Beoordeling

ASUS Strix 7.1 Surround Gaming Headset Review - Indrukwekkende looks! Hoe zit het met het geluid?

Nadat we de ASUS Strix Pro-gamingheadset hebben getest, zijn we erin geslaagd om hun ultieme gamingheadset te bemachtigen - ASUS Strix 7.1 Surround. Dit product trekt je aandacht door het speciale audiopost, de indrukwekkende specificaties en het unieke ontwerp, maar we waren nieuwsgierig om het in actie te horen. We hebben het in de hand en na meer dan een week testen, zijn we nu klaar om enkele indrukken te delen. Lees verder om te leren of ASUS deze headset goed heeft:

Unboxing De ASUS Strix 7.1 Surround Gaming Headset

De headset is verpakt in een zwarte kartonnen doos met overal de Strix-branding en de afbeelding van het product op de voorkant.

De achterkant van de doos biedt behoorlijk veel informatie over de technische specificaties van de headset.

Het openen van de doos is een hele ervaring. Het unboxen is een premium-apparaat waard en het maakt je enthousiast over het product dat je gaat gebruiken.

De headset zelf wordt vergezeld door een afneembare unidirectionele microfoon, een USB-audiostation, een HDMI naar 3, 5 mm audio-splitterkabel en de USB-kabel die het audiostation met de computer verbindt.

Daarnaast vindt u een snelstartgids en de garantie.

Hardwarespecificaties

De headset maakt gebruik van neodymium-magneetdrivers met 90% omgevingsruisonderdrukking en is compatibel met zowel pc's als Macs. De stuurprogramma's in elk kopje hebben verschillende afmetingen:

  • Voorkant: 40 mm
  • Sub-woofer: 30 mm
  • Midden: 30 mm
  • Achterkant: 20 mm
  • Kant: 20 mm

De headsetkabel is 1, 5 meter lang en de kabel van het audiostation is nog 1, 5 meter lang. Dat is 3 meter (9, 84 voet) kabel voor wanneer je de kit gebruikt die op een pc is aangesloten. Alle kabels in de set zijn gevlochten. De luidsprekers hebben een impedantie van 32 Ohm en een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz.

De hoofdtelefoon weegt 450 gram (15.8 ounces) zonder kabels en is behoorlijk groot. De microfoon is afneembaar en heeft een frequentiebereik van 50 Hz - 16 kHz met een gevoeligheid van -40 +/- 3dB. Het audiosysteem wordt via USB gevoed en biedt 90% omgevingsruisonderdrukking. Het biedt meerdere niveaus van volumeregeling, zoals hoofdvolumeregeling, individuele surroundkanaalbediening en microfoonvolumeregeling. Het bevat ook een hoofdtelefoonversterker en meerdere audiospectrumprofielen voor games: Footstep, Gunshot, Racing en Action / RPG .

U vindt ook instellingen voor het verlichtingseffect op de hoofdtelefoon en een tweede HDMI-uitgang voor externe luidsprekers. U kunt hier de volledige specificaties van de headset vinden: Strix 7.1 - Specificaties.

De ASUS Strix Pro gebruiken

De headset is qua ontwerp vergelijkbaar met de ASUS Strix Pro die we een tijdje geleden hebben getest. Het enige ontwerpverschil is het lichteffect op de cups. Net als met de ASUS Strix Pro voelt deze headset groot aan. De cups bedekken je oren helemaal en ze isoleren het achtergrondgeluid vrij goed. De ogen van de uil zijn van je af gekeerd als je de headset om je nek draagt, omdat de cups in elkaar klappen. Het kan echter een teleurstellende ervaring zijn om de headset om je nek te houden, omdat deze een verstikkend effect kan hebben, dus we raden af ​​om dat te doen.

Het dragen van de headset is een plezierige ervaring, ook al is het behoorlijk zwaar. Het ontwerp maakt het comfortabel om te dragen en de cups zijn zacht voor de oren. We hebben de Strix 7.1 gebruikt tijdens het spelen van games, het bekijken van films (met 7.1 audio) en het luisteren naar muziek (met 7.1 audio). Het geluid was helder en helder in alle situaties en belangrijker nog, het was goed uitgebalanceerd. Het audiostation biedt meer dan voldoende bedieningselementen voor de headset. U kunt de 7.1-effecten in- of uitschakelen, de versterker en de microfoon in- of uitschakelen, of schakelen tussen de hoofdtelefoon en de luidsprekers als u verbonden bent via de speciale HDMI-poort. Het probleem is dat er maar heel weinig luidsprekers zijn die input kunnen krijgen van HDMI. Gelukkig zit er ook een luidsprekerscheidingskabel van HDMI-naar-3, 5 mm in het pakket die je kunt gebruiken om je speakers aan te sluiten. De knop in het midden van het audiostation is omgeven door LED's die oranje of rood kunnen worden. Er is ook een zijknop, die u kunt gebruiken om te schakelen tussen de kanalen die u wilt aanpassen. Nadat je een kanaal op de zijknop hebt geselecteerd, gebruik je de grote knop op het midden om het niveau aan te passen. Een ding om op te letten, en een die ASUS nergens kon specificeren, is dat de middelste knop ook een schakelaar is die je kunt indrukken. Door erop te drukken, wordt het geselecteerde kanaal / de optie Aan of Uit geschakeld. Als u bijvoorbeeld op de knop drukt terwijl de optie Verlichting is geselecteerd, worden de lichteffecten op de hoofdtelefoon uitgeschakeld. Als je Spectrum selecteert, kun je de versterker inschakelen voor effecten zoals Footstep, Gunshot, Racing en Action / RPG . Gebruik de middelste knop om het effect te selecteren waarmee u wilt werken en druk erop om het in te schakelen of uit te schakelen. Om het gebruik van deze functie te vergemakkelijken, wordt elke andere LED rood als een optie is uitgeschakeld.

In games was het geluid helder met goede ruimtelijke effecten, maar we vonden dat de optie 7.1 meer een gimmick was, omdat we niet al te veel moeite hadden om in te schatten of de vijanden waren (rechts of links, vooraan of achter) met de 7.1 effecten uitgeschakeld. Het enige verschil dat we opmerkten bij het gebruik van de 7.1-geluidseigenschap was een ander niveau van intensiteit voor bepaalde geluidseffecten. Verwacht echter niets om je sokken uit te blazen. De ervaring is beter, maar niet veel beter. Deze headset komt alleen tot zijn recht in games die specifiek zijn ontworpen om gebruik te maken van positionele audio en 7.1-uitvoer. Helaas zijn er maar heel weinig spellen die echt goed gebruik maken van meerkanaals-audio. Dit is deels het gevolg van het besluit van Microsoft om na Windows Vista de oude DirectSound-technologie stop te zetten. Hoewel de nieuwere DirectX-versies een moderne DirectSound-API bieden, is deze functionaliteit alleen zichtbaar voor Windows Runtime-apps en is de hardware-interface die moet communiceren met geluidsdrivers momenteel niet geïmplementeerd. Met andere woorden, we hebben de hardware, maar missen de juiste software. Sommige game-ontwikkelaars hebben hun eigen 3D-audiotechnologieën in hun games opgenomen, maar er zijn er niet veel. Om een ​​idee te geven, moet u gewoon denken aan het aantal grafische instellingen in vergelijking met geluidsinstellingen die u in moderne games ziet. Er zijn nauwelijks games die u meer opties bieden op het gebied van geluid dan alleen een algemeen volumeniveau voor muziek of in-game-effecten. Bij het luisteren naar muziek en het bekijken van video's is de audio-ervaring aangeboden door ASUS Strix 7.1 goed, maar niet geweldig. We hebben ze vergeleken met twee headsets van Sennheiser die minder kosten dan de ASUS Strix 7.1 en waarvan de geluidskwaliteit hoger was. Ze waren luider en we genoten van duidelijkere stemmen, minder nadruk op de bas (die het geluid vervormt), wat leidt tot meer natuurlijk geluid. Het totale volume op de ASUS Strix 7.1 lag aan de onderzijde. De microfoon lijkt dezelfde als die op de Strix Pro. Skype-oproepen waren weer luid, duidelijk en helder en we hadden geen problemen om ons aan de andere kant van de lijn te laten horen.

De ENC-module (omgevingsruisonderdrukking) werkt ook, waardoor het achtergrondgeluid goed wordt verminderd, maar het maakt je stem ook moeilijker om te horen, dus je moet of het volume verhogen of harder spreken.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Wat we er niet in slaagden om uit te vinden was wat voor soort geluidskaart zich in het audiostation bevindt. U kunt de headset niet op een andere geluidskaart aansluiten tenzij deze een HDMI-uitgang heeft of u een HDMI-naar-3, 5 mm-adapter hebt. Gezien de aard en het doel van dit product, zou je het moeten gebruiken met het audiostation dat is meegeleverd in het pakket en niet met een andere geluidskaart. Iets dat het vermelden waard is, is het ontbreken van speciale software voor dit product. Alles wordt automatisch gedaan door de hardware die is inbegrepen in het pakket en er zijn geen stuurprogramma's om te installeren en configureren.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Hoewel de ASUS Strix 7.1 surround gaming-headset heel goed werkt voor wat deze was bedoeld, is het moeilijk om de beste doelgroep hiervoor te vinden. Allereerst is deze headset alleen voor gamers een goede optie. Audiofielen kunnen genieten van een betere geluidskwaliteit op andere headsets die niet zoveel kosten. Als je echter een gamer bent die behoorlijk wat geld heeft geïnvesteerd op een desktop-pc en je hebt een goede geluidskaart, dan heb je de ASUS Strix 7.1 niet echt nodig. U kunt goedkopere hoofdtelefoons van goede kwaliteit vinden die geen audiostation nodig hebben, verbind ze met de geluidskaart en geniet van geweldige ruimtelijke effecten. Naar onze mening is de ASUS Strix 7.1 een goede keuze alleen voor gamers die onboard geluidskaarten gebruiken op hun desktop-pc's of voor gamers die gaming-laptops hebben die niet zo goed presteren op de audio-kant van de dingen. In deze scenario's zorgt het audiostation dat wordt geleverd met de ASUS Strix 7.1-gamingheadset voor beter geluid, zowel in games als tijdens het luisteren naar muziek of bij het bekijken van films.