Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Georgiana Gîrboan

We nodigden een andere Roemeense fotograaf - Georgiana Gîrboan - uit om deel te nemen aan onze serie originele Windows-thema's en haar werk te delen met onze lezers. Bij het naderen van een breed scala aan onderwerpen, bewijst Georgiana haar talent en veelzijdigheid in elke foto: het maakt niet uit of het een portret-, landschaps-, dierenfotografie of zelfs een zelfportret is. Wij nodigen u uit om meer over haar te weten te komen in een kort interview en haar werk te ontdekken via een prachtig thema voor Windows 7 en Windows 8.

Introductie van Georgiana Gîrboan

Georgiana Gîrboan is opgegroeid in een kleine stad in Roemenië en is een 25-jarige ontluikende psychotherapeut met een masterdiploma in psychologie in Cluj-Napoca, Roemenië. Haar passie voor kunst komt tot uiting in fotografie, maar het is niet beperkt tot dat: boeken, schilderijen, muziek en films behoren tot de onderwerpen die lang met Georgiana kunnen worden besproken.

Ze klinkt als een heel interessant personage, toch? Daarom wilden we meer over Georgiana te weten komen, dus hebben we haar een paar vragen gesteld:

Hoe begon de passie voor fotografie?

Ik was een kind toen ik voor het eerst de handen op een camera legde - ik was onder de indruk hoe een apparaat zo klein de wereld zo mooi kan vastleggen - het was als magie :)

Op de middelbare school kocht ik een compactcamera van Sony om ermee aan de slag te gaan. Na een tijdje lukte het me om een ​​Nikon D60 te bemachtigen en te testen. Het was liefde bij de eerste klik! ;))
Plotseling was mijn Sony-camera niet meer genoeg, dus kocht ik mezelf een D40X Nikon.

Je studeert momenteel psychologie. Bestaat er een verband tussen psychologie en fotografie?

Mensen die mij kennen, kennen mijn liefde voor fotografie en psychologie. Ik denk dat de link tussen de twee domeinen de mens is. Hoe meer we weten over andere disciplines die verband houden met emoties en gevoelens, hoe beter we onszelf kunnen uiten. Ik slaag erin om dat te doen door de foto's die ik maak. Fotografie moet voor mij niet alleen een afbeelding, maar ook een emotie overbrengen.

Wat inspireert je om een ​​foto te maken?

Soms sta ik gewoon midden in een scène, op straat, in een toneelstuk, dat is gewoon magisch en ik wil dat vastleggen. Andere tijden, een bepaald beeld, met een specifiek gevoel of boodschap blijft in mijn gedachten hangen. Het blijft me storen totdat ik het in een foto repliceer.
Hoewel inspiratie overal om ons heen is, denk ik dat wat geweldige beelden maakt, ideeën zijn die eerst in ons groeien en vervolgens met fotografie tot leven worden gebracht.

Uw fotografische thema's hebben een zeer breed bereik - heeft u een thema dat u het leukst vindt?

Ik heb altijd van mensen gehouden, daarom ben ik dol op portretten maken. Maar dat betekent niet dat ik me blijf bij het maken van vooral portretten. Ik leg zo ongeveer alles vast dat er voor mij interessant of interessant uitziet.

Hoeveel gebruik je computerbewerking?

Niet veel - ik gebruik Adobe Photoshop net genoeg om een ​​afbeelding iets beter te maken. Ik pas de kleur, het contrast of de helderheid aan. Ook wil ik mijn afbeeldingen graag in zwart-wit verwerken. :)

Welke uitrustingen en applicaties gebruik je?

Ideeën en verbeeldingskracht zijn de belangrijkste elementen, maar de apparatuur speelt ook een belangrijke rol. Daarom kan ik niet fotograferen zonder mijn geliefde Nikon D40X en een paar accessoires die elke fotograaf gemeen heeft: lens, filters en een statief. Qua lens gebruik ik een vaste brandpuntsafstand van 55-200 mm of 50 mm. Voor het verwerken van afbeeldingen gebruik ik Adobe Photoshop.

Ben je een Mac of een pc?

Absoluut een pc-gebruiker. : D

Welke Windows gebruik je? Wat vind je er leuk aan?

Ik gebruik Windows 7 en geniet ervan om het te gebruiken: geweldige prestaties en snelheid, vooral bij het werken met Adobe Photoshop. Het draait zeker beter op Windows 7 dan op Windows XP of Windows Vista. Ook denk ik dat het een stabiel besturingssysteem is en ik heb er geen problemen mee gehad. Dat is een groot pluspunt voor mij. :)

Geniet van Georgiana Gîrboan's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Zoals je kunt zien aan de hand van de onderstaande miniaturen, is het thema dat Georgiana aan onze lezers biedt gewoon geweldig. We raden u ten zeerste aan om het te downloaden en te gebruiken op uw Windows 7- of Windows 8-computer.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Georgiana Gîrboan. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Georgiana's werk

Als je het Windows-thema van Georgiana leuk vond, kun je haar werk op Facebook eenvoudig volgen door de pagina Georgiana Gîrboan Photography te linken. U krijgt regelmatig updates en directe toegang tot haar vroegere en toekomstige werk.

Voordat we gaan, willen we Georgiana bedanken voor de geweldige samenwerking. Ze heeft niet alleen enkele van haar beste werk met ons gedeeld, maar ze was ook geduldig en flexibel om dit interview te laten finaliseren en publiceren.