Tutorial

Wat Microsoft moet oplossen over Office Online om de acceptatie te verbeteren

Ons team op 7 tutorials werkt online en al onze artikelen zijn een gezamenlijke inspanning. We gebruiken voornamelijk Google Drive omdat het eenvoudig is en het alle samenwerkingsfuncties biedt die we nodig hebben. Toen Microsoft Office Online aankondigde, waren we erg enthousiast en besloten we het eens te proberen. We hebben het gebruikt om samen te werken met Office Online en we hebben heel veel geleerd over deze service, de sterke en zwakke punten. We hebben geleerd dat hoewel Office Online meer functies heeft dan Google Drive, het snel en effectief samenwerken aan documenten tekort schiet. Dit is wat Microsoft zou moeten verbeteren met Office Online voordat wij en andere teams zoals wij de overstap kunnen maken:

Hoe werken we samen?

Wij zijn een klein team van redacteuren, dat is geografisch verdeeld. We hebben redacteuren in verschillende steden in Roemenië en een redacteur in de Verenigde Staten. Onze editors werken op meerdere apparaten met verschillende besturingssystemen, waar ze maar willen. Persoonlijk heb ik gewerkt aan het maken en publiceren van artikelen op allerlei plaatsen, van het kantoor van mijn huis tot koffieplekken, treinen, vliegtuigen, bergtoppen die meer dan 2000 meter hoog waren en zelfs stranden aan de kust. Hetzelfde geldt voor mijn collega's bij 7 tutorials .

Ons werk bestaat voornamelijk uit het maken van eenvoudige Word-documenten of tabellen en grafieken in Excel. Soms maken we ook korte presentaties met behulp van oplossingen zoals PowerPoint. Onze Word-documenten worden vervolgens gepubliceerd als artikelen over 7 zelfstudies .

We hebben niet veel functies nodig voor het bewerken van documenten, omdat onze documenten eenvoudige blogposts zijn. Maar we moeten samenwerken zo gemakkelijk en zo snel mogelijk. We hebben genoten van het gebruik van Google Drive omdat het eenvoudig is en de samenwerkingsfuncties van topkwaliteit zijn. We kunnen bijvoorbeeld gelijktijdig aan hetzelfde document werken, chatten in hetzelfde documentbewerkingsvenster, opmerkingen achterlaten voor anderen, automatische meldingen ontvangen wanneer opmerkingen worden geplaatst of opgelost en eenvoudig documenten onderling delen.

We waren geïnteresseerd in het gebruik van Office Online omdat het goed is geïntegreerd met OneDrive en het heeft een aantal interessante functies die Google Drive niet heeft. De meertalige ondersteuning in Office Online werkt bijvoorbeeld beter dan in Google Drive . Dit is belangrijk voor ons omdat we in twee talen schrijven: Engels en Roemeens. Een ander aspect dat we leuk vinden, is het feit dat er geen conversieproblemen zijn bij het gebruik van onze documenten in Microsoft Office . Alle Office Online- documenten zien er hetzelfde uit, zowel online als offline, en dat is geweldig.

Maar ... nadat we het iets meer dan drie weken hebben geprobeerd, hebben we besloten terug te schakelen naar Google Drive . Lees verder om te leren waarom.

12 dingen die Microsoft moet oplossen over Office Online

In onze dagelijkse samenwerking met Office Online zijn we de volgende problemen tegengekomen waardoor we niet de overstap konden maken:

 1. U kunt een document niet hernoemen vanuit het bewerkingsvenster. U moet deze sluiten en de naam wijzigen in de OneDrive- documentenbibliotheek.
 2. Er zijn geen zoomopties beschikbaar bij het werken met een document, zoals in Microsoft Office . Wanneer u in een browser werkt, op verschillende schermen met verschillende resoluties, is inzoomen of uitzoomen een productiviteitsverhogende functie.
 3. We zijn vreemde bugs tegengekomen bij het selecteren van bepaalde tekstgedeelten. Mijn muiscursor staat bijvoorbeeld op een specifieke rij en ik gebruik deze om tekst in die rij te selecteren. Office Online selecteert echter tekst in de rij erboven. Dit gedrag is willekeurig en gebeurt in alle browsers.
 4. Navigeren door documenten met het toetsenbord kan ook problematisch zijn. Bij willekeurige gelegenheden, toen we op de pijl- omlaag drukten om naar de rij hieronder te gaan, sprong Office Online twee rijen in plaats van één. Hetzelfde wanneer u op de pijl- omhoog drukt - deze is twee rijen omhoog gesprongen. Op andere momenten weigerde het om naar de volgende rij te gaan en bleef de cursor in dezelfde positie hangen, onverschillig voor de toetsen die we drukten. Dit probleem is alleen opgelost nadat hetzelfde document een paar keer opnieuw is geladen.
 5. Er is een basisfunctie die ontbreekt in Office Online : u kunt geen afbeeldingen naar uw document slepen en neerzetten. U moet het lint gebruiken, naar het tabblad Invoegen gaan, op Afbeelding drukken en vervolgens handmatig selecteren. U kunt ook afbeeldingen in uw documenten kopiëren en plakken, wat beter is, maar nog steeds niet zo snel als slepen en neerzetten.
 6. Er is geen manier om eenvoudig afbeeldingen uit Office Online- documenten te exporteren. Als u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een afbeelding klikt en Kopiëren selecteert, zodat u deze in een ander document plakt, krijgt u een foutmelding dat de browser geen toegang tot het klembord toestaat. Als u sneltoetsen gebruikt, krijgt u geen foutmelding, maar wordt de geselecteerde afbeelding niet naar het klembord gekopieerd.

  Er is ook geen Opslaan als- optie om afbeeldingen op uw computer op te slaan.

 7. Bij verschillende gelegenheden waren onze documenten om onbekende redenen niet meer toegankelijk via Office Online . Office Online zei bij het openen: "Sorry, er was een probleem en we kunnen dit document niet openen" . Ongeacht hoeveel we hebben geprobeerd en hoeveel browsers we hebben gebruikt, we konden die documenten niet openen. De enige oplossing was om die documenten offline te downloaden en ermee te werken, met behulp van Microsoft Office .
 8. Wanneer u tekst met afbeeldingen vanuit Office Online kopieert en plakt in een CMS of een ander programma, voegt het plakproces veel resten toe. Afbeeldingen worden bijvoorbeeld vervangen door tags die niet door gebruikers zijn toegevoegd. Ook extra spaties en lege regels worden gekopieerd, ook al zijn ze niet in het originele document aanwezig. Al deze problemen komen niet voor bij het plakken van dezelfde tekst met afbeeldingen uit Word .
 9. Wanneer u een document deelt, kunt u de rechten niet instellen zodat anderen hetzelfde document met meer mensen kunnen delen. Alleen de eigenaar bepaalt met wie het document wordt gedeeld. Hoewel dit vanuit beveiligingsoogpunt goed is, moet er een toestemmingsniveau beschikbaar zijn dat u kunt gebruiken, zodat de mensen met wie u deelt het document kunnen doorsturen.
 10. Nadat u een opmerking hebt geplaatst, kunt u deze niet bewerken. Je moet het verwijderen en een nieuw maken.
 11. Wanneer opmerkingen worden geplaatst, worden er geen meldingen via e-mail verzonden aan de personen die samenwerken aan hetzelfde document. Dit dwingt mensen om extra e-mails te sturen wanneer ze aan hetzelfde document werken. Google Drive verwerkt meldingen heel goed en Office Online zou een vergelijkbaar meldingssysteem moeten bieden.
 12. Office Online toont meldingen van Skype, in de titelbalk van het document dat u hebt geopend, hebt u geen toegang tot Skype in het venster voor het bewerken van documenten en kunt u hierop terug antwoorden. Dit is erg vervelend.

Conclusie

We zullen ons best doen om dit artikel met mensen van Microsoft te delen. Hopelijk zullen ze het lezen en beginnen met het oplossen van de problemen die we hebben opgeworpen. We hopen dat de onlineservice van Office Online vele updates en verbeteringen zal ontvangen. Als de problemen die we hebben gedeeld zijn opgelost, kunnen we gemakkelijk overstappen naar Office Online, deze dagelijks gebruiken en u dan leren, onze lezers, waarom en hoe deze service te gebruiken.

Voordat u dit artikel sluit, willen we graag weten of u Office Online hebt gebruikt. Wat waren je indrukken ervan? Biedt het wat je nodig hebt? Zijn er tekortkomingen die je niet toestaan ​​om het regelmatig te gebruiken? Wees genereus en deel je ervaringen via het onderstaande opmerkingenformulier.