Anders

ASUS Lyra vs. ASUS Lyra Trio vs. ASUS Lyra Mini: prijs, prestaties en functies!

ASUS heeft drie verschillende draadloze systemen geïntroduceerd, allemaal genaamd Lyra. Ze begonnen met ASUS Lyra, vervolgens ASUS Lyra Trio en nu lanceren ze de ASUS Lyra Mini. Behalve de prijs en hun uiterlijk is het moeilijk om ze van elkaar te onderscheiden en te begrijpen wat er anders is tussen de drie modellen. Daarom hebben we besloten om een ​​gedetailleerde vergelijking te maken van: hun uiterlijk, hardware, dekking van draadloze signalen, draadloze prestaties, Ethernet-verbindingssnelheden, beveiligingsfuncties en prijs. Er is veel grond te overbruggen, dus laten we beginnen:

Het uiterlijk van de ASUS Lyra mesh-systemen vergelijken

ASUS Lyra Mini en ASUS Lyra hebben hetzelfde uiterlijk en dezelfde grootte. Hieronder ziet u een ASUS Lyra Mini mesh WiFi-systeem met drie stations.

En hier is de grotere broer: ASUS Lyra. Je kunt ze niet onderscheiden van de Minis. Kun je?

De ASUS Lyra Trio-zenders hebben echter een aparte uitstraling en we waarderen ze beter. Maar andere gebruikers kunnen zich anders voelen. Ziet er altijd een subjectieve evaluatie uit.

De hardware van de ASUS Lyra mesh-systemen vergelijken

De hardwareconfiguratie van de drie ASUS Lyra-systemen is vergelijkbaar. ASUS Lyra en ASUS Lyra Mini zijn bijna identiek. Bekijk de onderstaande tabel om te zien wat er in elk Lyra-model zit.

Het enige significante verschil tussen Qualcomm IPQ4018 (gebruikt in ASUS Lyra Mini) en Qualcomm IPQ4019 (gebruikt in ASUS Lyra) is het feit dat deze laatste een hogere pieksnelheid biedt, die alleen in het echte leven merkbaar is wanneer high-end draadloze netwerkkaarten worden gebruikt. gebruikt, zoals ASUS PCE-AC88. Op de meeste draadloze apparaten is dit verschil niet merkbaar.

Als het gaat om de totale maximale bandbreedte, is ASUS Lyra de betere keuze, met een totaal van 2134 Mbps. ASUS Lyra is echter een tri-bandsysteem, terwijl de andere twee dual-band zijn. Een van de drie banden wordt door ASUS Lyra exclusief gebruikt voor communicatie tussen de stations waaruit de kit bestaat, om een ​​stabielere draadloze dekking voor alle clients te garanderen. Lyra Mini en Lyra Trio hebben deze functie niet.

Draadloze signaaldekking. Winnaar: Geen!

We hebben de signaalsterkte voor alle drie mesh-WiFi-systemen gemeten in alle kamers in ons appartement. U kunt zien hoe het was opgezet, in het onderstaande schema:

We zijn begonnen met de 2, 4 GHz draadloze band. Er was geen duidelijke winnaar. Soms was de duurdere ASUS Lyra beter, terwijl andere keren de goedkopere ASUS Lyra Mini de beste signaalsterkte leverde.

Toen we de signaalsterkte op de 5 GHz draadloze band evalueerden, was de strijd dichtbij tussen ASUS Lyra en ASUS Lyra Trio. ASUS Lyra Mini was inferieur aan de andere twee systemen.

Helaas is er geen duidelijke trend en er is geen ASUS Lyra die de andere overtreft als het gaat om de kracht van het draadloze signaal dat wordt uitgezonden naar netwerkclients.

Maximale snelheid van WiFi-snelheid. Winnaar: ASUS Lyra Trio!

Deze test was leuk om uit te voeren, omdat we de best mogelijke draadloze netwerkkaart op de markt hebben gebruikt: ASUS PCE-AC88. We hebben SpeedTest met deze kaart op een desktopcomputer uitgevoerd. De computer was in dezelfde kamer als het hoofdstation van Lyra, dat was verbonden met de internetprovider. In deze test won ASUS Lyra Trio voorspelbaar omdat het het enige mesh-systeem van ASUS is met ondersteuning voor 3x3 MU-MIMO-transfers. De andere twee bieden 2x2 MU-MIMO.

ASUS Lyra was ook voorspelbaar sneller dan ASUS Lyra Mini omdat de processor een hogere pieksnelheid heeft, zoals gedeeld in de technische specificaties.

Het probleem is dat in het echte leven de meeste gebruikers deze verschillen niet opmerken, omdat ze niet zulke high-end draadloze netwerkkaarten op hun apparaten hebben. De volgende tests zijn veel betekenisvoller voor de praktijkervaring van het gebruik van deze apparaten.

De snelheid op de 2, 4 GHz draadloze band. Winnaar: ASUS Lyra Mini!

We hebben twee reeksen metingen uitgevoerd op de 2, 4 GHz draadloze frequentie. De eerste gebruikte SpeedTest om te zien hoe snel de internetverbinding is bij gebruik van het draadloze netwerk op de 2, 4 GHz-band. Vervolgens hebben we de PassMark Performance-test gebruikt om gegevens over te dragen tussen twee computers die op het netwerk zijn aangesloten. Deze test toonde de snelheid die u krijgt bij het maken van netwerkoverdracht op de 2, 4 GHz draadloze band.

Toen we de downloads met SpeedTest maten, was ASUS Lyra Mini het snelste mesh-systeem, in veel kamers maar niet allemaal.

Hetzelfde gold voor het meten van de uploadsnelheid.

Toen we netwerkoverdrachten bepaalden met de PassMark Prestatie-test, was ASUS Lyra Mini nog steeds de leider van het pakket, maar in sommige kamers overtrof de ASUS Lyra het.

Hetzelfde gold voor het meten van de uploadsnelheid met de PassMark Performance-test.

Kijkend naar de resultaten die we kregen, levert ASUS Lyra Mini de snelste draadloze netwerken op de 2, 4 GHz-band. Soms is het voorbijgestreefd door ASUS Lyra.

De snelheid op de 5 GHz draadloze band. Winnaar: ASUS Lyra Trio!

We hebben ook dezelfde metingen uitgevoerd op de 5 GHz draadloze band. Bij conventionele alledaagse netwerkapparaten behaalden we bij SpeedTest de maximale downloadsnelheid tijdens het gebruik van het ASUS Lyra Trio, maar alleen in de kamer waar het centrale station was geplaatst. In andere kamers werd Lyra Trio beter gepresteerd door ASUS Lyra.

Bij het meten van de uploadsnelheid met SpeedTest was de snelheidskampioen ASUS Lyra Trio. De ondersteuning voor 3x3 MU-MIMO draadloze transfers leverde betere snelheid op.

In de downloadtest van PassMark Performance leverde ASUS Lyra in de meeste kamers de beste snelheden op, op enkele uitzonderingen na, waar ASUS Lyra Mini het beter deed.

In de uploadtest klom ASUS Lyra Trio op en leverde de beste algemene prestaties.

Als het gaat om de snelheid van het draadloze netwerk op de 5 GHz-frequentie, is ASUS Lyra Trio meestal de beste keuze, vanwege de ondersteuning voor 3x3 MU-MIMO-overdrachten. Het is echter niet altijd de snelheidskampioen, omdat de andere mesh-systemen het beter kunnen doen. Maar als u kijkt naar het gemiddelde van onze testresultaten, levert ASUS Lyra Trio relatief consistente resultaten.

De snelheid van Ethernet-verbindingen. Winnaar: Geen!

Het probleem met draadloze mesh-systemen is dat ze slechts twee Ethernet-poorten per station hebben. Omdat ze over het algemeen met elkaar zijn verbonden via draadloze radiofrequenties, kunt u ook genieten van slechts één Ethernet-verbinding van 1 Gbps op het hoofdstation dat rechtstreeks op internet is aangesloten.

We hebben SpeedTest op een desktopcomputer uitgevoerd die is verbonden met het Lyra-hoofdstation. De snelste was ASUS Lyra, vanwege zijn hogere pieksnelheid. ASUS Lyra Mini was een goede tweede beste.

We hebben een netwerkoverdracht uitgevoerd tussen de twee desktopcomputers, elk verbonden met een Ethernet-kabel naar een ander Lyra-station. Omdat de stations draadloos met elkaar waren verbonden, werd de overdracht bemiddeld via WiFi. We hebben de PassMark-prestatietest gebruikt voor deze meting. Zoals je kunt zien, waren de overdrachtssnelheden die we kregen niet indrukwekkend. ASUS Lyra Mini leverde de snelste downloads en ASUS Lyra Trio de snelste uploads.

Het is moeilijk om een ​​duidelijke winnaar te bepalen bij het gebruik van Ethernet-verbindingen op ASUS Lyra draadloze systemen.

Vergelijking van de beveiligingsfuncties

Als het op functies aankomt, delen alle ASUS Lyra-systemen hetzelfde. Alle Lyras worden beheerd via de ASUS Lyra mobiele app voor Android en iOS. Het beste deel is dat ze allemaal profiteren van geavanceerde antivirusbescherming en een tweerichtingspreventiepreventiesysteem. U krijgt ook geïnfecteerde apparaatpreventie en -blokkering, zodat geïnfecteerde apparaten beveiligingsproblemen niet via uw netwerk verspreiden.

De ouderlijk toezicht is ook goed gedaan. Ouders kunnen eenvoudige regels en schema's maken en de functies voor ouderlijk toezicht weten welke inhoud moet worden geblokkeerd en wanneer, automatisch, zonder dat handmatig onderhoud van zwarte lijsten nodig is. De meeste gaas WiFi-systemen van andere bedrijven bevatten niet zulke geavanceerde beveiligingsfuncties als de ASUS Lyra-serie. Anderen bieden vergelijkbare functies, maar voor een beperkte tijd, en dan moet je extra betalen.

Prijsvergelijking

ASUS Lyra en Lyra Trio zijn een tijd geleden gelanceerd. ASUS Lyra Mini is verkrijgbaar in Europa, maar nog niet in de Verenigde Staten. Volgens de weinige informatie die we op internet konden vinden, wordt deze gelanceerd voor een prijs van $ 299. We denken echter dat de prijs vrij snel zal dalen, zodat deze de enigszins minderwaardige hardwareconfiguratie weerspiegelt. Wij geloven dat u het snel zult vinden op de Amerikaanse markt met een prijs van ongeveer $ 249.


Als je Lyra-systemen wilt kopen, kun je ze vinden op Amazon, hier: ASUS Lyra en ASUS Lyra Trio.

Welke ASUS Lyra vind je het leukst?

Nu weet je hoe de drie ASUS Lyra-systemen met elkaar kunnen vergelijken, wat anders is en wat hetzelfde is in alle drie. Voordat we dit artikel sluiten, willen we graag weten welke u zou kiezen. Wil je een ASUS Lyra Mini kopen of heb je liever een Trio? Of heb je je zinnen gezet op de eerste ASUS Lyra? Reageer hieronder en laten we bespreken.