Beoordeling

Acer Aspire V Nitro VN7-592G Black Edition recensie - stijlvol, draagbaar gamen

Wat is dat, zegt u? U hebt een betaalbare, draagbare gaming-laptop nodig die niet zal schreeuwen: "Kijk me, ik ben een gamer"? U wilt de nieuwste generatie nVidia grafische kaart in uw laptop hebben, zonder te maken te hebben met een omvangrijk, luidruchtig koelsysteem? Welnu, misschien wilt u de Nitro-serie van Acer eens bekijken. In tegenstelling tot de Acer Predator-serie, die is gericht op hardcore gamers, combineert de Nitro-serie ultrabookmobility met fatsoenlijke spelprestaties, dit alles met een redelijk laag prijskaartje ($ 900 tot $ 1800). Met een NVIDIA GTX 960M grafische kaart en high-end opties zoals 4K Ultra HD display, een Intel Core i7-processor, tot 32GB DDR4 RAM en een SSD-schijf, kan de configuratie gelijke tred houden met high-end laptops met een goed prijskaartje meer dan $ 2500. Of kan het? In deze review zullen we de Acer Aspire VN-792G Black Edition van naderbij bekijken en de prestaties meten in verschillende real-life scenario's.

Unboxing van de Acer Aspire V Nitro VN7-592G Black Edition

De laptop wordt geleverd in een nogal underwhelming box, zonder onderscheidende kenmerken, afgezien van de naam van het model en een gedetailleerde specificatie op zijn kant.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De laptop zelf bevindt zich in een kleinere, meer stijlvolle doos, met het model en het Black Edition-logo erop. Het pakket bevat ook de oplaadkabels en handleidingen. Niets om de gebruiker zich speciaal te laten voelen, maar aan de andere kant, rekening houdend met de prijsvork, begrijpen we de keuze van verpakking en bundel.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De laptop ziet er goed uit zonder te veel "bling". De rubberen, matte afwerking voelt goed om aan te raken, maar is een vingerafdrukmagneet en moet regelmatig worden gereinigd. Acer beschikt over een "Nano Imprint Lithography" -proces voor de bovenklep, waardoor een gestructureerd oppervlak ontstaat dat goed voelt bij aanraking en ultraviolette stralen (UV) bescherming biedt. Dit verkleint de verkleuring van het deksel als de laptop gedurende lange tijd in fel zonlicht blijft staan.

Wanneer het deksel open is, onderstreept een rode LED-balk de chromen middenlijn en scharniert deze met een mooie "ASPIRE V NITRO" -markering.

Aan de linkerkant vinden we een USB 2.0-poort, de koptelefoonaansluiting, een SD-kaartlezer en het Kensington-vergrendelingsmechanisme. Aan de rechterkant, heel dicht bij elkaar, hebben we een USB 3.1-poort en twee USB 3.0-poorten, de HDMI- en LAN-poorten, evenals de oplaadconnector. Als u meerdere externe apparaten gebruikt, kan het lastig zijn om de verschillende kabels / connectoren te plaatsen. De voorkant heeft geen connectoren, terwijl de achterkant alleen de koelere uitlaten heeft.

Aan de onderkant zijn er extra ontluchtingsgaten, evenals de luidsprekerroosters. Er zijn speciale gaten ontworpen voor de Acer Dust Defender-technologie, die periodiek de luchtstroom van de ventilatoren omkeert om stofophopingen te verminderen. De laptop heeft vier luidsprekers die, zoals we later in de review zullen zien, verrassend goed zijn voor hun formaat.

Over het algemeen is de laptop erg dun en licht, met ultrabook specificaties (390x263x23 mm of 15, 4x10, 3x0, 9 inch groot, 2, 3 kg of 5, 07 lb in gewicht). Het openen van het deksel, de scharnieren zijn in orde, hoewel ze er niet zo stevig uitzien. Het dunne deksel betekent dat buigen onvermijdelijk is bij het openen of sluiten van de laptop en nog belangrijker, bij het uitoefenen van druk in het midden van het deksel, wat bij andere laptops vervelende plekken op het scherm kan achterlaten door contact met het toetsenbord. Gelukkig hadden we dergelijke problemen met de Acer Aspire V Nitro Black Edition niet, maar we raden je toch aan om je laptopscherm te beschermen door tijdens het transport een doek tussen het scherm en het toetsenbord te doen.

Boven het Ultra HD anti-glare scherm vindt u de microfoon en de webcam (die een status-LED heeft). Het toetsenbord met achtergrondverlichting voelt prettig aan, de toetsen zijn ver uit elkaar geplaatst en als u erop drukt, krijgt u een goede feedback. Voor gebruikers die ook op de laptop moeten werken, zal de aanwezigheid van een numeriek toetsenbord de productiviteit van kantoortoepassingen zeker verhogen. Het eerste bezwaar dat we hebben met het toetsenbord is dat de pijltoetsen omhoog / omlaag te klein zijn, een ontwerpkeuze die een meer veeleisende gamer zeker zal mishagen. De aan / uit-knop in de rechterbovenhoek van het toetsenbord ziet er precies hetzelfde uit en voelt aan als de rest van de toetsen. Gelukkig is het risico van het per ongeluk afsluiten van de laptop klein vanwege de toevoeging van een klein stukje Acer-software die het gedrag van de aan / uit-knop indien nodig gemakkelijk wijzigt.

Dat gezegd hebbende, de rode achtergrondverlichting is een leuke touch, passend bij de kleur van de LED-balk. Hoewel het niet kan worden gedimd (het heeft alleen een aan / uit-functie), is de helderheid ervan geen probleem.

Het touchpad is groot, zonder aparte knoppen en heeft een Black Edition-logo op de bovenrand. Het muisklikcommando kan worden gegeven door op de onderkant van het touchpad te drukken of door dubbel te tikken op het oppervlak. Gebaren worden precies en zonder fouten gevolgd.

Hardwarespecificaties

De Aspire V Nitro Black Edition is geen nieuwe productlijn voor Acer. De vorige generatie (VN7-591G) was gebaseerd op de Haswell-architectuur en had NVIDIA GTX 8xx grafische kaarten. De nieuwe generatie (VN7-592G) heeft een iets eleganter ontwerp en is geüpgraded met de nieuwste beschikbare technologie (Skylake-architectuur, grafische kaart uit de NVIDIA GTX 9xx-serie).

De geteste eenheid heeft een 15, 6-inch scherm en wordt aangedreven door een Intel Core i5 6300HQ-processor (quad-core, basisfrequentie 2, 3 GHz, bereik 3, 2 GHz met Turbo Boost, 6 MB cache), gekoppeld aan 8 GB DDR4 RAM (2133 MHz, single- kanaal) en een NVIDIA GTX 960M grafische kaart met 4 GB DDR5-geheugen. De Intel Core i5-processor, hoewel 10 - 20% langzamer dan de Intel Core i5 i7 6700HQ (ook beschikbaar voor de V Nitro-serie), zorgt voor een uitgebalanceerde configuratie, waardoor games niet door de CPU worden gebufferd.

Het geteste model is uitgerust met 8 GB RAM, wat genoeg zou moeten zijn voor alle, maar de meest veeleisende toepassingen, en de DDR4-technologie is iets sneller dan de oude DDR3-standaard. De geheugenmodule is vervaardigd door Samsung. Andere modellen van de Aspire V Nitro hebben maximaal 32 GB RAM.

De laptop maakt gebruik van de NVIDIA Optimus-technologie, die het energieverbruik optimaliseert door te schakelen tussen de geïntegreerde Intel HD 530 grafische processor en de afzonderlijke grafische kaart, in dit geval een NVIDIA GTX 960M met 4 GB GDDR5-geheugen. Het beoordeelde model heeft een Sharp Ultra HD IPS-scherm (met een resolutie van 3840x2160 pixels), dus het extra geheugen van de grafische kaart is niet alleen voor de show, aangezien de frame-buffers veel geheugenruimte kunnen vergen met deze resolutie. Een model met 2 GB geheugen is ook beschikbaar voor modellen met Full HD-schermen.

De Aspire V Nitro Black Edition heeft een breed scala aan opslagopties beschikbaar, variërend van een traditionele 1TB HDD tot een hybride SHDD, een SSD en een combinatie van SSD en een HDD. De beoordeelde eenheid heeft naar onze mening de beste opslagconfiguratie voor deze categorie, met een Kingston M.2 128 GB SSD en een Seagate Momentus 500 GB 5400 rpm HDD. Out of the box, het besturingssysteem (Windows 10 Home Edition) en de geïnstalleerde software beslaan ruwweg 21, 8 GB van de 118 GB die beschikbaar is op de SSD Drive. Er is geen optisch station beschikbaar vanwege de dikte van het apparaat. Afhankelijk van de beschikbaarheid van een internetverbinding, mag u echter niet missen dat u een optisch station gebruikt.

Over I nternet-verbindingen gesproken, de Aspire V Nitro Black Edition heeft een Qualcomm Atheros AR5BWB222 draadloze netwerkadapter met ondersteuning voor de IEEE 802.11ac-standaard voor draadloos netwerken, waardoor je de mogelijkheid hebt om high-speed draadloze verbindingen op de 5 GHz-band te maken. De laptop heeft ook een Bluetooth-adapter en een Realtek PCIe Gigabit-controller.

Een voordeel van het nieuwe Skylake-platform is de verbeterde coderingsbeveiliging die wordt geboden door de TPM 2.0-chip. U kunt meer lezen over TPM-technologie in ons artikel: TPM en BitLocker

Het lage gewicht vertaalt zich meestal in een kleine batterijcapaciteit, en dit lijkt het geval te zijn voor de geteste eenheid. De lithiumbatterij met 3 cellen is vrij klein, gezien de gebruikte componenten en heeft een vermogen van 52 Wh. Natuurlijk zullen we het samen met de rest van de hardwarecomponenten op de proef stellen om de werkelijke prestatieniveaus van de laptop te bekijken. Maar laten we eerst eens kijken naar de meegeleverde software. En jongen, is het een hoop software.

Voor een gedetailleerd overzicht van het V Nitro-bereik, kunt u de officiële webpagina openen: Acer Aspire V Nitro.

Lees de volgende pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de prestaties van deze laptop en de kwaliteit van de gebruikerservaring.