Beoordeling

Herziening van de TP-Link Neffos X1 - Verrassend goed, tegen een redelijke prijs

TP-Link is een bedrijf dat vooral bekend is vanwege de netwerkapparatuur die zij produceren. Ze zijn echter ook aanwezig op de smartphonemarkt en hebben onlangs een nieuwe serie smartphones gelanceerd: Neffos X1 en Neffos X1 Max. In de afgelopen week hebben we de Neffos X1 getest en vandaag willen we onze mening over deze smartphone delen. Is de Neffos X1 een goede keuze? Wat heeft het te bieden op een markt die zo druk is met betaalbare smartphones? Lees deze recensie en ontdek:

Hardwarespecificaties en verpakking

De TP-Link Neffos X1 wordt geleverd in een mooie doos gemaakt van hoogwaardig karton. Het is een vierkant gevormde doos, met een patroon van kleine gebosseleerde stippen en een grote X gemaakt van dunne gegraveerde lijnen. De Neffos X1-naam staat op de bovenkant van de doos.

Waar te kopen

Koop nu

Op de achterkant van het pakket vindt u een sticker met informatie over de smartphone erin. U ziet dingen zoals de exacte modelnaam van uw Neffos X1, de grootte van het scherm en de mobiele netwerken die het ondersteunt. In de doos vindt u de smartphone, de oplader en afneembare micro-USB-kabel, een hoofdtelefoon, de documentatie en de garantiekaart.

De TP-Link Neffos X1-smartphone is beschikbaar in twee verschillende kleurvariaties: Cloudy Grey en Sunrise Gold. Het geteste model is de Cloudy Gray-variant, een kleurenoptie die geschikt is voor de meeste gebruikers.

De Neffos X1-smartphone heeft een scherm van 5 inch, met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels en een dichtheid van pixel per inch van 293, 7 PPI. Het display gebruikt IPS, wat betekent dat de kijkhoeken breed zijn en dat de kleurweergave erg goed moet zijn. Het display is bedekt met 2, 5D-glas, dat het beschermt tegen krassen en stof. 2.5D betekent dat het glas geen harde randen heeft, maar geleidelijk in de behuizing verdwijnt.

Als je nieuwsgierig bent naar de interne hardware, wordt de TP-Link Neffos X1 aangedreven door een Helio P10 octa-core processor van MediaTek. Deze processor heeft 4 kernen op 1, 8 GHz en 4 kernen op 1 GHz (MT6755M 4 * Cortex-A53 1, 8 GHz + 4 * Cortex-A53 1, 0 GHz). De grafische afbeeldingen worden verwerkt door een Mali-T860MP2-videochip van 550 MHz.

TP-Link produceert de Neffos X1-smartphone in twee variaties, afhankelijk van de hoeveelheid RAM-geheugen en opslagruimte. Je kunt het krijgen met 2 GB RAM-geheugen en 16 GB opslagruimte, of met 3 GB RAM-geheugen en 32 GB interne opslagruimte. Ongeacht de versie die u hebt, kunt u de interne opslagruimte uitbreiden met een microSD-kaart van maximaal 128 GB. De Neffos X1-smartphone die we hebben getest, werd geleverd met 2 GB RAM-geheugen en 16 GB ROM-geheugen (opslag).

De achteruitrijcamera op de TP-Link Neffos X1 wordt aangedreven door een Sony IMX 258-sensor met een maximale resolutie van 13 megapixels, f2.0 diafragma en 0.2s fasedetectie autofocus. Aan de voorkant krijg je een selfie-camera met 5 megapixels en verfraaiende effecten.

Wat de connectiviteitsopties betreft, wordt de TP-Link Neffos X1 geleverd met een micro USB 2.0-poort, een 3, 5 mm audio-aansluiting, een Bluetooth 4.1-chip en een draadloze netwerkkaart die verbinding kan maken met 2, 4 GHz en 5 GHz wifi-netwerken die gebruik de draadloze 802.11 a / b / g / n-standaarden. Het biedt geen ondersteuning voor de moderne 802.11ac-standaard.

De TP-Link Neffos X1 smartphone is een Dual SIM-apparaat en ondersteunt 2G / 3G WCDMA / 4G LTE op beide simkaarten, in Dual SIM Dual Standby. Dat betekent dat zelfs als beide SIM-kaarten actief zijn wanneer u ze niet gebruikt, als u eenmaal een oproep op een van hen neemt, de andere inactief wordt. En als u een microSD-kaart aan de smartphone toevoegt om de opslagruimte te vergroten, moet u weten dat deze de sleuf van de tweede simkaart inneemt - wat betekent dat u niet in staat zult zijn om twee simkaarten op uw smartphone te gebruiken. De TP-Link Neffos X1 maakt gebruik van een verscheidenheid aan sensoren. Het heeft een versnellingsmeter, een kompas, een nabijheidssensor, een omgevingslichtsensor en een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

TP-Link heeft zijn Neffos X1-smartphone uitgerust met een 2250mAh-batterij die het hele dag door moet gebruiken. We zullen zien of dat later in deze beoordeling het geval is.

De Neffos X1 heeft een afmeting van 142 mm (5, 6 inch), een breedte van 2, 8 inch (71 mm) en een diepte van 0, 31 mm (0, 31 inch). Het weegt 4, 76 gram of 135 gram.

Als je alle officiële specificaties van deze smartphone wilt zien, ga dan naar deze pagina: TP-Link Neffos X1 Specificaties.

Hoewel het een Android-smartphone op instapniveau is, wordt de TP-Link Neffos X1 geleverd in een premium-pakket en bevat hardware die krachtig genoeg is om een ​​goede gebruikerservaring te leveren.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Hoewel het een betaalbare smartphone is, lijkt de TP-Link Neffos X1-smartphone op een premium-apparaat. Allereerst is dit een smartphone met een metalen unibody-behuizing, wat nogal indrukwekkend is voor dit prijskaartje. We hebben ook de vorige TP-Link Neffos C5-smartphone getest en hoewel ze beide betaalbare apparaten zijn, bevindt de Neffos X1 zich in een andere competitie qua ontwerp en bouwkwaliteit.

De bovenkant van de Neffos X1 wordt gedomineerd door het 5-inch display. Het is geen Full HD, het heeft een resolutie van slechts 1280 x 720 pixels, maar het leuke aan het display is dat het een hoog helderheidsniveau heeft, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs bij fel licht, als je buiten bent.

Onderaan het scherm vindt u de drie standaard Android-knoppen: Back, Home en Recent apps . Meestal is er niet veel te zeggen over deze knoppen. In het geval van de Neffos X1 zijn er echter enkele vermeldenswaardige kenmerken. Allereerst zijn ze allemaal capacitief, wat betekent dat ze allemaal gescheiden zijn van het scherm. Ten tweede plaatste TP-Link ze niet op de standaard Android-manier: in plaats van Back, Home en recente apps van links naar rechts, heeft de Neffos X1 recente apps, Home en Back, van links naar rechts. Op zichzelf is het geen probleem, maar het zal even duren voordat je aan deze afspraak kunt wennen. Ten derde is geen van de knoppen verlicht, waardoor ze 's nachts moeilijker te herkennen zijn.

Verderop op de achterkant van de smartphone vindt u een onopgesmukt oppervlak, alleen onderbroken door de cameralenzen, de dubbele LED-flitser en de vingerafdrukscanner. Zolang we deze smartphone tijdens het testen hadden, gedroeg de vingerafdrukscanner zich heel goed. Hoewel het je vingerafdruk af en toe verkeerd leest, pakt het in het algemeen erg snel op.

Zowel de achterkant als het 2.5D-glas op het scherm van de Neffos X1 vervagen geleidelijk in de randen, waardoor er geen harde plekken overblijven.

De andere belangrijke knoppen op een smartphone - de aan / uit-knop en de volumeknop - bevinden zich allemaal aan de rechterkant van de Neffos X1, naar de bovenkant. De aan / uit-knop heeft een ruwere textuur dan de andere, zodat deze gemakkelijk te herkennen is, zelfs als u er niet naar kijkt.

Aan de linkerkant van de Neffos X1 vindt u de SIM-lade en een schakelaar Geluid dempen . Dat laatste zie je niet op veel andere smartphones. Als je echter al eerder een iPhone hebt gebruikt, zie je hier waarschijnlijk een overeenkomst in ontwerp. :)

De onderkant van de Neffos X1 bevat de micro-USB-poort en de luidspreker- en microfoonroosters links en rechts.

Eindelijk, aan de bovenrand van de Neffos X1 vindt u alleen een 3, 5 mm audio-aansluiting voor het aansluiten van een hoofdtelefoon.

Hoewel het een instapprijs heeft, stelt de TP-Link Neffos X1-smartphone niet teleur op het gebied van ontwerp en bouwkwaliteit.

De smartphone-ervaring op de TP-Link Neffos X1

TP-Link Neffos X1 heeft ons een goede indruk achtergelaten in termen van telefoonkwaliteit. Zowel wij als de mensen met wie we hebben gesproken konden elkaar goed, duidelijk en hard horen.

De Neffos X1 schiet tekort als het gaat om het radiosignaal. We hadden er geen problemen mee buiten, maar binnenshuis lukte het niet om een ​​sterk of zelfs een gemiddeld intensief radiosignaal op ons mobiele netwerk te houden. Andere smartphones die we gebruikten, hadden veel betere signaalontvangst, op dezelfde locaties.

De luidspreker op de Neffos X1 doet goed werk als je een film op je smartphone wilt kijken, maar hij zal niet onder de indruk zijn als je naar muziek wilt luisteren. Het maximale volume van de luidspreker is behoorlijk hoog, maar het geluid mist bas en het is een beetje hoog. Aarzel niet om de hoofdtelefoon te gebruiken die is meegeleverd met de Neffos X1, want u krijgt een veel betere geluidskwaliteit.

De TP-Link Neffos X1 presteert goed als het gaat om multitasking. Het lukte ons niet om deze smartphone te laten stotteren of vertragen. De processor lijkt het heel goed te doen op dit gebied.

Als je games op de Neffos X1 wilt spelen, verwacht dan niet dat je een buitengewone ervaring hebt. 2 GB RAM-geheugen en MediaTek-processors zijn geen goede combinatie als je veeleisende 3D-games wilt spelen.

Ten slotte lijkt de batterij op het randje te zijn: 2250mAh zou genoeg moeten zijn om je de dag door te krijgen als je geen zware gebruiker bent. Als u uw smartphone echter veel gebruikt, moet u deze mogelijk opladen voordat de dag is afgelopen.

De TP-Link Neffos X1 is een goede smartphone, maar geen erg goede telefoon. Helaas schiet het tekort waar geen telefoon zou moeten: het heeft een nogal slechte signaalontvangst. Als je in een grote stad woont, met een goede mobiele dekking, zou dit geen probleem moeten zijn, maar als je in een kleinere stad woont, waar de cellulaire dekking niet erg goed is, zou de Neffos X1 een probleem kunnen hebben.

Lees de volgende pagina van deze recensie en u zult meer te weten komen over de camera-ervaring, de software die is geïnstalleerd op de TP-Link Neffos X1, de prestaties in benchmarks en ons definitieve oordeel.