Tutorial

Instellen van AutoPlay-standaardwaarden voor media en apparaten in Windows 8.1

In Windows 8.1 kunt u ook de AutoPlay- instellingen voor uw media en apparaten rechtstreeks vanaf pc-instellingen opgeven . Daar heb je toegang tot bijna dezelfde aanpassingsopties als in het configuratiescherm . Deze tutorial deelt waar je de AutoPlay- instellingen kunt vinden en hoe je ermee moet spelen.

Waar vind ik de AutoPlay-instellingen in pc-instellingen?

Open PC-instellingen. Klik of tik vervolgens op pc en apparaten .

Hier vindt u verschillende subcategorieën met verschillende soorten instellingen. De voor ons relevante zijn te vinden onder AutoPlay .

Hoe zet u AutoPlay aan of uit in Windows 8.1

Aan de rechterkant ziet u een schakelaar en verschillende instellingen. De schakelaar zegt "Gebruik AutoPlay voor alle media en apparaten" .

Als u dit op Uit instelt, is AutoPlay uitgeschakeld voor alle media en apparaten.

Als u dit op Aan instelt, kunt u configureren voor welke media u AutoPlay wilt gebruiken en hoe.

Standaardinstellingen voor automatisch afspelen instellen in Windows 8.1

Onder de bovengenoemde schakelaar vindt u een sectie met de naam "Kies standaardwaarden voor Automatisch spelen" . In de onderstaande schermafbeelding kunt u zien hoe het eruit ziet op een Surface 2-apparaat.

Als u een laptop of een pc hebt en verschillende apparaten hebt aangesloten, ziet u meer apparaten waarvoor u de standaard AutoPlay- instellingen kunt instellen.

Klik of tik op de vervolgkeuzelijst voor elk apparaat of station en selecteer de standaardactie die u wilt uitvoeren. Als u niet zeker weet wat u moet kiezen of als u veel verschillende dingen doet met een bepaald apparaat, kunt u het beste "Vraag het mij elke keer" kiezen .

Wat is er anders Over de standaardinstellingen van AutoPlay in PC-instellingen versus Configuratiescherm?

Als je de opties vergelijkt die worden weergegeven in de sectie AutoPlay van het Configuratiescherm en die van PC-instellingen, zul je enkele verschillen opmerken.

Allereerst kunt u in PC-instellingen niet de standaardinstellingen voor uw CD-, DVD- of Blu-Ray-speler instellen. Dat komt omdat pc-instellingen vooral gericht zijn op gebruikers met een aanraakapparaat en ze hebben meestal geen dvd- of Blu-ray-speler.

Een ander verschil is dat u in het configuratiescherm de standaardinstellingen van AutoPlay kunt instellen voor desktopprogramma's en games en dat u meer gedetailleerde besturingselementen hebt voor het omgaan met verwijderbare media.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het instellen van de standaardinstellingen voor de AutoPlay- functie in Windows 8.1 zeer eenvoudig. Het werkt goed, zowel met de aanslag en een muis en toetsenbord. Als je problemen of vragen hebt over deze functie, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten via het onderstaande formulier.