Tutorial

Stel de Internet Explorer-versie die u wilt in als standaard in Windows 8.1

Elke nieuwe versie van Windows wordt ook geleverd met een nieuwe versie van Internet Explorer . Windows 8.1 upgradet alle gebruikers naar Internet Explorer 11, die in twee versies wordt geleverd: een app-versie die zeer geschikt is voor apparaten met aanraking en de desktopversie die u kent uit het verleden. Standaard kunt u beide versies gebruiken in Windows 8.1 en u kunt ook degene instellen die u verkiest als standaard voor surfen op internet. Hier is hoe dit is gebeurd.

Wat is er anders tussen de Internet Explorer-app en de desktopversie?

De twee versies van Internet Explorer zijn heel verschillend, omdat ze bedoeld zijn voor gebruik op verschillende apparaten. De Internet Explorer- app is alleen beschikbaar via het startscherm en het is een app die volledig scherm-aanraakbaar is. Het is ook lichter in termen van bronnengebruik, omdat het geen add-ons ondersteunt, behalve de ingebouwde Adobe Flash Player . De keerzijde is dat de Internet Explorer- app wat minder prestaties biedt tijdens het surfen op internet. In onze tests was het ongeveer 10-14% langzamer dan de desktopversie. Als u meer wilt weten over de prestatieverschillen tussen de twee versies van Internet Explorer, kunt u dit artikel lezen: Browser Wars: Welke prestaties levert Internet Explorer 11 ?.

Hoe u Internet Explorer uw standaardbrowser in Windows 8.1 kunt maken

Als u de Internet Explorer- app wilt gebruiken, moet Internet Explorer zijn ingesteld als uw standaardwebbrowser. Als Internet Explorer al uw standaardwebbrowser is, kunt u doorgaan naar het volgende gedeelte in dit artikel.

Als u een andere webbrowser als standaard gebruikt en u niet weet hoe u Internet Explorer als standaard instelt, leest u dit artikel: Hoe u bestandsassociaties in Windows 7 en Windows 8 kunt wijzigen.

Selecteer Internet Explorer in het venster Standaardprogramma's instellen en kies vervolgens "Dit programma instellen als standaard" en druk op OK .

Hoe beide versies van Internet Explorer te starten in Windows 8.1

Nu, dat Internet Explorer uw standaard webbrowser is, moet u begrijpen dat voor elk type gebruikersinterface in Windows 8.1 de overeenkomstige Internet Explorer- versie wordt geopend.

Als u Internet Explorer opent vanaf het bureaublad en de snelkoppeling op de taakbalk gebruikt, wordt de bureaubladversie van Internet Explorer geopend.

Deze versie is geschikt voor pc-gebruikers. Het heeft veel opties, add-on, plug-ins en het levert betere prestaties.

Lees dit artikel voor meer informatie over deze versie van Internet Explorer.

Als u op de tegel Internet Explorer op het startscherm klikt of erop tikt, wordt de Internet Explorer- app geopend.

Zoals u kunt zien, is deze versie sterk geoptimaliseerd voor apparaten met aanraking. Het biedt een geweldige ervaring op tablets en aanraakschermen, maar er zijn geen add-ons en plug-ins.

Als u de tegel van Internet Explorer niet kunt vinden, moet u deze op het startscherm vastzetten. Als je niet weet hoe je dit moet doen, lees dan dit artikel.

Hoe de standaard Internet Explorer-versie te kiezen in Windows 8.1

Het gebruik van beide versies van Internet Explorer zou aan het begin nuttig kunnen zijn, omdat u kunt begrijpen hoe beide werken, wat ze bieden en welke versie het beste voor u is. Nadat u een beslissing hebt genomen, kiest u mogelijk slechts één van de twee Internet Explorer- versies als standaard.

Om dit te doen, moet u Internet Explorer op het bureaublad openen . Klik of tik vervolgens op het pictogram Tools in de rechterbovenhoek van het venster en open het menu Tools .

Als u een desktopcomputer of laptop gebruikt, kunt u dit ook doen door op Alt + X op uw toetsenbord te drukken.

Klik of tik op Internetopties in het menu om het venster met dezelfde naam te openen.

Ga in Internet-opties naar het tabblad Programma's .

In het gedeelte Opening Internet Explorer openen, kunt u zien dat u standaard beide versies van Internet Explorer gebruikt, afhankelijk van waar u het programma start. Dit is wat de instelling 'Laat Internet Explorer beslissen' betekent.

U kunt ook een van de andere twee beschikbare opties kiezen:

  • "Altijd in Internet Explorer op het bureaublad" - als u deze optie selecteert en vervolgens "Internet Explorer-tegels op het bureaublad openen" aanvinkt, wordt de bureaubladversie van Internet Explorer standaard ingesteld.
  • "Altijd in Internet Explorer" - als u deze optie selecteert en de "Open Internet Explorer-tegels op het bureaublad" niet aangevinkt hebt, wordt de app-versie van Internet Explorer als standaard ingesteld.

Klik of tik op OK om uw wijzigingen toe te passen.

Als u ooit terug wilt naar de standaardinstellingen van Internet Explorer, moet u het vakje "Open Internet Explorer-tiles op het bureaublad" niet aangevinkt laten en "Laat Internet Explorer beslissen" kiezen .

Conclusie

Hoewel het in eerste instantie verwarrend kan zijn om twee versies van Internet Explorer te hebben, zult u zien dat dit ook echt logisch is. Windows 8.1 is ontworpen voor gebruik op veel verschillende apparaten, van klassieke pc's tot hybride apparaten en tablets. Hoewel een versie van Internet Explorer mogelijk goed werkt op één type apparaat, werkt deze niet goed op anderen. Dat is waarom je twee versies hebt en je kunt kiezen als de standaard die het beste werkt voor jou.