Beoordeling

Nokia Lumia 530 Review - Is het een waardige opvolger van de Lumia 520?

We zijn dol op de Lumia 520 en dat geldt ook voor miljoenen mensen over de hele wereld. Het is een geweldige en betaalbare smartphone die in recordaantallen is verkocht. Je kunt je voorstellen hoe nieuwsgierig we waren over de Lumia 530 toen we er voor het eerst over hoorden. Dit nieuwe model heeft grote schoenen om te vullen en we konden niet wachten om het te testen. Gelukkig hebben we het voor elkaar gekregen en hebben we het 10 dagen lang gebruikt. Vandaag zijn we klaar om onze conclusies te delen in deze review, een van de eersten ter wereld voor deze smartphone.

Hardwarespecificaties & verpakking

Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, is de verpakking voor de Lumia 530 dezelfde als die voor andere modellen die zijn verkocht met Windows Phone 8.1 vooraf geïnstalleerd. De doos is klein, compact en zeer kleurrijk.

In de doos vindt u de smartphone, de batterij, de lader, enkele handleidingen en de garantie. Helaas zijn er geen hoofdtelefoons en geen USB-kabel.

Voor de volledige unbox-ervaring, aarzel niet om de korte video hieronder te bekijken:

Qua hardwarespecificaties is de Lumia 530 anders dan zijn voorganger en niet altijd ten goede. Om te beginnen is het uitgerust met een quad-core Qualcomm Snapdragon 200-processor, draaiend op 1, 2 GHz, wat beter is dan de dual-coreprocessor die op de Lumia 520 wordt gebruikt. Hoewel het dezelfde hoeveelheid RAM-geheugen heeft - 512 MB, beschikt het over slechts de helft van de opslagruimte - 4 GB in plaats van 8 GB. De schermgrootte is 4 "op beide smartphones, maar de Lumia 530 heeft geen IPS LCD-scherm met automatische helderheidsregeling en supergevoelige aanrakingen zoals de Lumia 520. Het heeft alleen een TFT LCD-scherm met handmatige helderheidsregeling en capacitieve multipoint Dit betekent dat de weergavekwaliteit lager is op de Lumia 530 en dat je het niet echt gemakkelijk kunt gebruiken terwijl je handschoenen draagt, zoals je de Lumia 520 kunt gebruiken. De resolutie van de Lumia 530 is 854 x 480 pixels in plaats van 800 x 480. Helaas worden de extra pixels alleen gebruikt voor de softwarenavigatiebalk die de hardwareknoppen van de Lumia 520 vervangt.

De camera is een ander gebied waar de Lumia 530 op een negatieve manier anders is. Het heeft een 5 megapixel camera aan de achterzijde met vaste focus in plaats van autofocus. Dit maakt de camera slechter dan die van zijn voorganger, omdat je geen macro-opnamen kunt maken en kunt instellen waar je wilt dat de camera scherpstelt. Ook heeft het geen zoomlens, terwijl de Lumia 520 4x zoomen had. Wat betreft video-opnames was de camera op de Lumia 520 in staat 720p (1280 x 720 pixels) video-opnames te maken met 30 frames per seconde. De Lumia 530 kan video opnemen met een maximum van 848x480 pixels en 30 frames per seconde. Net als zijn voorganger is er geen flitser en geen camera aan de voorzijde op de Lumia 530. Lumia 530 gebruikt dezelfde 1430 mAh en gaat ongeveer hetzelfde mee als op de Lumia 520. We waren ook blij om te zien dat de FM-radio nog steeds werkt bestaat en u kunt deze smartphone gebruiken om naar de radio te luisteren zonder een internetverbinding te gebruiken. Maar je moet een koptelefoon kopen om te kunnen werken.

Qua formaat is de Lumia 530 iets groter, bij 11, 7 x 119, 7 x 62, 3 mm (0, 46 x 4, 71 x 2, 45 inch), en hij weegt 129 gram (4, 55 ounces). Dit is 5 gram (0, 17 ounces) meer dan zijn voorganger.

Je kunt hier de volledige specificaties lezen: Gedetailleerde specificaties voor de Nokia Lumia 530. Er is ook een goede vergelijking in termen van specificaties, tussen de Lumia 530, Lumia 630 en Lumia 520, hier: Vergelijk: Lumia 530 - Lumia 630 - Lumia 520.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Het ontwerp van de Lumia 530 lijkt veel op dat van de Lumia 620 die vorig jaar werd uitgebracht. Je kunt ze naast elkaar zien op de onderstaande afbeelding. De donkergrijze Lumia 530 is aan de linkerkant en de gele Lumia 620 aan de rechterkant. Je kunt zien dat ze hetzelfde type covers en hetzelfde ontwerp hebben, met afgeronde hoeken. De Lumia 530 is alleen maar groter, hij heeft geen flits voor de camera en één kant zonder knoppen - de cameraknop is niet meer beschikbaar.

De covers van de Nokia Lumia 530 zijn verkrijgbaar in donkergrijs, wit, oranje en groen. De Lumia 530 is gemakkelijk in de hand te houden en gemakkelijk mee te nemen. De deksels zijn over het algemeen solide en ze zijn niet erg moeilijk. De hoesjes van je oude Lumia 520 werken echter niet op de Lumia 530. Je zult nieuwe hoesjes moeten kopen. Het LCD-scherm is zeer reflecterend en van zeer lage kwaliteit. De kijkhoeken zijn ook zwak, wat betekent dat je niet kunt genieten van een goede kleurreproductie, tenzij je de Lumia 530 precies voor je houdt. De reflectiviteit van het scherm is problematisch, vooral wanneer deze smartphone buitenshuis wordt gebruikt. Je kunt bijna niets zien, zelfs niet als de helderheid te hoog is ingesteld. Bovendien maakt het feit dat je het elke keer handmatig moet veranderen de zaken nog erger. Dit is de eerste smartphone die we hebben getest en die bijna onbruikbaar was in direct zonlicht.

We zijn van mening dat de weergave van de Lumia 530 een downgrade is van die van de Lumia 520.

De smartphone-ervaring op de Nokia Lumia 530

Qua gebruik van de Lumia 530 als telefoon werkt alles redelijk goed. De gesprekskwaliteit is OK, de signaalsterkte is behoorlijk en u zult geen speciale problemen ondervinden bij het gebruik ervan. De audiokwaliteit is hoogstens fatsoenlijk. Er zijn geen audiotoebehoren beschikbaar en u zult een hoofdtelefoon moeten aanschaffen omdat deze niet met de Lumia 530 is meegeleverd. Luisteren naar muziek en het bekijken van films werkt goed, maar vanwege de beperkte beschikbare ruimte (4 GB) heeft u om een ​​MicroSD-kaart te kopen om ze op te slaan. En over de opslagruimte - we weten van HTC 8S dat 4 GB te weinig is voor Windows Phone-apparaten. 2, 12 GB ruimte wordt alleen door het besturingssysteem ingenomen. Zodra we de Lumia 530 hadden geïnstalleerd en een handvol apps hadden geïnstalleerd, kregen we onmiddellijk een waarschuwing dat we weinig opslagruimte hadden. Dit probleem zal alle gebruikers teisteren en u zult een MicroSD-kaart moeten kopen als u van plan bent om deze smartphone te gebruiken. Probeer zelfs geen offline kaarten te downloaden of lange video's op te nemen zonder een SD-kaart.

De camera-ervaring op de Lumia 530 is teleurstellend, vooral als je hem vergelijkt met die van zijn voorganger. Allereerst betekent het ontbreken van een hardwarecameraknop dat je meer tijd hebt besteed aan het starten van de Camera- app. De snelkoppeling van het meldingscentrum is OK, maar is niet zo handig als het gebruik van een cameraknop.

De standaard Camera- app op de Lumia 530 is ook de Microsoft Camera . Hoewel het is verbeterd in Windows Phone 8.1, is het nog steeds inferieur aan de Nokia Camera- app. Je moet die app instellen als de standaardapp voor het maken van foto's.

Wat de kwaliteit van uw foto's betreft, zijn de resultaten niet bepaald geweldig. De foto's zien er over het algemeen slecht uit en hebben geen details. Het ontbreken van flits betekent dat u ook bij weinig licht slechte foto's maakt. De vaste focus betekent ook dat je geen macrofoto's kunt maken. Om een ​​beter begrip te krijgen van hoe de camera werkt op de Lumia 530, bekijkt u dit album dat we hebben gemaakt. In bevat ook enkele "macro" -foto's.

We hebben twee snelle video's gemaakt die zijn opgenomen met de Lumia 530, met behulp van de Auto- instellingen. Ze werden op geen enkele manier bewerkt of verwerkt. YouTube verwerkt echter zelf een beetje, zodat het eindresultaat niet 100% identiek is aan de bron. De eerste video-opname is wat actiegericht. Zoals je ziet, schaadt gebrek aan autofocus de kwaliteit van de opname en ontbreekt het aan details, vooral als mensen zich verplaatsen.

Onze tweede opname laat nog een keer zien hoe de vaste focus niet in staat is om goede video-opnames te produceren. Je moet over autofocusmogelijkheden beschikken om fatsoenlijke video-opnames te maken, ook al is er niet veel actie gaande in je opname.

Het enige positieve aan de camera-ervaring op de Lumia 530 is dat de camera- apps sneller zijn dan op de Lumia 520, dankzij de nieuwere processor. Er is heel weinig vertraging bij het maken van foto's of bij het opnemen van video. Dit compenseert echter niet de slechte kwaliteit van de camera zelf. Over het algemeen is de camera-ervaring op de Lumia 530 slechter dan op de Lumia 520. Wat betreft de batterij, heeft deze dezelfde capaciteit als degene die wordt gebruikt door de Lumia 520. Hoewel het een quad-coreprocessor heeft, zal het je ongeveer hetzelfde in normale gebruiksscenario's. Tenzij u turn-by-turn GPS-navigatie of gamen doet, zal de Lumia 530 ergens tussen een dag of twee meegaan. In meer veeleisende scenario's duurt het uiteraard minder dan een dag.

Windows Phone 8.1 en de Nokia Apps

Zoals je hieronder kunt zien, had onze Lumia 530 Windows Phone 8.1, versie 8.10.12400.899 en de Lumia Cyan-update.

Vanzelfsprekend krijg je toegang tot de hele Nokia-collectie met enkele goede apps. We hebben ook de onlangs Lumia Selfie- app kunnen gebruiken, wat best leuk is om te gebruiken en nuttig is voor alle selfie-liefhebbers. :)

De quad-coreprocessor op de Lumia 530 zorgde ervoor dat alles snel ging. We zijn geen grote vertragingen tegengekomen bij de apps die we hebben gebruikt. Alleen de Windows Phone Store had iets meer tijd nodig toen we hem de eerste keer gebruikten, totdat hij al zijn gegevens had en app-verzamelingen kon aanbevelen. Over het algemeen is de gebruikerservaring goed bij het navigeren door het besturingssysteem en de beschikbare apps.

Prestaties in benchmarks

Om de prestaties van de Nokia Lumia 530 te vergelijken met die van andere vergelijkbare modellen, hebben we verschillende benchmarks uitgevoerd. We hebben de resultaten vergeleken met die van Lumia 630, Lumia 625, Lumia 620, Lumia 525 en Lumia 520. De eerste benchmark-app die we hebben gebruikt, is MultiBench 2. Bij de processortest was Lumia 530 bijna net zo snel als de Lumia 630 en 42% sneller dan de Lumia 520. Dit is geen verrassing gezien het feit dat het een quad-coreprocessor heeft in plaats van een dual-coreprocessor. Ook was de Lumia 530 42% sneller in de grafische test dan de Lumia 520.

Betekenisvolle prestatieverbeteringen werden ook onthuld in de geheugen- en gegevensoverdrachtstests . Lumia 530 was 280% sneller in de geheugentest dan de Lumia 520 en 58% sneller in de gegevensoverdrachtstest.

Daarna hebben we de WP Bench benchmark-app uitgevoerd. In de processortest had Lumia 530 vergelijkbare resultaten met Lumia 630 en het was 26% sneller dan de Lumia 520.

De grafische test bracht geen verbeteringen aan het licht. Lumia 530 leverde minder frames per seconde dan de Lumia 520. Het was echter 63% sneller in de opslagtest en 44% sneller in de geheugentest.

Vervolgens hebben we de Sunspider-benchmark gebruikt om snel te evalueren hoe snel internetten op deze smartphone is. Vreemd genoeg was Internet Explorer 11 op de Lumia 530 niet in staat om te profiteren van de verbeterde processor en het was 6% langzamer dan Internet Explorer 10 op de Lumia 520.

We hebben ook gemeten hoe snel deze smartphone start. We waren blij om te zien dat de Lumia 530 in slechts 25 seconden van start ging. Windows Phone 8.1 was absoluut in staat om te profiteren van de nieuwere hardware.

Last but not least gebruikten we de WP Bench- batterijtest om te meten hoe snel de batterij leegraakt wanneer de smartphone al zijn hardwarebronnen gebruikt en benadrukt dat deze maximaal werkt. Niet verwonderlijk, de krachtigere hardware vereiste meer energie en Lumia 530 duurde slechts 2 uur, 18 minuten en 49 seconden. Dat is - 49 minuten minder dan de Lumia 520.

Zoals u kunt zien aan de hand van onze benchmarks, heeft Lumia 530 de neiging om in bijna alle scenario's betere prestaties te leveren dan de Lumia 520, behalve wanneer u op internet surft. Het lijkt erop dat Internet Explorer geen voordeel haalt uit de verbeterde verwerkingskracht van deze smartphone.

Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

We zijn fans van de Lumia 520 en we waren absoluut dol op die smartphone. Het is een geweldig apparaat tegen zeer betaalbare prijzen, wat een goede smartphone-ervaring biedt zonder veel compromissen. Helaas kunnen we niet hetzelfde zeggen over de Lumia 530. Nokia Lumia 530 levert te weinig verbeteringen op en verwijdert veel van de dingen die de Lumia 520 zo'n succesvolle smartphone maakten. Ja, u krijgt een nieuwere en betere processor, snellere opslag en sneller RAM. Maar u krijgt ook een weergave van mindere kwaliteit, een camera die erger is, minder hardwareknoppen, heel weinig opslagruimte EN u moet uw eigen headset en een MicroSD-kaart kopen. Als je ook rekening houdt met de prijs van de Lumia 530 (die soms duurder is), dan ben je het met ons eens dat deze smartphone niet veel zin heeft, vooral niet met deze modelnummering. We denken dat de modelnummering van Microsoft misleidend en ongelukkig is. Als je kijkt naar de algehele ervaring die het te bieden heeft, is de Lumia 530 geen upgrade naar de Lumia 520. Het is een inferieur product dat de naam Lumia 430 verdient, niet 530. We bevelen het alleen aan aan mensen die bewust van zijn vele tekortkomingen, zijn OK met hen en die het kopen aan een echt lage prijs, lager dan die van de Lumia 520. Anders, Lumia 520 is nog steeds een betere deal.