Beoordeling

ASUS RT-AC88U routerreview - Het heeft de snelheid, het heeft de looks!

ASUS RT-AC88U is een grote draadloze router met een goed uiterlijk en krachtige hardware. Het wordt geleverd met veel geavanceerde functies zoals ouderlijk toezicht, bescherming tegen malware en opties voor het verhogen van de snelheid van uw online gaming-sessies. We hebben deze indrukwekkende router enkele weken dagelijks getest en we waren zeer verrast door de enorme snelheid die deze kan bieden. Als u meer wilt weten over onze ervaring met de ASUS RT-AC88U WiFi-router, lees dan deze recensie. Er is nogal wat informatie te delen over deze router, dus laten we beginnen:

Unboxing van de ASUS RT-AC88U AC3100 dual-band Wi-Fi Gigabit-router

De doos voor de draadloze router is vrij groot. Op de voorzijde ziet u een afbeelding van het apparaat en enkele van de belangrijkste functies: de totale bandbreedte van 3100 Mbps, de dekking van 500 vierkante meter, 8 Gigabit-poorten, enzovoort.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Op de achterkant vindt u een vergelijking met andere ASUS-routers, waaronder zijn voorganger - ASUS RT-AC87U, die we in de prestatievergelijking van vandaag zullen opnemen.

In de doos vindt u de volgende elementen: de router zelf, vier afneembare antennes, de voedingsadapter, een Ethernet-kabel, een ondersteuningsschijf, de snelstarthandleiding in verschillende talen, de garantie en andere folders.

De unboxing-ervaring van de ASUS RT-AC88U is best aardig. Het biedt wat je zou verwachten van een premium-apparaat zoals dit.

Ontwerp- en hardwarespecificaties

Het uiterlijk van de ASUS RT-AC88U draadloze router is geïnspireerd op het Republic of Gamers-merk dat eigendom is van ASUS en heeft een aantal hippe rode accenten op de antennes en de koellichaam.

De router wordt gevoed door een dual-core Broadcom BCM47094-processor met 1, 4 GHz, 512 MB RAM en 128 MB flash-opslag voor de firmware en de apps die u op deze router activeert. Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, biedt ASUS RT-AC88U 8 Ethernet-poorten die in staat zijn tot 1 Gbps-verbindingen, naast de poort voor de internetverbinding. Dit maakt het een ideale keuze voor kleine kantoren, LAN-partijen en andere omgevingen waar kabelverbindingen belangrijk zijn. Aan de achterkant van het apparaat vindt u ook een USB 2.0-poort en knoppen voor het resetten van de router, voor de WPS-functie en voor het in- en uitschakelen van de router.

Aan de voorkant van het apparaat vindt u de LED-lampjes die oplichten om aan te geven wat de router doet, een USB 3.0-poort, een knop om de LED's in of uit te schakelen en een voor het in- en uitschakelen van het WiFi-signaal. De positionering van de USB 3.0-poort is voor sommige gebruikers een beetje omslachtig. We hadden dit liever op de achterkant van de router gevonden, naast de USB 2.0-poort.

Vanzelfsprekend biedt deze draadloze router ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac. De door hem uitgezonden 2, 4 GHz-band belooft een maximale theoretische bandbreedte van 1000 Mbps, terwijl de 5 GHz-band een maximale theoretische bandbreedte van 2167 Mbps belooft.

ASUS RT-AC88U is groot en zwaar. Hij weegt 4, 71 pond of 2, 139 kg en heeft een afmeting van 11, 8 x 7, 4 x 2, 38 inch of 29, 97 x 18, 79 x 6, 04 cm. Helaas bevat deze router geen mechanisme voor montage op muren. Het kan alleen op vlakke oppervlakken worden geplaatst.

Als u meer wilt weten over de ASUS RT-AC88U draadloze router en de officiële specificaties, ga dan naar deze pagina: ASUS RT-AC88U specificaties.

Over het algemeen is ASUS RT-AC88U een krachtige draadloze router met veel rekenkracht, geavanceerde functies en een goed ontwerp dat is geïnspireerd op het merk Republic of Gamers.

Instellen en gebruiken van de ASUS RT-AC88U AC3100 dual-band Wi-Fi Gigabit-router

Het installatieproces voor de ASUS RT-AC88U omvat het wijzigen van de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord voor het beheer van de router, het detecteren van het type internetverbinding dat beschikbaar is, het instellen en vervolgens het configureren van de 2, 4 GHz en 5 GHz draadloze netwerken. Als dat voorbij is, kunt u beginnen met het aansluiten van andere apparaten op uw netwerk en toegang tot internet.

We raden u echter aan hier niet te stoppen en meer in detail te treden met uw configuratie. Zoals u zelf zult zien, is de gebruikersinterface van ASUSWRT zeer goed georganiseerd en biedt deze voldoende aanpassingsmogelijkheden voor u om te overwegen.

In termen van meertalige ondersteuning doet ASUS geweldig werk door de gebruikersinterface aan te bieden in 19 talen, die u hieronder kunt zien. Ook is de help-documentatie zeer goed gedaan en het verklaart bijna alles wat je moet weten. Daarom moeten zowel IT-professionals als incidentele gebruikers geen problemen ondervinden bij het configureren van de firmware van hun ASUS RT-AC88U draadloze router.

ASUS RT-AC88U is geprijsd als een premium-router en daarom bevat het een schat aan extra functies die u niet op veel andere routers aantreft. We raden u aan ons gedeelte over Extra functies te lezen en vervolgens de functies in te schakelen die u nodig hebt. Ze zullen de waarde die u van uw router krijgt zeker verhogen.

Toen we deze router testten, hebben we onze firmware geüpgraded naar de nieuwste versie die toen beschikbaar was: 3.0.0.4.380_2345. We ondervonden geen prestatie- of stabiliteitsproblemen en we waren in staat om al onze netwerkapparaten met de router te verbinden.

Het installatieproces voor de ASUS RT-AC88U draadloze router gaat snel en minder snel , terwijl de beheerfirmware veel geavanceerde functies, configuratieopties en geweldige meertalige ondersteuning biedt. Casual gebruikers en IT-professionals zullen niet teleurgesteld zijn in wat deze router te bieden heeft vanuit een administratief perspectief.

Als u meer wilt weten over de real-life prestaties van ASUS RT-AC88U, lees dan de volgende pagina van deze recensie.