Tutorial

Handmatig zoeken naar app-updates in de Microsoft Store

In Windows 10 en Windows 8.1 verwerkt de Microsoft Store apps automatisch. Dit betekent echter niet dat uw apps snel worden bijgewerkt. Zoals altijd is er bij het werken met updates een vertraging tussen wanneer updates worden uitgebracht en wanneer ze beschikbaar zijn op uw pc of apparaat. Windows biedt u wel de mogelijkheid om een ​​handmatige controle uit te voeren voor app-updates, zodat u ze zo snel als u nodig hebt kunt installeren. Hier leest u hoe u handmatig kunt controleren op app-updates in de Windows Store :

OPMERKING: deze handleiding behandelt Windows 10 en Windows 8.1. Het eerste deel gaat over Windows 10 en de tweede gaat over Windows 8.1.

App-updates handmatig ophalen in de Windows 10 Microsoft Store

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Microsoft Store openen . Klik of tik op de tegel in het startmenu of gebruik de snelkoppeling in de lijst met alle apps.

In de Microsoft Store- app klikt of tikt u op de menuknop "..." (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het venster.

Klik of tik in het menu Microsoft Store op 'Downloads en updates'.

De Microsoft Store laadt een nieuwe pagina waarop u de 'Recente activiteit' kunt zien . Hier kunt u de apps zien die u recentelijk hebt gedownload met behulp van de Microsoft Store en wanneer uw apps onlangs zijn gewijzigd. Als u handmatig zoeken naar updates wilt starten en deze ook wilt installeren als er updates beschikbaar zijn, klikt of tikt u op de knop 'Updates ophalen' in de rechterbovenhoek van het venster.

De Microsoft Store begint te controleren op beschikbare updates. Zolang dat gebeurt, is de knop "Updates ophalen " grijs.

Als er updates moeten worden geïnstalleerd, kunt u de voortgang van elk van de apps bekijken. Als u dat wilt, kunt u ook een, enkele of alle app-updates die worden gedownload, pauzeren.

Wanneer alle geïnstalleerde apps up-to-date zijn, geeft de Microsoft Store een bericht weer met de melding 'U bent klaar om te gaan' en dat 'Al uw vertrouwde apps en games van Microsoft de nieuwste updates hebben'.

Als u Windows 8.1 gebruikt, leest u het volgende gedeelte in deze handleiding.

Hoe u app-updates handmatig kunt ophalen in de Windows 8.1 Microsoft Store

Eerst moet je de Microsoft Store- app openen. De snelste manier om dit te doen, is door op de snelkoppeling op de taakbalk te klikken of erop te tikken.

Breng vervolgens de charms naar voren en klik of tik op Instellingen . Een snelle manier om toegang te krijgen tot de charms, is door op de Windows + I- toetsen op uw toetsenbord te drukken of door met uw vinger vanaf de rechterkant van het scherm te schuiven als u een touchscreen gebruikt. Klik of tik vervolgens op 'App-updates'.

Hier kunt u instellingen vinden die verband houden met hoe de Windows Store app-updates verwerkt. Standaard is het ingesteld om uw apps automatisch bij te werken. Als u dat niet wilt, stelt u de schakelaar 'Mijn apps automatisch bijwerken' in op Nee .

Als u wilt dat de Microsoft Store handmatig zoekt naar app-updates, klikt of tikt u op de knop 'Controleren op updates' .

Als er updates worden gevonden, ziet u de apps waarvoor deze beschikbaar zijn.

Als er geen updates worden gevonden, wordt u ook op de hoogte gesteld.

Als u de apps wilt bijwerken waarvoor updates beschikbaar zijn, klikt of tikt u op Installeren op de onderste werkbalk.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het eenvoudig om handmatige controles uit te voeren voor app-updates. U moet gewoon onthouden dat dit gebeurt vanuit de Microsoft Store- app. Als je vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet om het te vragen, gebruikmakend van de opmerkingen hieronder.