Beoordeling

Herziening van de ASUS BRT-AC828 - voor bedrijven die meer willen!

Bij het installeren van een draadloze router in een zakelijke omgeving, vraagt ​​u er veel meer van dan bij het gebruik van een vergelijkbaar apparaat dat is ontworpen voor de consumentenmarkt. Allereerst verwacht u verbeterde betrouwbaarheid: u hebt het nodig om meer clientverbindingen op wifi te kunnen verwerken en u moet betere beveiliging krijgen. ASUS BRT-AC828 is het nieuwste aanbod van ASUS voor de zakelijke markt en het belooft op al deze gebieden te leveren. We hebben deze geavanceerde draadloze router twee weken getest en dit is wat we hebben gevonden:

Unboxing van de ASUS BRT-AC828 AC2600 Dual-WAN VPN Wi-Fi-router

Het is duidelijk dat de ASUS BRT-AC828 draadloze router is ontworpen voor bedrijven, alleen al door naar de verpakking te kijken. Het maakt niet langer gebruik van de kleuren die worden gevonden in de retail-routers van dit bedrijf en het schept op over functies die vooral handig zijn voor bedrijven: dual-WAN-verbindingen, aangepaste welkomstpagina's voor Wi-Fi, hardware-VPN en meer. Aan de voorzijde van de doos krijgt u een beeld van het apparaat, evenals een idee over de maximale theoretische bandbreedte die deze router te bieden heeft: 2600 Mbps.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Aan de achterkant van de doos neemt ASUS een diepere duik door een aantal van de bedrijfsgerichte functies van de BRT-AC828-router te presenteren.

Wanneer u de doos opent, vindt u de router zelf, de voedingsadapter, de vier externe antennes, een netwerkkabel, een ondersteuningsschijf, de gebruikershandleiding en de garantie.

De unboxing-ervaring is snel en aangenaam. ASUS bundelt alles wat u van een geavanceerde draadloze router mag verwachten.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Het ontwerp is minder futuristisch dan dat van de routers die door ASUS worden verkocht in de consumentenruimte. Het is eenvoudig en sober, passend in een zakelijke omgeving waar het een discrete en betrouwbare aanwezigheid moet zijn. De externe antennes zijn eenvoudig te monteren en alle LED's bevinden zich aan de bovenzijde van de router. Gelukkig zijn ze niet groot en storend, zoals het gebeurt met routers in de consumentenruimte. We hebben veel LED's op deze zakelijke router: één voor elk van de twee WAN-verbindingen die u kunt gebruiken, twee voor beide draadloze frequenties (2, 4 GHz en 5 GHz), één voor de SSD-drive die op de router kan worden aangesloten, een LED-signalering wanneer de router overschakelt naar de failover-modus en een LED voor elk apparaat dat op de router is aangesloten met behulp van een Ethernet-kabel (tot een maximum van 8 apparaten).

Op de achterkant van de router hebt u twee poorten om verbinding te maken met het internet, acht poorten voor het aansluiten van apparaten via Ethernet-kabels, een USB 3.0-poort en een knop om deze poort aan / uit te zetten, een WPS-knop, een resetknop en de aan / uit-knop naast de voedingsaansluiting.

Aan de voorkant van de router bevindt zich nog een USB 3.0-poort en een knop om hem aan en uit te zetten.

Aan de onderkant bevinden zich bevestigingsschroefsleuven die kunnen worden gebruikt voor wandmontage van de router, met behulp van een VESA-vatting. De ASUS BRT-AC828 is ook ontworpen om te worden gemonteerd op een serverrack met behulp van een aluminium standaard. Als u hulp nodig hebt bij het monteren, lees dan de gebruikershandleiding met zeer gedetailleerde instructies voor allerlei situaties.

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​SSD-schijf aan te sluiten, met behulp van de M.2 SSD-socket die kan worden blootgelegd met een eenvoudige schroevendraaier.

De hardware in de ASUS BRT-AC828 draadloze router is behoorlijk indrukwekkend: dit apparaat heeft een dual-core Qualcomm IPQ8065-processor die werkt op 1, 7 GHz, 512 MB of DDR3 RAM-geheugen en 256 MB opslagruimte. Het biedt ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden tot 802.11ac. Het heeft een 4x4 MIMO-antenneontwerp en ASUS AiRadar-beamforming voor snelle en stabiele draadloze verbindingen. ASUS schept op over het kunnen verwerken van 250 gelijktijdige clientverbindingen, wat uitstekend is.

Wat de grootte betreft, is deze router vrij groot, met een afmeting van 7, 4 x 11, 8 x 1, 9 inch in de breedte, diepte en hoogte, of 190 x 300 x 49, 5 mm. Het is ook relatief zwaar op 2.09 pond of 950 gram.

De ondersteuning voor het besturingssysteem is uitstekend en omvat alle Windows-versies die beginnen met de gedateerde Windows XP en Mac OS X 10.6 tot 10.8.

Als u de officiële specificaties van deze router wilt controleren, gaat u naar deze pagina: ASUS BRT-AC828 Specificaties.

De ASUS BRT-AC828 AC2600 Dual-WAN VPN Wi-Fi-router instellen en gebruiken

Het instellen van ASUS BRT-AC828 is vergelijkbaar met andere routers en ASUS neemt aanvankelijk een veiligheidsmaatregel en raadt u aan de gebruikersnaam en het wachtwoord van de standaardrouter te wijzigen. Iedereen moet wegblijven van de standaard admin / admin.

Vervolgens wordt uw internetverbinding gedetecteerd en wordt u gevraagd om het type te bevestigen. ASUS BRT-AC828 heeft goed werk verricht bij het detecteren van onze PPPoE-verbinding en heeft ons vervolgens gevraagd de verbindingsdetails in te voeren die we van onze internetprovider hebben ontvangen. Vervolgens wordt u gevraagd om de draadloze netwerken in te stellen die door de router worden uitgezonden. Als u klaar bent, krijgt u een samenvatting van uw instellingen te zien. Klik of tik op Voltooien en u kunt beginnen met het configureren van uw netwerk in detail.

De gebruikersinterface is dezelfde die u hebt op andere ASUS-routers, inclusief die welke worden verkocht in de consumentenruimte. Wat anders is, is dat ASUS BRT-AC828 veel meer functies heeft dan consumentenrouters en de gebruikersinterface biedt alle opties die u nodig hebt om alles te configureren. Als u alle beschikbare configuratie-opties ziet, kunt u zich overweldigd voelen. Er is veel om in te nemen, te begrijpen en te configureren. Netwerkbeheerders zullen echter tevreden zijn met het aantal functies en de gedetailleerde controle die ze krijgen. Uiteindelijk is deze router ontworpen voor bedrijven, niet voor thuisgebruikers die eenvoud prefereren boven geavanceerde functies.

Een ding dat ik altijd op prijs stel van ASUS-routers is dat hun firmware proactief is. Wanneer u zich aanmeldt bij de beheerinterface, worden er zichtbare waarschuwingen weergegeven als er problemen zijn die u moet oplossen, als er firmware-updates beschikbaar zijn enzovoort.

De gebruikersinterface is ook beschikbaar in 18 talen, die u hieronder kunt zien.

Een ander positief punt is dat er altijd hulp beschikbaar is. Als u verdwaald raakt in sommige van de meer geavanceerde instellingen, beweegt u de muiscursor over de instelling die u niet begrijpt. Als u bovenaan een vraagtekenweergave ziet, klikt u erop en wordt een beschrijving van die instelling weergegeven.

Het enige nadeel van de firmware op de ASUS BRT-AC828 is dat het trager reageert op commando's dan de firmware van consumentenrouters van hetzelfde bedrijf. Dit is begrijpelijk, omdat de lijst met functies langer en complexer is. Veel van de bedrijfsgerichte functies vereisen ook een herstart wanneer ze zijn ingeschakeld, wat betekent dat ze een minuut of langer moeten wachten totdat ze worden toegepast.

Als u klaar bent met het configureren van de router, is het gebruik van uw netwerk een fluitje van een cent. U zou geen problemen moeten hebben met het delen van bestanden en apparaten via het netwerk. Bovendien zijn draadloze verbindingen meestal behoorlijk stabiel en zoals u zult zien in onze benchmarks, biedt ASUS BRT-AC828 een uitstekende dekking.

Het installatieproces voor de ASUS BRT-AC828 draadloze router is wat u van een zakelijk apparaat zou verwachten. De firmware heeft veel geavanceerde functies, configuratieopties en geweldige meertalige ondersteuning. Netwerkbeheerders zullen niet teleurgesteld zijn in wat deze router te bieden heeft. Gebruikers profiteren ook van snelle en stabiele netwerkverbindingen.

Ga naar de tweede pagina van deze gids om de resultaten van onze metingen te bekijken, meer te leren over de zakelijke functies van deze router en ons definitieve oordeel.