Tutorial

Hoe een TrueCrypt versleuteld station of partitie te decoderen

Als het coderen van een partitie met TrueCrypt een langdurig en pijnlijk proces kan zijn, is de decodering een stuk vloeiender en sneller. In deze gids wil ik de stappen die zijn ondernomen delen, zodat u zich comfortabel en zelfverzekerd genoeg voelt om door te gaan met het proces.

OPMERKING: om een ​​schijf te decoderen, moet deze eerst door TrueCrypt worden gekoppeld. Als u met een externe schijf werkt, moet u deze handmatig monteren voordat u het decoderingsproces kunt uitvoeren.

Een TrueCrypt versleuteld station / partitie decoderen

Open TrueCrypt en klik met de rechtermuisknop op de partitie die u wilt ontcijferen. Selecteer Permanent decoderen in het rechtermuisknopmenu.

U wordt gevraagd of u de geselecteerde partitie / schijf definitief wilt decoderen. Druk op Ja .

U wordt gevraagd om opnieuw te bevestigen dat u de geselecteerde schijf / partitie wilt decoderen. Druk nogmaals op Ja .

Twee keer bevestigen ... dit is een beetje te veel zelfs voor Windows-software. Maar goed, dit is hoe TrueCrypt is ontworpen.

Het decoderingsproces begint eindelijk. Bewapen jezelf met wat geduld want het zal een tijdje duren, afhankelijk van de grootte van de gecodeerde schijf / partitie. Om het proces te versnellen, kunt u het beste uw computer niet te veel gebruiken en alle beschikbare bronnen aan het decoderingsproces overlaten. Je bespaart een paar minuten.

Als u echter moet, kunt u uw computer gebruiken. Het decoderingsproces moet je niet stoppen als je wat werk moet verzetten.

Als het proces voorbij is, wordt u op de hoogte gebracht. Druk op OK .

Als u uw systeemstation of een andere belangrijke partitie op uw computer hebt gecodeerd, wordt u gevraagd om uw computer opnieuw op te starten. Sluit alle geopende toepassingen en documenten, druk op Ja en wacht tot het opnieuw opstarten is voltooid.

De geselecteerde partitie / schijf is niet langer gecodeerd en de inhoud ervan is voor iedereen toegankelijk.

Conclusie

Gelukkig had het decoderingsproces minder stappen nodig dan de codering. Het is ook minder foutgevoelig en gemakkelijker te maken. Voor meer tips en trucs over het gebruik van TrueCrypt, aarzel niet om de hieronder aanbevolen artikelen te lezen.