Beoordeling

Herziening van de ASUS RT-N56U - Is dit echt de snelste draadloze router?

De laatste tijd ben ik op zoek geweest naar een echt goede draadloze N-router, in staat om zowel goede snelheid als dekking te bieden, terwijl ik met succes strijd leverde met alle andere draadloze netwerken die beschikbaar zijn in mijn omgeving. Ik heb een beetje onderzoek gedaan en ik heb geleerd dat veel mensen het hadden over ASUS RT-N56U en hoe snel het is. Hoewel hype een goede zaak is voor een product, betekent dit niet dat het altijd verdiend is. Is de ASUS RT-N56U echt een van de snelste routers die je kunt vinden? Ik kon niet wachten om erachter te komen.

OPMERKING: ik heb de router de afgelopen maanden in mijn eigen appartement getest en ik heb twee verschillende firmwareversies gebruikt, waaronder de nieuwste versie - 3.0.0.4.260 - die veel veranderingen en verbeteringen ten opzichte van de vorige brengt.

Hardwarespecificaties

Je kunt de gedetailleerde specificaties lezen op de officiële pagina van het product: ASUS RT-N56U. Ik zou echter enkele belangrijke kenmerken willen benadrukken:

  • Het ondersteunt de volgende protocollen voor de verbinding met uw ISP (Internet Service Provider): Dynamisch, Statisch, PPOE, PPPT en L2TP.

De ASUS RT-N56U unboxen

De verpakking ziet er goed uit, zoals je van een betere router zou verwachten.

Binnenin vindt u de router zelf, de voedingsadapter, een zwarte netwerkkabel, de handleiding en een instellingsschijf.

De router is erg slank en heeft geen zichtbare antennes. Het is in staat om een ​​korte status te tonen met behulp van de aanwezige leds aan de rechterkant. Ze worden verlicht als de services die ze vertegenwoordigen actief zijn. Ze kunnen echter niet worden gebruikt als een middel om te begrijpen of u problemen ondervindt met uw internetverbinding of andere problemen. Alleen om snel te weten welke services zijn ingeschakeld en welke niet.

U kunt de router eenvoudig op uw bureau in een staande positie plaatsen met behulp van de afneembare standaard die zich in de verpakking bevindt. U zult merken dat het apparaat niet te veel ruimte in beslag neemt.

Router instellen

Het instellen van de router gebeurt met behulp van de installatieschijf. De procedure is niet ingewikkeld en omvat het instellen van uw internetverbinding en de draadloze verbindingen die door de router beschikbaar worden gesteld. Voor meer geavanceerde configuratie moet u zich aanmelden bij de router en dingen zelf instellen.

Ik vond het leuk dat de router de gebruiker vraagt ​​elk draadloos netwerk individueel in te stellen en geen vooraf ingestelde wachtwoorden biedt. Vanuit een beveiligingsperspectief is dat ideaal. Wanneer u door de meer geavanceerde instellingen gaat, zult u merken dat sommige instellingen lang duren om op de ASUS RT-N56U te worden toegepast. Als je veel dingen wilt instellen voordat je je thuisnetwerk gebruikt, wapent u dan met wat geduld.

Prestatie

Ik heb de ASUS RT-N56U gebruikt in mijn 3-kamer appartement met ongeveer 90 vierkante meter. Als andere routers teleurgesteld waren in de meer afgelegen hoeken van het appartement, leverde de ASUS RT-N56U overal een goed signaal en doorvoer bij het gebruik van het 2, 4 GHz draadloze netwerk dat draaide met de 802.11n-standaard. Ik heb een reeks grote bestanden van mijn bureaublad naar mijn laptop overgebracht, verbonden met het draadloze netwerk. Bij gebruik van het 2, 4 GHz-netwerk varieerde de overdrachtssnelheid van 10 MB / sec in de buurt van 3 MB / sec in de meer afgelegen hoeken van het appartement. Het lukte me niet om een ​​hoek te vinden, hoe afgelegen ook, waar de netwerkverbinding niet op behoorlijke snelheid zou werken. Het 5GHz draadloze netwerk leverde betere snelheden alleen in korte afstand. Ik kon bestanden overbrengen met 16MB / s toen de laptop in dezelfde kamer was als de router. De signaalsterkte nam echter veel af wanneer je naar een andere kamer ging. Het lijkt erop dat muren erg goed zijn in het absorberen van het 5 GHz-signaal. Daarom kon ik in de meer afgelegen kamers alleen bestanden overbrengen met 1MB / s. In hoeken met een vreemde positionering, stopte het netwerk helemaal met werken. Tijdens het surfen op het web brachten mijn tests met Speedtest.net geen significant verschil aan het licht tussen de twee netwerken.

Het 2, 4 GHz-netwerk werkte net zo goed als de 5 GHz-netwerk, met ongeveer 5MB / s bij het downloaden van bestanden van het web. Bij het overbrengen van bestanden tussen computers die via netwerkkabels waren aangesloten, werkten mijn overschrijvingen met snelheden van 70 MB / sec. Tot 100 MB / sec. Dat is gewoon geweldig. Ik kon het snelheidsvoordeel van een SSD gebruiken om bestanden met grote snelheid over het netwerk te kopiëren. Op mijn bureaublad had ik geen problemen bij het downloaden van bestanden van internet met 10MB / s, het maximum dat mijn ISP biedt. De Traffic Manager (QoS) -functie van de router doet goed werk om voorrang te geven aan verkeer op basis van uw behoeften. Bestandsoverdracht vertraagt ​​uw online gamen of videostreaming niet als u dat niet wilt. U kunt de standaardprioritatieregels gebruiken die door de router zijn ingesteld en ook uw eigen aangepaste regels instellen.

Persoonlijk ben ik erg blij met hoe deze router presteert. Als u overal een goed bereik en een goede doorvoer wilt, moet u het 2, 4 GHz draadloze netwerk en de 802.11n-standaard gebruiken. Het 5GHz-netwerk is alleen een goede keuze wanneer draadloze apparaten zich relatief dicht bij de router bevinden en er geen dikke muren zijn om ze te scheiden.

Coole functies

De ASUS RT-N56U-router bevat een aantal functies die u graag gebruikt:

  • De router biedt een lange lijst met applicaties die kunnen worden gebruikt in combinatie met de apparaten die u via de USB-poorten verbindt: AirDisk (voor het delen van bestanden via internet), Servers Center (om uw eigen FTP-service in te stellen), netwerkprinter (tot zet uw USB-printer in een netwerkprinter), mediaserver en Downloadmaster (om media uit te zenden en over te zetten via het netwerk).
  • Ouderlijk toezicht laat alleen basistijdmanagement toe. Voor elk apparaat in het netwerk kunt u instellen wanneer internettoegang is toegestaan ​​en wanneer niet. Sommige mensen zouden verwachten regels te stellen over het soort websites dat apparaten kunnen doorbladeren of het soort netwerkverkeer dat ze mogen gebruiken. Dergelijke functies zijn niet inbegrepen. Er is ook geen aangepaste foutmelding gegeven aan een gebruiker wiens internettoegang is geblokkeerd. Alleen een standaard time-outfout bij verbinding wordt weergegeven in de browser.
  • U kunt uw eigen VPN-server instellen, zodat u overal op internet toegang heeft tot het thuisnetwerk.

Geweldige ondersteuning voor firmware

Een ander aspect dat ik zo leuk vind aan deze router, is de Firmware-ondersteuning van ASUS. Als het op routers aankomt, bieden de meeste fabrikanten slechts een update of twee nadat een product is gelanceerd. Dit is niet het geval met ASUS. Ze zijn zeer actief geweest, hebben geluisterd naar feedback van gebruikers, bugs gerepareerd, extra functies geleverd, meertalige vertalingen, enz. Van maart 2011 tot november 2012 hebben ze 12 firmware-updates uitgebracht. Dat is echt geweldig en ik hoop dat meer fabrikanten hetzelfde niveau van ondersteuning zullen bieden.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

ASUS RT-N56U is een geweldige dual-band draadloze router. Het biedt een goede dekking met zijn draadloze signaal en goede snelheid, zelfs in die ruimten die verder van de router liggen. De Firmware-ondersteuning door ASUS is gewoon uitstekend en het beschikbare aanpassingsniveau maakt elke nerd gelukkig. Beginners zullen ook de goed doordachte standaardconfiguratie en het feit dat ze er niet aan hoeven te werken waarderen als ze dat niet willen. ASUS RT-N56U biedt alle basics uit de doos, zonder dat een speciale configuratie vereist is. Persoonlijk heb ik zo'n goede router niet lang gebruikt. Je zult er geen spijt van hebben om het te kopen.