Beoordeling

Herziening van de ASUS ZenBook UX305UA - Een ultrabook dat de prijs waard is

Een paar weken geleden zijn we begonnen met het testen van een geweldige ultrabook van ASUS, genaamd de ZenBook UX305UA. Het is de opvolger van de veelgeprezen ASUS ZenBook UX305 en het zal het oudere model in winkels over de hele wereld vervangen. We hebben te maken met een ultrabook dat een betaalbare prijs, een mooi ontwerp, goede hardware en een bouwkwaliteit heeft die beter is dan het gemiddelde dat u krijgt voor een vergelijkbaar prijsniveau. Als u nieuwsgierig bent naar meer details en wilt zien of het de moeite van het kopen waard is, lees dan deze gedetailleerde productrecensie:

Unboxing van de ASUS ZenBook UX305UA

De ASUS ZenBook UX305UA wordt geleverd in een prachtige zwarte doos, met een eenvoudig en elegant ontwerp. Hierop ziet u een afbeelding van de ASUS ZenBook UX305UA en het ASUS-logo afgedrukt.

In de doos vindt u het ASUS ZenBook UX305UA ultrabook, verpakt in een beschermend plastic, een stroomadapter, een USB-naar-Ethernet-adapter (er is geen Ethernet-poort op de ultrabook, dus deze adapter is handig als er geen WiFi beschikbaar is in de buurt u), een beschermend reistasje, een riem voor klittenbandkabelbeheer en een schoonmaakdoekje. Last but not least krijgt u ook de gebruikelijke documenten: de gebruikershandleiding en de garantie van de ultrabook.

Hardwarespecificaties

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De ASUS ZenBook UX305UA ultrabook is beschikbaar in meerdere hardwareconfiguraties. De processor waarop het draait, kan een Intel Core i7 6500U, een Intel Core i5 6200U of een Intel Core i3 6100U zijn. Zoals u ziet, maken alle processormodellen die beschikbaar zijn voor de ASUS ZenBook UX305UA deel uit van de Skylake-familie, de nieuwste versie van de Intel-computertechnologie. De ASUS ZenBook UX305UA die we hebben getest, had de krachtigere Intel Core i7 6500U-processor, draaiend op een basisfrequentie van 2, 5 GHz en een maximale turbofrequentie van 3, 1 GHz.

De processor doet zijn werk naast 4 of 8 GB DDR3 RAM-geheugen met een frequentie van 1600 MHz, afhankelijk van de variant die u bezit. We hebben een apparaat met 8 GB RAM-geheugen getest.

Het is vermeldenswaard dat zowel de processor als het RAM-geheugen dat u op de ASUS ZenBook UX305UA krijgt, op het moederbord worden gesoldeerd, dus u moet goed overwegen wat u vanaf het begin koopt, omdat u de processor of het RAM-geheugen niet kunt upgraden geheugen achteraf.

Er is geen speciale videokaart geïnstalleerd op de ASUS ZenBook UX305UA, omdat de grafische processor wordt verwerkt door de ingebouwde Intel HD Graphics 520-chip. Hoewel het niet kan concurreren met discrete videokaarten, ondersteunt de Intel HD Graphics 520 4K-resoluties en biedt ondersteuning voor DirectX 12.

Het ultrabook van de ASUS ZenBook UX305UA biedt een 13, 3-inch scherm met een beeldverhouding van 16: 9 en kan een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels of een QHD + -resolutie van 3200x1800 pixels hebben, afhankelijk van het model dat u koopt. een IPS-paneel, wat betekent dat u brede kijkhoeken, een goed contrast en natuurlijke kleuren krijgt.Het model dat we hebben beoordeeld had het scherm met de hogere resolutie - 3200x1080 pixels.

Je hebt ook meerdere keuzes als het gaat om de opslag die je krijgt. De ASUS ZenBook UX305UA die we hebben getest, had een 512 GB SSD-station gefabriceerd door Hynix dat theoretisch in staat is om gegevens te lezen met snelheden tot 530 MB / s en gegevens te schrijven met snelheden tot 370 MB / s. Als u echter minder aan deze ultrabook wilt uitgeven, kunt u deze kopen met minder opslagruimte. Er zijn twee andere varianten met SSD's met een kleinere capaciteit: 256 GB en 128 GB.

Het geluid wordt geleverd door ingebouwde stereoluidsprekers en beschikt over de Bang & Olufsen ICEpower-technologie. De ultrabook biedt ook een microfoon en een HD-webcam met 1 megapixel die opnamen maakt met 720p.

Wat netwerkopties betreft, krijgt u een draadloze geïntegreerde netwerkkaart die zowel kan worden aangesloten op 2, 4 GHz als op 5 GHz draadloze netwerken, met behulp van de 802.11n- en 802.11ac-normen. De ultrabook biedt ook Bluetooth 4.0-ondersteuning. Als u een bedrade LAN-verbinding nodig hebt, hoewel er geen Ethernet-poort is op de ASUS ZenBook UX305UA, kunt u de USB-naar-Ethernet-adapter gebundeld door ASUS gebruiken in het standaardpakket.

Wat betreft de andere aansluitmogelijkheden, krijg je 1 COMBO-audioaansluiting (je kunt hem gebruiken om zowel een koptelefoon of een externe microfoon aan te sluiten), 2 USB 3.0-poorten, 1 USB 2.0-poort, 1 micro HDMI-poort en een kaartlezer .

De ASUS ZenBook UX305UA bevat een ingebouwde polymeerbatterij die 56 Wh rs energie kan leveren. Het ultrabook heeft een breedte van 324 mm (12.8 in), een diepte van 226 mm (8.9 in) en is slechts 16 mm (0.6 in) dik. Het weegt 1, 3 kg (2, 86 pond), vergelijkbaar met andere ultradraagbare apparaten.

In termen van het besturingssysteem dat wordt gebruikt door de ASUS ZenBook UX305UA, kwam het model dat we in tests ontvingen Windows 10 Pro. U kunt het echter ook kopen met Windows 10 Home als u dat wilt.

De volledige lijst met gedetailleerde specificaties is te vinden op de officiële website van ASUS, hier: ASUS ZenBook UX305UA-specificaties.

De ASUS ZenBook UX305UA gebruiken

Net als zijn oudere broer, de ZenBook UX305, heeft het nieuwe model een aluminium chassis en compromisloos als het gaat om robuustheid. Het is een ultrabook, dat klopt, maar zelfs als het zo licht en dun is, is het een apparaat dat duurzaam aanvoelt en niet gemakkelijk kapot gaat.

De bovenkant van de ASUS ZenBook UX305UA maakt gebruik van dezelfde geborstelde afwerking met concentrische cirkels die een handelsmerk is geworden voor alle apparaten van ASUS.

De onderkant van de ultrabook, aan de andere kant, is eenvoudig en duidelijk en naast de luidsprekerroosters is er niets anders behalve een paar schroeven, vier rubberen voetjes en een lang ventilatierooster.

Open de ultrabook en je wordt begroet door een mat scherm dat, voor zover we kunnen nagaan, goede kleuren, een geweldige contrastverhouding en een vrij hoge helderheid biedt. De laatste maakt het gemakkelijk om te zien, zelfs in omgevingen met fel licht, hoewel je misschien een beetje moeite hebt om te begrijpen wat er op staat in direct zonlicht.

Het toetsenbord is het een ander zeer belangrijk onderdeel vanuit het oogpunt van bruikbaarheid. Gelukkig is het toetsenbord op dit apparaat verbazingwekkend responsief, met normale toetsen en goede onderlinge afstand. We schrijven natuurlijk veel, en de ASUS ZenBook UX305UA is een apparaat waarop je dat kunt doen zonder snel moe te worden. Wat we echter niet leuk vonden, was dat het niet zo solide of stabiel was als we hadden gewenst. Druk op de toetsen vanaf het midden van het toetsenbord en het toetsenbord zinkt erin en kom dan terug. Gezien hoe solide en stabiel de metalen behuizing is, hadden we niet verwacht dat het toetsenbord zo anders zou zijn. En er is nog een klein beetje ongemakkelijk: het is niet verlicht.

We hielden ook van het touchpad, dat erg groot is en heel goed voelt om te gebruiken. Ook de precisie is redelijk goed.

De audio op de ASUS ZenBook UX305UA wordt mogelijk gemaakt door Bang & Olufsen en de resultaten zijn goed, hoewel niet buitengewoon. Het geluid is helder en zonder vervormingen, maar het volume is laag en omdat de luidsprekers naar beneden zijn gericht, hangt het volume erg af van het oppervlak waarop u de ultrabook plaatst.

Vanuit het oogpunt van prestaties presteerde de ASUS ZenBook UX305UA die we testten verbazend goed tijdens onze dagelijkse activiteiten. Schrijven, surfen op internet, chats en videogesprekken houden op Skype, dit zijn allemaal dingen die u kunt doen in dit ultrabook zonder vertragingen of hapering van de prestaties te ondervinden.

De batterij is ook goed, want hij heeft ons ongeveer 5 tot 6 uur of autonomie tegen betaling gegeven. Dat is een gemiddeld resultaat voor een ultrabook, maar vergeet niet dat we het nog steeds hebben over de variant met de krachtigste processor van de partij. Als u kiest voor een variant die op een Intel Core i3 wordt uitgevoerd, krijgt u een langere levensduur van de batterij, hoewel niet zozeer de prestaties.

Lees de volgende pagina van deze recensie om erachter te komen welke apps worden meegeleverd met de ASUS ZenBook UX305UA, bekijk wat het heeft gescoord in onze benchmarks en bekijk ons ​​definitieve oordeel.