Tutorial

Probleem oplossen waarbij thuisgroepcomputers niet beschikbaar zijn

Heeft u een thuisgroep waaraan u verschillende computers hebt gekoppeld? Kunnen sommige computers lid worden van de thuisgroep, maar kunnen ze geen andere computers en hun gedeelde mappen bekijken? Als u dit probleem hebt en Microsoft Security Essentials op een van uw computers gebruikt, leest u verder om te weten hoe u uw probleem kunt oplossen.

Symptomen van de slecht functionerende thuisgroep

Als u naar het Netwerkcentrum kijkt, wordt aangegeven dat u de juiste netwerklocatie hebt toegewezen en dat u lid bent geworden van uw thuisgroep.

Wanneer u de Homegroup opent in Windows Verkenner, krijgt u geen spectaculaire crashes of foutmeldingen, alleen een zin die zegt: "Er zijn momenteel geen andere thuisgroepcomputers beschikbaar", zelfs als deze zijn ingeschakeld, zijn verbonden met dezelfde thuisgroep en bestanden en mappen delen met de thuisgroep .

Dit probleem vindt plaats op / met computers waarop Microsoft Security Essentials is geïnstalleerd.

The Culprit - het netwerkinspectiesysteem

Microsoft Security Essentials heeft een functie genaamd Network Inspection System, die netwerkverkeer inspecteert en beoordeelt op mogelijk kwaadaardige code. Hoewel deze functie bijdraagt ​​aan de beveiliging van uw netwerk, veroorzaakt deze ook problemen met Homegroups. Dit probleem heeft waarschijnlijk meer gevolgen voor u, vooral wanneer u meerdere beveiligingsoplossingen gebruikt op de computers in uw huis. Een ding dat mij opviel, is dat dit probleem minder snel wordt weergegeven als u Microsoft Security Essentials op al uw thuisgroep-computers gebruikt.

Het Fix - Disable Network Inspection System

Open Microsoft Security Essentials en ga naar het tabblad Instellingen . Klik daar op Real-timebeveiliging en verwijder het vinkje uit het selectievakje "Netwerkinspectiesysteem inschakelen" .

Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan . Zorg ervoor dat dit is uitgeschakeld op alle computers die tot de thuisgroep behoren en Microsoft Security Essentials is geïnstalleerd.

Conclusie

Het is jammer om te zien dat een Microsoft-beveiligingsoplossing problemen veroorzaakt voor Windows-functies, zoals de thuisgroep. Gelukkig is de oplossing niet ingewikkeld. Als u vragen heeft over de procedure, aarzel dan niet om het hieronder te vragen.