Tutorial

De Contact Support-app van Windows 10 gebruiken om hulp van Microsoft te krijgen

Microsoft heeft een gloednieuwe app toegevoegd die erop gericht is haar klanten te helpen snel technische ondersteuning te krijgen wanneer ze problemen ondervinden. Het is een nieuwe universele app die zowel in Windows 10 als Windows 10 Mobile werkt. De app heet Contact Ondersteuning en fungeert als een portal voor het bereiken van de juiste ondersteuningsservice voor het specifieke probleem dat u ondervindt. Zoals u in deze handleiding zult zien, helpt het u om sneller en gemakkelijker op de juiste plaats te komen, afhankelijk van uw behoefte. Laten we eens kijken hoe de Contact Support- app werkt:

Hoe u de Contact Support-app kunt starten in Windows 10

De app is vooraf geïnstalleerd als onderdeel van Windows 10 en Windows 10 Mobile. Op de pc is de gemakkelijkste manier om te starten het gebruik van het zoekvak op de taakbalk en typ het woord "ondersteuning" . Klik of tik vervolgens op het zoekresultaat voor Contact opnemen met ondersteuning .

U kunt de app ook vinden door naar het menu Start -> Alle apps -> Contact opnemen met ondersteuning te gaan .

De toegang is vergelijkbaar voor Windows 10 Mobile. U moet het scherm Alle apps openen (schuif het hoofdscherm naar links) en gebruik vervolgens het zoekvak om het woord 'ondersteuning' in te voeren . Tik vervolgens op het zoekresultaat voor Contact opnemen met ondersteuning .

Vanzelfsprekend is de snelkoppeling Contact Support ook te vinden op het scherm Alle apps in de lijst met apps die begint met de letter C.

6 Dingen die u kunt doen met behulp van de Contact Support-app

De app volgt de richtlijnen van Microsoft voor de ontwikkeling van universele apps. Daarom ziet het er hetzelfde uit op zowel de pc- als de smartphoneversie. De app heeft echter een extra optie op Windows 10:

Als u het menu met de drie baren activeert, krijgt u de optie "Deelscherm met agent" .

Op Windows 10 Mobile zijn de belangrijkste opties identiek. De toegang tot het delen van schermen ontbreekt echter.

Dit zijn de opties die u krijgt als u de Contact Support- app gebruikt:

  • Windows 10-upgrade . Hiermee start u de webpagina die is bedoeld voor de Windows 10-upgrade. Hier hebt u toegang tot een gedetailleerde bibliotheek die vragen over het upgradeproces en wat er nieuw is in Windows 10 aanpakt. Het bevat directe toegang tot het ondersteuningsteam via de "Ask Microsoft Answer Desk" -optie, die u onderaan de webpagina kunt vinden.
  • Accounts en facturering . Hier kunt u uw algemene account beheren met Microsoft of een specifiek account voor een van zijn producten zoals Xbox, Office of Skype.
  • Apparaat, telefoon of Xbox . Dit is de toegang voor ondersteuning op Microsoft-hardwareproducten. De lijst begint met de traditionele Windows-apparaten (desktop, laptop of tablet). Surface heeft een eigen lijn. Windows Phone en Xbox zijn de volgende. Microsoft Band, de fitnesstracker, staat in de lijst. Het besluit met Microsoft-accessoires: muis en toetsenbord.
  • Service & apps . Hier vindt u de toegang voor ondersteuning op Microsoft-software, communicatie en cloudservices. De lijst begint met Windows. De tweede optie dekt de webbrowsers van Microsoft: Internet Explorer en Microsoft Edge. Microsoft Office is in tweeën gesplitst. De eerste optie omvat de klassieke Windows-versie samen met de cloudoptie: Office 365. De tweede optie omvat alle Microsoft Office-smaken die zijn ontwikkeld voor niet-Microsoft-platforms: Mac, iOS en Android. De cloudopslagservice van Microsoft OneDrive is de volgende. Skype sluit de hoofdlijst. Voor andere Microsoft-services en -apps is er een optie 'Meer bekijken'. In dit tweede scherm vindt u een alfabetische lijst: Access, Bing Rewards, Excel, Games voor pc, Groove Music, HealthVault, Movies & TV, OneNote, Outlook, Outlook.com, PowerPoint, Project, Publisher, Security Essentials en Visio.
  • Microsoft Store . Hiermee wordt de webpagina geopend die is bedoeld voor de aankooptransacties in de online winkel van Microsoft. De pagina heeft de titel "Verkoop en ondersteuning" en bevat informatie over hoe u een product kunt retourneren of opnieuw kunt downloaden. Voor directe ondersteuning is er een telefoongids. Het zal u ook helpen de winkels te vinden die zich het dichtst bij uw locatie bevinden.
  • Bedrijf, IT & ontwikkelaar . Hiermee wordt de webpagina geopend die is bedoeld voor ondersteuning van de zakelijke relaties van Microsoft. De pagina "Voor bedrijven" bevat secties voor Premier Support-klanten, Microsoft-partners, kleine bedrijven, ontwikkelaars, IT-professionals, volumelicenties en Microsoft Learning-programma's. Er zijn koppelingen naar Microsoft-community's: Microsoft Community-forums, Technet-forums, MSDN-forums en Dynamics-forums. U vindt ook koppelingen naar de Microsoft-ondersteuningssites: de Solution Center-index, het Microsoft Partner Network, TechNet, MSDN en Dynamics.

Hoe de Contact Support-app u helpt ondersteuning te krijgen van Microsoft

De Contact Support- app van Windows 10 begeleidt u door zijn menu's en zal, wanneer hij de juiste ondersteuningsoptie heeft gevonden, uw verzoek op een van de volgende manieren afronden:

  • Lanceer een webpagina . Een voorbeeld is de optie "Windows 10-upgrade". Wanneer u een dergelijke optie kiest, wordt de standaardwebbrowser gestart en wordt de juiste webpagina voor u geopend.
  • Biedt een telefoonnummer voor telefonische ondersteuning dat u kunt bellen . Hieronder staat het voorbeeld wanneer u ondersteuning kiest voor "Muis, toetsenbord":
  • Betrek direct contact met het ondersteuningsteam . In dit geval kunt u een chatvenster openen of u door het ondersteuningsteam laten bellen. De oproep kan onmiddellijk worden aangevraagd of gepland voor een later tijdstip:
  • De optie "Vraag de community" opent in een webbrowser het juiste forum dat gerelateerd is aan uw ondersteuningsbehoefte, in antwoorden.microsoft.com.

Conclusie

Microsoft heeft een moedige stap gezet door de universele app Contact Support aan te bieden aan alle consumenten van Windows 10 en Windows 10 Mobile. Hoewel de app de complexiteit van de ondersteuningsstructuur van Microsoft blootlegt, biedt het gemakkelijker toegang tot hun ondersteunende diensten en zal het veel mensen in staat stellen om ondersteuning sneller en beter dan voorheen te krijgen. We moeten veranderingen in deze app verwachten, omdat Microsoft-services samen met hun ondersteuningsbronnen evolueren. De huidige versie is slechts een paar dagen oud op het moment dat ik dit artikel schrijf en het heeft veel veranderingen geïntroduceerd sinds de eerste versie van deze app. Nadat dit alles gezegd en gedaan is, ben ik van mening dat de Contact Support- app een eerste stap in de goede richting is. Wat denk je?