Anders

Top 6 websites om Ebooks gratis te downloaden

Ebooks zijn elektronische versies van een traditioneel gedrukt boek dat kan worden gelezen met behulp van een computer, tablet, smartphone of, uiteraard, een eBook-lezer. Het idee achter het gebruik van Ebooks heeft betrekking op een aantal redenen waarvan we het volgende kunnen noemen: het milieu sparen, want het is niet langer nodig om bomen voor papier te kappen en geen ruimte meer te vullen, omdat al je boeken kunnen worden bewaard in een klein apparaat en niet in een grote ruimte vol met planken. Ook is het voor u gemakkelijker om overal te lezen, omdat u alleen een internetverbinding nodig heeft en een tijdje om een ​​e-boek te downloaden, in plaats van te beslissen welk traditioneel gedrukt boek u met u mee moet nemen. Hoewel Ebooks goedkoper zijn in vergelijking met hun gedrukte versies, zijn de meeste vraatzuchtige lezers altijd op zoek naar elektronische boeken die gratis kunnen worden gedownload. Als u op zoek bent naar de volgende geweldige leeservaring of als u gewoon uw eigen virtuele bibliotheek wilt ontwikkelen, blijf dan lezen om te achterhalen wat 6 beste websites zijn om legaal E-boeken gratis te downloaden:

1. Internetarchief

Internet Archive is een non-profit digitale bibliotheek die gratis openbare toegang biedt tot een groot aantal gedigitaliseerde materialen, waaronder websites (de Wayback Machine), muziek, softwaretoepassingen, afbeeldingen, enz. Wat voor ons interessant is, archive.org bevat ook een verzameling van bijna 3 miljoen boeken in het publieke domein en uitverkochte boeken van een groot aantal bibliotheken en instellingen voor cultureel erfgoed van over de hele wereld. Deze website biedt een brede selectie van teksten, gepubliceerd vanaf het begin van de XIXe eeuw, tot enkele moderne bestsellers, en een breed palet aan genres, van klassieke poëzie tot moderne fantasyboeken. Het meest interessante kenmerk is dat u boeken kunt downloaden die op elk type apparaat kunnen worden gebruikt, omdat ze worden aangeboden in verschillende indelingen: PDF, ePUB, DJVU, AZW, MOBI en meer. We zijn er zeker van dat dit de plek is waar velen van jullie in de toekomst een goed boek zullen vinden om te lezen, omdat je door gebruikers gemaakte lijsten kunt vinden over specifieke onderwerpen die je ook kunt gebruiken en gebruiken.

2. Scribd

Scribd is een geweldige website waarmee je de nieuwste en populairste gratis e-boeken kunt vinden voor elk platform dat je kunt bedenken. Deze website biedt u een geweldige leeservaring omdat deze letterlijk "miljoenen boeken" bevat en de meest gangbare documentindelingen ondersteunt, van PDF's tot Microsoft Office-documenten en OpenOffice-bestanden. Het belangrijkste idee achter deze site is dat het een door gebruikers gegenereerde bibliotheek is voor alle soorten documenten (kunst, wetenschap, bedrijf, geschiedenis, SF, romantiek en anderen), een soort YouTube voor geschreven inhoud. Een zeer interessant deel van de website zijn zelfgemaakte boeken, die door auteurs zelf worden gedeeld en die een frisse wind kunnen zijn van dure bestsellers. Voor smartphonegebruikers heeft Scribd zelfs een downloadbare app waarmee je e-boeken rechtstreeks op je Android- of iOS-apparaat kunt bekijken.

3. Project Gutenberg

Project Gutenberg is de grootvader van eBook-sites, omdat het de eerste elektronische bibliotheek was die gratis openbare toegang gaf tot een steeds groeiende lijst van boeken en publicaties; van 2000 teksten in 1999 tot meer dan 50000 in huidige dagen. Deze website heeft een andere benadering van legale e-boeken, omdat deze strikt de 70-jarige regel volgt vanaf het overlijden van de auteur. Dit betekent dat je recent uitgegeven boeken niet kunt vinden, maar je zult wel kunnen genieten van het lezen van complete werken van klassieke auteurs zoals Edgar Allan Poe, William Shakespeare, Mark Twain of zelfs Winston Churchill. Het is een door vrijwilligers gedreven inspanning om Ebooks van hoge kwaliteit aan te bieden in een veelvoud aan bestandsindelingen, waaronder die compatibel zijn met Kindle (.mobi) of iBooks (.epub), die u kunt downloaden op uw apparaat of direct kunt uploaden naar uw gewenste cloudservice . En het beste van alles is dat er geen kosten of registratie vereist zijn.

4. Veel boeken

ManyBooks is nog een andere website die we willen aanbevelen voor het downloaden van Ebooks, omdat het altijd iets lijkt te bevatten dat we graag zouden willen lezen. Het is een elektronische bibliotheek die is gebaseerd op de teksten van Project Gutenberg en e-boeken van Project Gutenberg uit Australië. Maar in tegenstelling tot de websites die we net noemden, biedt het u een gemakkelijkere zoekfunctie, een vriendelijkere interface en veel extra informatie, zoals samenvattingen, boekrecensies of zelfs de eigen aanbevelingen van de site. De visuele zoekoptie is ook een geweldige invoegtoepassing, omdat gebruikers hiermee boekomslagen kunnen bladeren voor iets dat hun interesse trekt. Het bevat een groot aantal "gratis literatuur", zoals je zult zien dat er meer dan 33000 Ebooks zijn die niet door auteursrecht beschermd zijn. De website is ook trots op zijn goed geformatteerde e-boeken die beschikbaar zijn in een verbluffend aantal van 25 verschillende bestandstypen, waaronder LIT, ePUB, MOBI of PDF. Je zult niet alle recent uitgebrachte titels vinden, maar het zal je zeker in staat stellen om een ​​goed boek te ontdekken om van te genieten.

5. GetFreeebooks

GetFreeEbooks is een populaire website die je kunt gebruiken om gratis e-boeken te vinden en legaal te downloaden. Het beschikt over een uitgebreide database met teksten uit meerdere genres die zijn verzameld over de hele wereld. Het heeft een andere weg in termen van visuele interface, zoals je zult merken dat je naar boeken kunt zoeken, hetzij door categorieën, hetzij door kleine artikelen met compilaties. De site verbindt ook aspirant-auteurs, die hun e-boeken gratis kunnen publiceren, met een grote online community, die in staat zijn om die e-boeken te downloaden en feedback te geven. Zelfs als u een account nodig hebt om toegang te krijgen tot de onlinegemeenschap van GetFreeEbooks, hoeft u zich bij deze website niet te registreren tijdens het downloaden van ebooks. Dus, je moet deze website zeker een keer proberen want het biedt je zeker een goed boek om te lezen.

6. Internationale digitale bibliotheek voor kinderen

We dachten dat, aan het einde van deze lijst, sommigen van jullie misschien graag een website bezoeken waar je kinderboeken kunt vinden. Als zodanig hebben we vastgesteld dat de International Children's Digital Library een aantrekkelijke website is die zowel kinderen als volwassenen zal aantrekken met een grote reeks gratis e-boeken, bestsellers uit een groot aantal landen. De interface is goed ontwikkeld, omdat deze toegankelijk is voor kinderen van elke leeftijd (u kunt zelfs specifieke leeftijdsgroepen kiezen) en vrij intuïtief. Je kunt bekroonde kinderboeken vinden uit verschillende culturen en in een groot aantal talen naast het Engels. Kinderen kunnen een account op een veilige manier openen, omdat persoonlijke gegevens niet verder gaan dan "Welk monster zou u willen bewaken van uw wachtwoord", maar registratie is optioneel omdat het alleen helpt bij het opslaan van leeftijd- en taalvoorkeuren en ook het markeren van pagina's van gedeeltelijk Lees boeken. Het enige nadeel is dat deze boeken online online toegankelijk zijn, dus je zou een continue internetverbinding nodig hebben. Ten slotte zal deze website uw kinderen helpen een beter begrip van andere culturen te krijgen, maar ook een bredere kennis van hun eigen erfgoed.

Conclusie

Zoals we in het begin al zeiden, dit is onze selectie van websites waar je legaal gratis Ebooks kunt downloaden voor een groot aantal apparaten en in een breed scala aan bestandsindelingen. We hopen dat je een aantal interessante titels zult vinden die je volgende geweldige boek kunnen worden. Als u uw favoriete website nergens in dit artikel kunt vinden, kunt u deze ook aanbevelen via het onderstaande opmerkingenformulier.