Beoordeling

ASUS ZenFone Selfie review - Hoe kun je jezelf beter bekijken?

Wanneer je denkt aan ASUS, is het eerste dat in je opkomt misschien niet hun lijn van smartphones. Hoewel het Taiwanese elektronicabedrijf vooral bekend staat om hun notebooks en computerhardware, produceren ze ook smartphones en tablets. We zijn erin geslaagd om een ​​van hun nieuwste mid-range smartphones te bemachtigen, de ASUS ZenFone Selfie, een Android-apparaat dat voornamelijk is gemaakt voor tieners en de selfie-generatie. Laten we eens kijken hoe goed ASUS een job heeft gedaan met deze smartphone, in deze review:

Hardwarespecificaties en verpakking

De smartphone wordt geleverd in een grotendeels gestandaardiseerde ASUS-verpakking: het is een witte kartonnen doos met de naam van de fabrikant, de merknaam van de smartphone en enkele van de belangrijkste functies die op zijn kant zijn afgedrukt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Het vak schuift open om de belangrijkste inhoud te onthullen: de smartphone zelf. Op een meer persoonlijke noot, was ik een beetje verrast bij het openen van de doos, omdat ik nog nooit iets over deze smartphone had gelezen en, op basis van de naam ervan, verwachtte ik een veel kleiner apparaat. Het was een aangename verrassing om een ​​nogal elegant vormgegeven smartphone te zien, met slanke rondingen en een vrij groot scherm - het lijkt erop dat kopers van midrange-apparaten ook hun deel van de kwaliteit krijgen, wat een welkom feit is.

De ZenFone Selfie is verkrijgbaar in de kleuren Leather Black, Pure White, Chic Pink, Aqua Blue, Glacier Grey en Sheer Gold - dit is meer dan voldoende. We zijn er zeker van dat iedereen een kleur kan vinden die hij of zij leuk vindt, of hij een meer speelse, kleurrijke variant wenst of een elegante stijl heeft de voorkeur. We hadden een Glacier Gray-apparaat om te testen, wat voor bijna iedereen aantrekkelijk zou moeten zijn, omdat het een meer ingetogen kleur is.

Onder de smartphone en een kartonnen deksel vindt u de gebruikershandleiding, een garantiebewijs, de opladerkop, een microUSB-kabel en een paar bedrade hoofdtelefoons. De toevoeging van de headsets is een erg leuke bonus, vooral omdat het niet vaak wordt gezien op middentonenapparaten. En we hebben het over in-ear degenen met een set extra oordopjes ook - bedankt voor de bonus!

Wat de specificaties van de smartphone betreft, heeft de ASUS ZenFone Selfie (ook bekend onder zijn modelnummer ZD551KL) een enorm 5, 5 "IPS-capacitief aanraakscherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels en een pixeldichtheid van 403 ppi, dit alles beschermd met een Corning Gorilla Glass 4 oleofobe coating .Deze afmeting maakt de ZenFone Selfie meer een phablet dan alleen een smartphone - als je grote handen hebt, is dat zeker een voordeel, wanneer je met deze baby omgaat.

De smartphone is 156, 5 mm (6, 16 inch) groot, 77, 2 mm (3, 04 inch) breed, heeft een dikte van 10, 8 mm (0, 43 inch) en weegt 170 gram (6, 00 oz).

Onder de motorkap bevindt zich een octa-core Snapdragon 615 (MSM8939) chipset met twee quad-core Cortex-A53 CPU's, die elk tikken op 1, 7 GHz. Deze verwerkingskracht wordt verder verbeterd door een Adreno 405 GPU met DirectX 11.2, OpenCL 1.2 en OpenGL ES 3.0-ondersteuning. Wat RAM betreft, kunt u 2 of 3 Gigabytes krijgen, afhankelijk van het exacte model (we hadden er een met 3 GB geheugen), terwijl de opslagruimte 16 of 32 GB kan zijn. Ons testapparaat heeft 32 GB aan opslagruimte, waarbij 24, 88 GB gratis is voor gebruikersgegevens en aanvullende applicaties. Als dat niet genoeg is, heeft de ZenFone Selfie microSD-ondersteuning en kunt u een geheugenkaart installeren met een maximale grootte van 128 GB.

Het apparaat heeft ook twee micro-SIM-slots, die in de dubbele standby-modus werken, wat betekent dat terwijl u op één SIM-kaart spreekt, de andere standby staat en geen oproepen kan ontvangen. Beide SIM-slots ondersteunen ook 3G- en 4G-netwerken, hoewel er maar één tegelijk verbinding kan maken met deze hogesnelheidsnetwerken. Toch is het vooral goed dat beide slots 4G-compatibel zijn als u een microSD-kaart wilt gebruiken, omdat deze in het eerste SIM-slot moet worden geplaatst.

De batterij van de smartphone is een Li-Polymeermodel van 3000 mAh, dat vervangbaar is - dit is iets zeer zeldzaams met high-end smartphones en is hier enorm welkom, omdat men zo altijd een reservebatterij kan hebben, indien nodig.

Zowel de camera aan de voorzijde als de camera aan de achterkant van de ZenFone Selfie hebben 5-punts Largan-lenzen, een resolutie van 13 MP, Toshiba-sensoren, blauwe glasfilters en tweekleurige LED-flitsen, met als enige verschil hun diafragma-afmeting: de camera aan de achterzijde heeft een f / 2.0 diafragma, terwijl de diafragma-afmeting van de camera aan de voorzijde f / 2.2 is en ook een gezichtsveld van 90 graden heeft.

Wat connectiviteit betreft, ondersteunt de smartphone 2G (EDGE / GPRS / GSM), 3G WCDMA (850 MHz / 900 MHz / 1900 MHz / 2100 MHz) en 4G LTE-netwerken, de theoretische maximale snelheden zijn 5, 76 Mbps voor upload en 42 Mbps voor download op HSPA + en 50 Mbps voor uploaden en 150 Mbps voor downloaden op LTE-netwerken. De smartphone heeft ook 802.11 a / b / g / n / ac WiFi-ondersteuning en kan verbinding maken met zowel 2, 4 GHz als 5 GHz draadloze netwerken. Naast een 4, 0 Bluetooth-module (met A2DP en EDR), heeft de ZenFone Selfie ook ondersteuning voor GPS, A-GPS en GLONASS, een NFC-chip en een microUSB 2.0-poort. Een andere functie die tegenwoordig van de meeste smartphones verdwijnt, is de FM-radio - de Selfie heeft het en het werkt als je een koptelefoon aansluit op de 3, 5 mm-jackpoort.

De volledige set hardwarespecificaties vindt u hier: ZenFone Selfie (ZD551KL) specificaties.

De technische specificaties van de ASUS ZenFone Selfie onthullen een solide midrange-apparaat met enkele opmerkelijke bonussen die niet zo vaak in deze prijsklasse worden gebruikt. Bovendien maken de kleine extra's zoals de verwisselbare batterij of de in-ear-koptelefoon de smartphone een nog betere keuze in het middengebied.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De ZenFone Selfie neemt de meeste van zijn belangrijkste ontwerpfuncties over van de ZenFone-lijn van smartphones: dit betekent een elegante en stijlvolle look, met een nogal minimalistisch ontwerppatroon. Het meest voor de hand liggende kenmerk is natuurlijk het zeer grote 5, 5-inch scherm, dat het grootste deel van de voorkant van de smartphone opneemt: dit heeft een klein kader, dus er zijn niet veel ongebruikte gebieden hier.

Rechts boven het scherm bevindt zich de 13 MP camera aan de voorkant, de kenmerkende eigenschap van de ZenFone Selfie. Dit is natuurlijk ongebruikelijk groot voor een camera aan de voorkant, wat een hogere beeldkwaliteit suggereert. De camera wordt aangevuld met een tweekleurige flitser en daarnaast kunnen we ook de voorluidspreker zien.

Aan de onderkant van het voorste gedeelte, net onder het scherm, heeft de smartphone de standaard Android-softkeys: de toetsen Back, Home en Recent Apps. Het speet ons zeer om te zien dat deze geen achtergrondverlichting hebben, waardoor ze veel moeilijker te gebruiken zijn in gebieden met weinig licht. Onder de aanraaktoetsen bevindt zich een geborstelde metalen afwerking, wat een mooie aanvulling is op het ontwerp en, net als in het geval van de ZenFone 2-laser, zouden we deze afwerking graag op meer onderdelen willen zien.

De bovenkant van het apparaat bevat de aan / uit-toets - het is gebruikelijk om het hier te plaatsen, maar omdat de ZenFone Selfie een tamelijk groot apparaat is, is het misschien verstandiger geweest om de aan-uitknop op een van de zijkanten te plaatsen, omdat deze kan wees een beetje moeilijk om het te bereiken wanneer je de smartphone in één hand gebruikt. We kunnen ook de 3, 5 mm-jackconnector en een microfoon bij de sleutel zien.

Aan de onderkant van het apparaat bevindt zich nog een microfoon, vergezeld van de microUSB 2.0-poort die wordt gebruikt om de Selfie op een computer aan te sluiten en ook om op te laden. De twee zijden zijn helemaal leeg, hoewel er rechts een kleine inkeping is, die u kunt gebruiken om het achterpaneel af te nemen.

Terwijl we op het achterpaneel staan: er is een prominent ASUS-logo op het midden gedrukt, terwijl het woord Zenfone op de bodem staat, net boven de vrij grote achterluidspreker. Het is interessant om te weten dat de merknaam Zenfone is gespeld op het apparaat en de verpakking, terwijl het is geschreven als ZenFone, met een hoofdletter F op de ASUS-website.

De belangrijkste kenmerken van het achterpaneel bevinden zich in het bovenste gedeelte, waar we de 13MP camera aan de achterkant, de tweekleurige LED-flitser en de laser autofocus sensor kunnen zien. Hieronder kunnen we de volumetoetsen zien, die vrij ergonomisch zijn geplaatst en gemakkelijk te bereiken zijn, maar die per ongeluk moeilijk kunnen worden ingedrukt. Ook de achteruitrijcamera is heel dichtbij, je raakt hem vast erg aan - houd een schoonmaakdoekje bij de hand.

Wat de algemene bouwkwaliteit van de smartphone betreft, moeten we het hoofdscherm prijzen: de Gorilla Glass 4 is geweldig om krassen weg te houden en - verrassend genoeg - is het aanraakscherm ook geen vingerafdruk-magneet. Het IPS-paneel heeft een behoorlijk contrast, hele mooie kleuren en een goede kijkhoek.

Het achterpaneel heeft een gebogen ontwerp, wat we erg leuk vonden, omdat het zich onderscheidt van veel andere, echt platte smartphones, hoewel het het toestel wat omvangrijker maakt. Het paneel is gemaakt van kunststof van gemiddelde kwaliteit, heeft een matte afwerking en het ziet er een beetje fragiel uit, dus we raden af ​​om het uit te doen, tenzij nodig. Afgezien daarvan is het apparaat behoorlijk goed geassembleerd, we konden geen piepen of kraken horen tijdens het hanteren ervan.

De ASUS ZenFone Selfie heeft een goed ogend en vrij uniek ontwerp, specifiek voor de ZenFone-lijn. De materialen die worden gebruikt in de smartphone variëren van echt goede materialen op de voorkant tot kunststoffen van gemiddelde kwaliteit op de achterkant, maar de algehele indruk is redelijk goed, dankzij het goed gemonteerde apparaat.

De smartphone-ervaring op de ASUS ZenFone Selfie

Als we een smartphone in de middenklasse in onze handen nemen, hebben we meestal de neiging om wat lagere verwachtingen te hebben: middelmatige schermkwaliteit, een beetje trage of enigszins verouderde software, blijft hier en daar achter, geen erg goede camera enzovoort. Gelukkig is de ASUS ZenFone Selfie veel beter in bijna alle gebruiksgebieden.

Allereerst, laten we het display eens bekijken: de kleuren zijn erg mooi, niet overdreven verzadigd zoals op apparaten van veel andere fabrikanten, maar op een bepaalde manier natuurlijker. We kunnen zelfs zeggen dat de beeldkwaliteit perfect is: door de hoge resolutie en pixelverhouding is het scherm erg goed om naar te kijken, je krijgt mogelijk het gevoel dat je een veel duurdere smartphone gebruikt.

Wat snelheid betreft, hebben we echt niet zoveel te klagen. De Selfie had geen problemen in onze dagelijkse taken, het was helemaal niet traag: surfen op het web en apps presteerden allemaal goed en we ondervonden geen grote vertragingen. Soms was er bij het bladeren door meer complexe websites een opvallende, maar niet vervelende vertraging tijdens het scrollen. Ook het installeren en updaten van apps duurde ongewoon lang - dit was nogal vreemd, vergeleken met de overigens prima snelheid. Er waren geen grote stabiliteitsproblemen, hoewel het apparaat onverwachts is uitgeschakeld - we weten de reden hiervoor niet, omdat het nooit meer is gebeurd.

Tijdens gesprekken was de geluidskwaliteit goed, maar er ontbrak een bepaald glashelder geluidsniveau dat je zou verwachten als je praat op 3G- en 4G-netwerken. Dit is meer een notitie dan een klacht, omdat we de andere partij altijd perfect hebben gehoord, er waren geen volumeproblemen en we werden ook goed gehoord door anderen.

De verbinding met 2G- en 3G-netwerken werkte probleemloos, maar er waren enkele plaatsen waar de ZenFone Selfie niet naar 4G overschakelde, hoewel andere apparaten dat wel deden. Bij gebruik buiten bij een nog betere 4G-dekking, had de smartphone geen problemen om verbinding te maken met het 4G-netwerk. Het is goed om te weten dat beide SIM-slots 4G LTE-netwerken ondersteunen, dus als u van plan bent om de eerste gleuf voor een microSD-kaart te gebruiken, hoeft u het gebruik van 4G niet op te geven.

Een interessante bonus die de smartphone biedt, is de mogelijkheid om gesprekken op te nemen. Hoewel we eerder apps hebben zien doen die door alle oproepen op de luidspreker te plaatsen, neemt de ZenFone Selfie feitelijk beide sprekende partijen op zonder de luidsprekers te gebruiken. Deze functie is waarschijnlijk erg handig voor journalisten bij telefonische interviews, maar het kan ook erg handig zijn voor anderen. Houd er echter rekening mee dat u in sommige landen verplicht bent de andere partij op de hoogte te stellen voordat u een oproep kunt opnemen.

We hebben ook geprobeerd de navigatie te gebruiken en de GPS-module werkte probleemloos: hij was snel verbonden, zelfs als hij binnenshuis werd gebruikt, en verloor nooit de verbinding. Dit, samen met het echt grote scherm, maakt de ZenFone Selfie tot een goede navigatiemaatje.

Omdat het een soort multimedia-gecentreerde smartphone is, zou je ook een geweldige geluidskwaliteit kunnen verwachten: de ingebouwde luidsprekers zijn hard genoeg, maar de plastic behuizing is natuurlijk niet geschikt voor spectaculaire feesten. Toch zijn de gebundelde oortelefoons van een redelijk goede kwaliteit: als je naar muziek wilt luisteren, moet je je eraan houden, of je eigen hoofdtelefoon gebruiken.

Op basis van de specificaties van de smartphone zouden we ongeveer 23 uur gesprekstijd of 255 uur standby-tijd verwachten met één volledige lading van de 3000 mAh Li-Po-batterij. We hebben de Selfie tijdens de testperiode als onze enige smartphone gebruikt, en alleen de manier waarop we onze eigen smartphone gebruiken: met automatische helderheid, altijd-aan WiFi, Bluetooth uitgeschakeld, locatie ingesteld op batterijbesparende modus, gemiddeld aantal telefoontjes, SMS-berichten en e-mails, en een beetje bladeren ook. Met dit gebruik zijn we erin geslaagd om een ​​dag af te sluiten met ongeveer 30-35 procent van de levensduur van de batterij in de Selfie: dit betekent dat we de volgende dag gemakkelijk hadden kunnen beginnen zonder de batterij opnieuw op te laden, maar het zou geen twee dagen hebben geduurd. Dit komt vooral door het 5.5 "scherm, en ik denk dat we kunnen zeggen dat dit een echt acceptabele levensduur van de batterij is: zelfs als je met je smartphone leeft en ademt, blijft hij nog een dagje mee. werk twee dagen, indien met mate gebruikt.

Zowel de belangrijkste functies, de batterijlevensduur en de communicatiemogelijkheden maken de ASUS ZenFone Selfie een mid-range smartphone, die zijn ups en downs heeft, maar het is zeker een sterke kanshebber in deze prijsklasse. Het heeft ook een veel eleganter ontwerp dan de meeste mid-range smartphones.