Beoordeling

Herziening van de Edimax BR-6478AC V2 AC1200 Gigabit dual-band wifi-router

Edimax is een Taiwanese onderneming die betaalbare smarthome-apparaten maakt, waaronder draadloze routers. Hun beste draadloze router op dit moment is Edimax BR-6478AC V2, wat zeker niet duur is. Het kost ongeveer 70 USD en het belooft behoorlijk veel waar voor je geld te bieden. Hoewel de hardwarespecificaties van deze router niet indrukwekkend lijken, is de lijst met functies vrij lang voor een apparaat dat zo redelijk geprijsd is. We hebben de Edimax BR-6478AC V2 ongeveer een week getest en na verschillende metingen en tests zijn we klaar om onze conclusies over dit apparaat te delen, in deze review:

De Edimax BR-6478AC V2 AC1200 Gigabit Dual-Band wifi-router unboxen

De verpakking die wordt gebruikt voor de Edimax BR-6478AC V2 draadloze router ziet er goed uit. Op de voorzijde ziet u een afbeelding van het apparaat, samen met een lijst met de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu

Op de achterkant ziet u informatie over alle modi waarin deze router kan functioneren en informatie over het snel instellen van de router. In de doos vindt u de volgende elementen: de router, de voedingsadapter, een Ethernet-kabel, een schijf met de USB Device Server-tool, de handleiding en de beknopte installatiehandleiding in verschillende talen, de afgedrukte Snelle installatiegids, de garantie en enkele andere folders.

De unboxing-ervaring is heel eenvoudig en duidelijk, zoals je zou verwachten van een betaalbaar apparaat. We hebben genoten van het feit dat je op de verpakking niet alleen marketing spreekt, maar ook nuttige informatie voor de gebruikers van deze router.

Hardwarespecificaties

De Edimax BR-6478AC V2 draadloze router heeft een Mediatek MT7620A-processor op 580 MHz, 64 MB RAM en 8 MB opslagruimte voor de firmware.

Het heeft twee externe antennes die het draadloze signaal uitzenden voor de 2, 4 en 5 GHz frequenties. Zoals met elke moderne router biedt Edimax BR-6478AC V2 ondersteuning voor de volgende normen voor draadloze netwerken: 802.11ac, 802.11a, 802.11b, 802.11g en 802.11n. De maximale, theoretische bandbreedte is 300 Mbps voor de 2, 4 GHz-band en 867 Mbps voor de 5 GHz, wat leidt tot een totaal van 1197 Mbps.

Op de achterkant van de router vindt u de Power-poort, de LAN-poort voor het verbinden van de router met de internetprovider, vier Gigabit Ethernet-poorten voor het aansluiten van uw apparaten op het netwerk, een Reset / WPS-knop en een USB 2.0-poort.

Qua formaat is de router niet erg groot, hoewel hij twee vrij lange en dikke antennes heeft. De afmeting is 190, 2 x 172 x 42 mm of 7, 48 x 6, 77 x 1, 64 inch in de breedte, diepte en hoogte. De router is ook erg licht, op 322 gram of 11.35 ounces. Het heeft een grote luchtopening aan de voorkant en twee kleinere aan de achterkant, die je hieronder kunt zien. Dit zorgt voor een efficiënt koelsysteem.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van deze draadloze router, gaat u naar deze pagina: Edimax BR-6478AC V2-specificaties.

Instellen en gebruiken van de Edimax BR-6478AC V2 AC1200 Gigabit Dual-Band Wi-Fi-router

Het installatieproces voor de Edimax BR-6478AC V2 draadloze router is vrij lang en omvat vele stappen. Eerst stelt u de modus in waarin de router werkt: router, access point, Wi-Fi range extender, Wi-Fi bridge en WISP (draadloze internetprovider).

Vervolgens stelt u in of u de iQ Setup-wizard (de configuratiewizard) wilt gebruiken of dat u alle instellingen handmatig wilt configureren. Als u doorgaat en de wizard gebruikt, wordt u gevraagd om de Ethernet-kabel van uw internetprovider op de router aan te sluiten, uw verbindingsdetails in te voeren en de draadloze netwerken te configureren die door de router worden uitgezonden.

Het toepassen van uw instellingen zal wat meer werk vergen dan met andere routers en dit is een zwakke plek van Edimax draadloze routers in het algemeen. Wanneer u een instelling wijzigt, moet de router opnieuw worden opgestart om uw wijzigingen toe te passen en dit maakt het configuratieproces langzamer dan met routers van andere fabrikanten.
Nadat de eerste installatie is voltooid, kunt u de andere instellingen handmatig wijzigen. Stel bijvoorbeeld meer gedetailleerd in hoe de draadloze netwerken werken, wijzig de standaardgebruikersnaam en het wachtwoord voor de beheerdersaccount (om de beveiliging van uw netwerk te verbeteren), schakel de extra functies in die u wilt gebruiken, enzovoort.

Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, is de gebruikersinterface iets meer spartaans. Het gaat absoluut niet om het uiterlijk, maar om het geven van toegang tot de configuratie-opties die Edimax beschikbaar heeft gesteld.

Op het gebied van ondersteuning in meerdere talen biedt Edimax zijn gebruikersinterface in 16 talen, die u hieronder kunt zien.

Er is enige Help- documentatie direct beschikbaar in de gebruikersinterface, maar dat is niet helemaal compleet in termen van uitleg. Als u hulp nodig heeft, kunt u het beste bediend worden door de gebruikershandleiding die beschikbaar is op de Edimax-website. Die heeft veel informatie beschikbaar over alle instellingen. Helaas is de volledige gebruikershandleiding alleen in het Engels beschikbaar.

Over instellingen gesproken, Edimax BR-6478AC V2 biedt voor vrijwel alles een uitgebreide handmatige instelling, met één uitzondering: u kunt de standaard die wordt gebruikt door de draadloze netwerken die worden uitgezonden, niet aanpassen. Anders dan dat, konden we alles configureren wat we wilden. Het 2, 4 GHz draadloze netwerk aangeboden door Edimax BR-6478AC V2 uitzendt met behulp van de 802.11 b + g + n-normen terwijl 5GHz draadloos netwerk uitzendt volgens de 802.11 a + n + ac-normen. U kunt deze draadloze netwerken niet instellen om slechts één standaard te gebruiken.

Helaas is de taal die wordt gebruikt door de gebruikersinterface van Edimax technisch van aard. Ongewone gebruikers zullen de gebruikershandleiding moeten raadplegen als ze willen ruziën met alles wat deze router te bieden heeft. Deskundigen en IT-professionals zullen het echter wel redden zonder een handleiding te raadplegen. Een ander nadeel van de gebruikersinterface is dat het traag reageert op uw klik en opdrachten. Als u enkele geavanceerde instellingen wilt wijzigen, wapent u dan met een beetje geduld totdat alle configuratie-opties op het scherm zijn geladen en uw instellingen worden toegepast, na een herstart. Gemiddeld duurt een herstart ongeveer 90 seconden om te voltooien.

Een stap die we aanbevelen om door te nemen, is een firmware-update. Tijdens onze tests zijn we geüpdatet naar de nieuwste firmwareversie die toen beschikbaar was: 1.09. Gelukkig doet Edimax goed werk door regelmatig firmware-updates vrij te geven die fouten verhelpen en de prestaties verbeteren.

Na het instellen van de router zijn we begonnen al onze apparaten vanuit het netwerk te verbinden: desktop-pc's, laptops, tablets, consoles, smartphones en draadloze printers. We hadden geen problemen om een ​​van hen te verbinden en het delen van netwerken, mediastreaming en andere netwerkgerelateerde taken werkten soepel, zonder problemen.

We hebben echter verschillende praktische aspecten opgemerkt waarvan u op de hoogte moet zijn:

  • Edimax BR-6478AC V2 biedt geen systeem voor montage op wanden
  • Deze router is stof en magneet vanwege het glanzende oppervlak
  • Edimax BR-6478AC V2 warmt niet te veel op, zelfs niet na langdurig gebruik, wat geweldig is
  • Er is geen knop om het licht uit te doen en er is geen software-instelling
  • U hebt één LED voor beide draadloze netwerken en het is niet duidelijk of beide werken of slechts één netwerk werkt. De andere beschikbare LED's zijn voor de voeding, internet en USB.

Lees de volgende pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de prestaties van deze draadloze router.