Tutorial

De metagegevens wijzigen die zijn opgeslagen in uitvoerbare bestanden in Windows

In een ander artikel over de metadata in bestanden, hebben we laten zien hoe de metadata van een bestand kunnen worden bekeken en hoe deze te wijzigen voor veelgebruikte bestanden zoals documenten of afbeeldingen. Maar hoe zit het met de metadata bij de uitvoerbare bestanden (.exe, .dll of.ocx)? Met behulp van tools van derden kunnen ook hun metadata worden gewijzigd. Deze tutorial laat zien hoe.

Resource-editors voor Windows-programma's

Als u de eigenschappen van een uitvoerbaar bestand wilt wijzigen, hebt u een resource-editor nodig. Een zoekopdracht op het web zal veel tools onthullen, zowel gratis als commercieel. De beste hulpmiddelen die ik aanraad zijn de ResEdit Resource Editor die in detail wordt beschreven in deze zelfstudie en Resource Hacker - een vergelijkbaar hulpmiddel dat functioneert volgens dezelfde principes.

Download en voer de RestEdit Resource Editor uit

Ga naar de officiële ResEdit Resource Editor-pagina en download de juiste versie voor uw besturingssysteem: 32-bits of 64-bits. Het is gratis.

Pak de inhoud van het archief uit met 7-Zip of een andere bestandsarchiver die weet hoe te werken met het 7z- formaat.

Voer het hulpprogramma vervolgens uit als beheerder (rechtsklik en selecteer "Uitvoeren als beheerder" ). Als dit niet het geval is, is het waarschijnlijk dat het hulpprogramma niet meer reageert als u de gegevens in een uitvoerbaar bestand probeert te wijzigen en uw wijzigingen niet opslaat.

Wanneer u de ResEdit Resource Editor opent, is het venster vrij leeg en heeft het slechts een paar actieve knoppen.

Open een uitvoerbaar bestand en wijzig de metagegevens

Nadat ResEdit is gestart, opent u het uitvoerbare bestand waarvan u de eigenschappen wilt wijzigen.

OPMERKING: Voordat u wijzigingen in het bestand aanbrengt, kunt u het beste een reservekopie ervan maken, die kan worden gebruikt als er iets misgaat.

Nadat het geselecteerde uitvoerbare bestand is geopend, ziet u veel vermeldingen in het gedeelte Bronnen . Deze vermeldingen verschillen van bestand tot bestand, evenals hun naam en nummer.

De metagegevens van het uitvoerbare bestand staan ​​altijd in een map met de naam Versiegegevens onder aan de lijst, in een vermelding met de naam 1 . Klik erop.

Aan de rechterkant worden de metadata van het uitvoerbare bestand onthuld. Hier kunt u op een waarde klikken en deze naar wens aanpassen. De velden die worden weergegeven, kunnen worden bewerkt.

Als dit is gebeurd, drukt u op de knop Opslaan om de metadata van het bestand te overschrijven.

Welke andere dingen kunnen worden bewerkt?

Met de ResEdit Resource Editor kunt u vele andere aspecten van een bestand wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de pictogrammen die erin zijn opgeslagen of sommige van de menu's en dialoogvensters ervan bewerken en wijzigen.

Het aantal dingen dat kan worden bewerkt varieert sterk, afhankelijk van hoe elk uitvoerbaar bestand is gemaakt en welke gegevens kunnen worden gedecodeerd door ResEdit Resource Editor .
Als u wilt experimenteren en andere aspecten van een bestand wilt wijzigen, behalve de metagegevens, raad ik u ten zeerste aan eerst de Help-documentatie van ResEdit te lezen en een reservekopie te maken.

Conclusie

Zoals je in deze tutorial kunt zien, is het relatief eenvoudig om de ResEdit Resource Editor te gebruiken om de metadata van een bestand te bewerken. Voor meer interessante tips en trucs, aarzel niet om de hieronder aanbevolen artikelen te lezen.