Tutorial

Hoe Outlook.com te gebruiken om POP3-mail te importeren naar Windows 8 Mail

Voor degenen onder u die de kans hebben gehad om de nieuwe Mail- app in Windows 8 uit te proberen, weet u dat dit een handig hulpmiddel is om al uw e-mails op één locatie samen te voegen, tenzij u een POP3-e-mail hebt account. Hoewel de meeste e-mailproviders zijn geüpdatet naar het IMAP-protocol, gebruiken sommige grote ISP's, waaronder Comcast en Verizon, nog steeds POP3. Als u een van de miljoenen gebruikers met een dergelijk adres bent, kunt u eenvoudigweg niet uw account toevoegen aan Windows 8 Mail . Maar u kunt de gratis e-mailservice van Outlook.com van Outlook gebruiken om e-mails van uw POP3-account (s) te halen en die account vervolgens in de Mail- app te gebruiken. Deze gids laat zien hoe.

Mail biedt geen ondersteuning voor POP3-e-mailaccounts

In de onderstaande schermafbeelding ziet u de beruchte fout die is geretourneerd bij het gebruik van POP3-e-mailaccounts in Mail .

Met Outlook.com van Microsoft kunt u een Outlook-e-mailadres maken en dat gebruiken om e-mails van uw POP3-account in te voeren. Door Outlook met Mail te synchroniseren, kunt u e-mails ontvangen en beantwoorden die uw oude e-mailadres hebben verzonden. Het klinkt misschien vervelend, maar het proces is snel en eenvoudig.

Log in op Outlook.com

Open uw webbrowser naar keuze en ga naar Outlook.com . Voer het e-mailadres en wachtwoord in die zijn gekoppeld aan uw Microsoft-account. Klik of tik op 'Aanmelden'.

U kunt inloggen, zelfs als uw account een e-mailadres gebruikt van een andere provider zoals Gmail of Yahoo. Als u echter al uw oorspronkelijke e-mailadres hebt geconfigureerd in Mail, kunt u uw Postvak IN van Outlook niet met hetzelfde adres toevoegen.

Om dit probleem te voorkomen, maakt u een nieuw Microsoft-account voor gebruik met Outlook.com . Klik gewoon op "Nu aanmelden" op de inlogpagina van Outlook en voer de vereiste informatie in.

Als alternatief kunt u die e-mail gebruiken met de Hotmail- service in plaats van Outlook.com . Met deze service kunt u ondertekenen met Microsoft-accounts waarvan de e-mailservice door een ander bedrijf wordt aangeboden. U kunt zich ook aanmelden bij Mail met Hotmail- accounts waarvoor de e-mailservice wordt aangeboden door andere bedrijven.

Er is echter nog een extra punt: laten we zeggen dat je een Gmail-account hebt. Als u het rechtstreeks in de Mail- app registreert, kunt u zich niet via Mail met hetzelfde account via de Hotmail- service registreren . Er verschijnt een foutmelding dat uw Gmail- inbox al is ingesteld. Daarom moet je Hotmail instellen om je Gmail- berichten te nemen en te registreren in de Mail- app met je Hotmail- account, of je registreert Gmail rechtstreeks. Ik hoop dat dit niet te verwarrend is om te volgen. Laat het me weten als je meer uitleg nodig hebt.

Hoe een POP3-account aan Outlook.com toe te voegen

Log in op Outlook.com, klik of tik op Instellingen en vervolgens op 'Meer e-mailinstellingen'.

Klik of tik op 'E-mail verzenden / ontvangen van andere accounts'.

Klik of tik op 'Een e-mailaccount toevoegen' onder het kopje 'U kunt e-mail ontvangen van deze accounts' .

Voer de accountinformatie voor uw POP3-e-mailaccount in en klik of tik op "Volgende". Outlook moet in staat zijn om de benodigde informatie te verzamelen en het account vanaf hier in te stellen.

Als de installatie mislukt, moet u klikken of tikken op 'Geavanceerde opties' en het account handmatig configureren. Laat het e-mailadres, het wachtwoord, het poortnummer en de gebruikersnaamvelden zoals ze zijn. Haal de naam van de e-mailserver op bij je e-mailprovider, selecteer "Laat een kopie van mijn berichten achter op de server" en klik of tik op "Volgende".

Op voorwaarde dat alle door u ingevoerde informatie correct is, gaat uw accountconfiguratie door. Selecteer een bestaande map om e-mails te ontvangen van je POP3-account of kies ervoor om een ​​nieuwe te maken. We raden u aan de e-mails rechtstreeks in uw inbox te plaatsen. Klik of tik op 'Opslaan' nadat u uw beslissing hebt genomen.

Het voltooien van de accountconfiguratie duurt een paar seconden. Zodra je je bevestiging hebt ontvangen, klik of tik je op "Ga naar je inbox".

Je zou nu moeten zien dat je inbox volloopt met e-mails van je POP3-account. Het enige dat overblijft is om ze naar Windows 8 Mail te leiden .

Hoe Outlook.com aan Windows 8 Mail toe te voegen

Lees het volgende artikel voor meer informatie over het toevoegen van uw Outlook-account aan uw Postvak IN: De volledige gids over het gebruik van de Mail-app. De sectietitels "Hoe een account toevoegen aan de Windows 8 Mail-app" beschrijven dit proces in detail.

Om samen te vatten, bij het toevoegen van uw Outlook.com inbox aan Mail, moet u Outlook selecteren in het menu "Een account toevoegen" voor een Outlook.com- adres of Hotmail voor Microsoft-account van een andere provider zoals Yahoo of Gmail.

Geef uw accountgegevens op en maak verbinding .

Nu uw Outlook-account is toegevoegd aan de Mail- app, wilt u misschien de accountnaam wijzigen. Het is standaard ingesteld op "Outlook" en het is misschien niet intuïtief om op "Outlook" te klikken om uw Comcast-berichten of berichten van een andere POP3-provider te bekijken. Lees het volgende artikel voor meer informatie als u hierbij hulp nodig hebt: Introductie van Windows 8: Hoe u een account in Mail kunt hernoemen.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt de incompatibiliteit van Mail met POP3 met succes omzeild. U ontvangt e-mails rechtstreeks in de Mail- app, ook al zijn ze naar een POP3-account verzonden. Het is geen perfecte oplossing, vooral als je bedenkt dat e-mails die je verzendt vanaf het account het Outlook.com- adres dragen in plaats van je originele, maar functioneel dat maakt weinig uit. Als u nog meer POP3-accounts rond het internet zweeft, kunt u deze ook toevoegen aan uw Outlook.com- inbox. Zorg ervoor dat u de Outlook.com- site gebruikt om het te doen zoals hierboven beschreven. Je kunt ze niet toevoegen via de Mail- app.

Hoe voel je je over deze work-around? Is het de moeite waard om al je e-mails op één plek te hebben of denk je dat je de webmailinterface van je providers zult blijven gebruiken? We horen graag van je, dus voel je vrij om vragen of opmerkingen hieronder te plaatsen.