en verbeteringen van ASUS beschikt.