Tutorial

Simpele vragen: Wat waren Windows Essentials en hoe kunt u ze vandaag installeren?

Windows Essentials, ook bekend als Windows Live Essentials, was vroeger een reeks nuttige Windows-programma's die door Microsoft waren ontwikkeld. De suite was gratis en bevatte apps voor e-mailbeheer, instant messaging, fotobeheer en delen, bloggen en ouderlijk toezicht. Hoewel Windows Essentials in de loop der jaren veel is geëvolueerd, hebben ze uiteindelijk hetzelfde ongelukkige lot ondergaan als dinosaurussen: ze zijn uitgestorven. Met andere woorden, Microsoft heeft besloten dat ze verouderd zijn en dat het geen zin heeft ze te onderhouden. Hoewel u Windows Essentials niet meer van Microsoft kunt downloaden, zijn ze nog steeds op andere plaatsen op internet te vinden en kunt u ze desgewenst nog steeds gebruiken. Hier kunt u Windows Essentials vinden, hoe u ze kunt installeren en hoe u de Windows Essentials- apps kunt starten:

Wat zijn (waren) Windows Essentials?

Windows Essentials is, of was, een pakket gratis tools die door Microsoft aan Windows-gebruikers werden aangeboden. De nieuwste versie die werd ontwikkeld door Microsoft heette Windows Essentials 2012 en werd uitgebracht op 7 augustus 2012. Het bevat de volgende applicaties: Microsoft OneDrive, Mail, Writer, Messenger, Photo Gallery en Movie Maker en Outlook Connector Pack .

Windows Essentials is helaas met pensioen gegaan op 10 januari 2017. Dat betekent dat Microsoft niet langer onderhoudt en ondersteuning biedt voor de apps in de suite. Het betekent ook dat u deze softwaresuite niet meer kunt downloaden van de websites van Microsoft. Zoals u later in dit artikel zult zien, zijn er echter nog plaatsen waar u Windows Essentials op internet kunt vinden.

Dingen die niet meer werken in Windows Essentials

Messenger is uitgefaseerd, dus je moet Messenger niet installeren omdat je het niet langer kunt gebruiken. Overweeg in plaats daarvan Skype te gebruiken, want Microsoft blijft hard werken aan het toevoegen van nieuwe functies en het beter maken dan ooit tevoren.

OneDrive kan worden geïnstalleerd als u Windows 7 gebruikt . U moet echter overwegen om de nieuwste versie van Microsoft hier te gebruiken. In Windows 10 en Windows 8.1 is OneDrive al in het besturingssysteem ingebouwd en zou u de versie moeten gebruiken die u ermee krijgt.

Windows Live Mail - de eenvoudige e-mailclient in Windows Essentials - kan niet met een Outlook.com-account worden gebruikt. Om het te laten werken, moet u uw account configureren met behulp van de IMAP- of POP3-protocollen.

Windows Live Writer, een tool die kan worden gebruikt om artikelen te schrijven en te publiceren op het web, rechtstreeks vanaf uw bureaublad, op blogplatforms zoals Wordpress, Blogger of TypePad, werkt niet langer met Blogger . Microsoft heeft echter de broncode voor Windows Live Writer vrijgegeven en deze wordt nu beheerd door een toegewijde community onder de naam Open Live Writer . Je kunt de officiële website hier vinden: openlivewriter.org. Als u Writer wilt gebruiken, raden we u ten zeerste aan om deze nieuwe versie te gebruiken in plaats van die in de originele Windows Essentials .

Wat de andere apps in Windows Essentials betreft, hebben we behoorlijk wat tutorials en handleidingen over hen gepubliceerd, waarvan de meeste hier te vinden zijn: Photo Gallery, OneDrive en Movie Maker.

Wat zijn de systeemvereisten voor het uitvoeren van Windows Essentials?

Voordat u Windows Essentials downloadt en installeert, moet u ervoor zorgen dat uw computer voldoet aan de minimumvereisten: Windows 10, Windows 7, Windows 8.1 of Windows Server 2008 R2 geïnstalleerd, een minimum-processor van 1, 6 GHz, 1 GB RAM of meer, een scherm met een minimale resolutie van 1024x576 pixels. Als u Movie Maker wilt gebruiken , moet u ook een videokaart hebben die DirectX 10 of hoger en Shader Model 2 of hoger ondersteunt. Als Windows goed werkt op uw computer, met alle visuele functies ingeschakeld, dan zou het geen probleem moeten zijn om de applicaties uit de Windows Essentials- suite te gebruiken.

Waar te downloaden en hoe Windows Essentials te installeren

Als u het installatiebestand wilt downloaden, moet u op het internet zoeken en een veilige locatie zoeken om het te downloaden. Een goede plek die we hebben gecontroleerd, is WinAero. Alle links zijn geldig en alle bestanden zijn veilig, zoals onze scans met Kaspersky bevestigden.

Zodra u het installatiebestand hebt gedownload, dubbelklikt u erop of dubbeltikt u erop om het te starten. U kunt vervolgens kiezen om alle Windows Essentials- tools te installeren of een bepaalde subset te selecteren, afhankelijk van uw behoeften.

Aangezien de Windows Essentials- suite Windows Live Messenger bevat, wat een applicatie is die is uitgefaseerd, moet je altijd voor de tweede optie gaan: "Kies de programma's die je wilt installeren."

U ziet dan een lijst met alle beschikbare programma's. Als u een programma wilt installeren, vinkt u het vakje naast de naam aan. Merk op dat Photo Gallery en Movie Maker samengebundeld zijn. Je kunt ze niet afzonderlijk installeren. Druk op de knop Installeren nadat u de toepassingen hebt geselecteerd die u wilt installeren.

Vervolgens wordt een voortgangsvenster weergegeven. Het installatieproces kan langer duren als u ervoor hebt gekozen om veel programma's te installeren. Als u klaar bent, klikt of tikt u op Sluiten . U kunt direct beginnen met het gebruik van de apps in Windows Essentials, zodat u de computer niet opnieuw hoeft op te starten.

Als u Windows Live Messenger hebt geïnstalleerd, zelfs als dit programma door Microsoft is uitgefaseerd, wordt u ook gevraagd uw Microsoft-accountgegevens in te voeren, zodat u zich kunt aanmelden.

Helaas kon Microsoft geen verbinding maken met uw account omdat Microsoft alle servers die chatberichten voor Messenger- berichten onderhouden, heeft afgesloten. Het enige wat je kunt doen is de app sluiten.

Nu kunt u beginnen met het gebruik van de andere toepassingen die u hebt geïnstalleerd.

Windows Essentials-programma's starten

De snelkoppelingen voor de programma's in de Windows Essentials- suite worden rechtstreeks weergegeven in de hoofdmap van het menu Start, in Windows 10 en Windows 7 of in de weergave Apps vanuit Windows 8.1. Er is geen speciale map voor hen gemaakt.

Laten we eens kijken hoe we een programma kunnen starten, door Fotogalerie als voorbeeld te gebruiken.

De snelste manier om deze app te openen in Windows 10 is om de zoekfunctie van Cortana te gebruiken. Typ de woordfoto in het zoekveld op de taakbalk en klik of tik vervolgens op Fotogalerie .

De snelste en gemakkelijkste manier om Fotogalerie te openen in Windows 7, is door de woordfoto in het Startmenu- zoekvak te typen en vervolgens op de snelkoppeling Fotogalerie te klikken.

Typ in Windows 8.1 de foto op het startscherm en het juiste resultaat wordt weergegeven in de lijst met zoekresultaten.

Hetzelfde proces kan worden gebruikt om een ​​toepassing vanuit deze suite te starten. Als u ze regelmatig wilt gebruiken, is het een goed idee om ze vast te pinnen in het menu Start (in Windows 10 en Windows 7) of het startscherm (in Windows 8.1).

Conclusie

Nu weet u meer over de Windows Essentials- suite en het ongelukkige lot ervan. Het is uitgestorven, maar delen ervan zijn nog steeds bruikbaar. Je zou kunnen zeggen dat het op democratie lijkt :). Als u besluit om het nog steeds te gebruiken, aarzel dan niet om onze website te doorzoeken en vind nuttige tutorials om u te begeleiden in deze programma's. Als u vragen of problemen heeft over deze suite, aarzel dan niet om het opmerkingenformulier hieronder te gebruiken.