Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Eugen Males

Eugen Males, de 25-jarige hoofdvocalist en gitarist van de opkomende post-rockband "Fluturi pe Asfalt" (Butterflies on the Asphalt), heeft een passie voor fotografie en al het visuele ontwerp en gelooft in de schoonheid die fotografie met zich meebrengt . Naar zijn mening, lukrake vertegenwoordigt de werkelijkheid veel beter dan elke kunstmatige poses en sets kan. Oorspronkelijk afkomstig uit de Republiek Moldavië, verblijft hij momenteel in Cluj-Napoca, Roemenië en werkt hij ook als grafisch ontwerper. Zijn werk is soms atmosferisch en humeurig, maar biedt gecharmeerde momentopnamen van de schoonheid die altijd op de loer ligt om ons dagelijks bestaan ​​heen. Om meer te weten te komen over Eugen en zijn fotografie van toeval, raden we aan zijn interview hieronder te lezen!

Kennismaken met Eugen Males

Eugen vertelde ons over het begin van zijn liefde voor fotografie en zijn artistieke aspiraties in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Een van mijn vrienden maakte me enthousiast over fotografie door allerlei technieken en trucs uit te leggen. Dat was ongeveer 8 jaar geleden en ik nam al mijn spaargeld en kocht een HP compactcamera voor mezelf. We volgden fotomagazines en dienden onze foto's in voor verschillende prijsvragen. We hebben nooit iets gewonnen, maar ik heb fotografie nooit opgegeven. Ik zou alles en iedereen schieten, al mijn vrienden en familieleden, alle rotsen, bloemen, hekken, gebouwen, patronen ... Later werd ik selectiever. Ik maak geen foto meer zonder een goede reden.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Ik maak liever foto's van mensen, maar een af ​​en toe landschap sluipt door mijn luik. Ik ben niet echt goed in georganiseerde opnames, of misschien ben ik gewoon geen grote fan van hen. Ik geef er de voorkeur aan om mijn camera altijd bij me te hebben en te kijken wat er gebeurt. Ik hou er niet van om iets te fotograferen omdat "ik moet". Spontane situaties zijn meer naar mijn zin en zorgen uiteindelijk voor meer voldoening. Mijn vrienden zijn mijn favoriete onderwerpen - ik fotografeer ze totdat ze me negeren, dan komen de goede foto's eraan.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik ben momenteel op mijn 4e camera. Ik begon met een compacte HP R707, vervolgens een Fujifilm S6500, een Nikon D60 en nu een Nikon D7000. Maar de lens doet het meeste werk, een 50 mm of een 35 mm f1.8. Wat betreft software, ik gebruik Adobe Photoshop al heel lang, maar onlangs ben ik Adobe Lightroom gaan gebruiken.

Heb je fotografen en artiesten waar je naar opkijkt?

Wanneer ik een goede foto vind tijdens het surfen op internet, kijk ik ernaar en probeer ik me voor te stellen hoe het is ontstaan. Ik ben niet echt geïnteresseerd in de persoon die het heeft genomen, maar in het onderwerp. Ik kijk omhoog naar iets of iemand dat inspirerend is en laat me de camera oppakken en beginnen met fotograferen.

Wat is je droomcamera?

Wat het ook is, het zou in mijn zak moeten passen en dezelfde eigenschappen hebben als een full-frame camera en foto's maken zoals je zou doen met een kwaliteitslens.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Zeggen dat ik trots ben op een van mijn goede foto's zou te ver gaan, omdat ik het gevoel heb dat de meeste van hen per ongeluk zijn geproduceerd en ik neem niet de volledige verantwoordelijkheid voor hen op zich. Als ik er echt een moest kiezen, zou ik er een zijn die ik met Pasen van mijn vrienden heb genomen tijdens een concert door de oevers van de Mures.

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?

Ik ben niet echt van plan als het gaat om fotografie. Ik neem gewoon mijn camera mee en kijk waar het verder gaat. Ik ben onlangs begonnen met het filmen met mijn Nikon, dus misschien is een plan om meer te doen, dezelfde "regels" en kennis toe te passen op films en te zien wat er gebeurt.

Geniet van Eugen's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Eugen koos ervoor om onze lezers enkele van zijn mooiste candid shots te delen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Eugen Males. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Eugen Males & zijn werk

Als je de foto's van Eugen Males leuk vond en meer wilt zien, raden we je aan zijn galerij te bezoeken op deviantART - ~ eugenmales of die op Bad or Good - eugen mannetjes (eugen_males). Je kunt zijn band ook op Facebook vinden - Fluturi pe Asfalt of voorbeelden van hun nieuwste album op Myspace - fluturi pe asfalt horen. We willen Eugen bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige artistieke activiteiten, visueel of auditief.