Beoordeling

Herziening van de Inateck BP-2001 draagbare Bluetooth-luidspreker

Velen van ons luisteren graag naar muziek en spelen video's op onze draagbare apparaten, maar laten we eerlijk zijn, het gebruik van een koptelefoon of oordopjes werkt niet altijd. Als je met anderen wilt delen of als je geen koptelefoon wilt aanhouden gedurende een film van twee uur, is het een stuk makkelijker om een ​​luidspreker aan te sluiten. De BP-2001 draagbare Bluetooth-luidspreker van Inateck is een aantrekkelijke, aantrekkelijk geprijsde toegang tot het steeds voller wordende Bluetooth-luidsprekerveld. We hebben de spreker ontvangen voor het testen en nadat we het een paar dagen hebben geprobeerd, laten we je weten wat we in deze recensie hebben gevonden:

Unboxing De Inateck BP-2001 draagbare Bluetooth-luidspreker

Zoals met veel andere Inateck-producten, arriveerde de Portable Bluetooth Speaker BP-2001 in een goed ontworpen matzwarte doos, die in dit geval werd versterkt door glanzende zwarte muzieknoten en sleutelborden.

Er waren geen verdere details over de spreker op de doos.

Binnen vonden we de luidspreker, een kleine handleiding en twee kabels, een microUSB en een "aux".

De handleiding bevatte de specificaties voor de luidspreker. De gebruiksaanwijzing van de VS-versie was niet geschreven door een Engelstalige moedertaal en een deel van de tekst was onbedoeld grappig, maar het was gemakkelijk genoeg om te begrijpen hoe alles moest werken.

De spreker arriveerde met minstens voldoende lading om het uit te proberen, direct uit de doos, wat we op prijs stelden. Hoewel er geen lader is meegeleverd, kan de luidspreker worden opgeladen via elke standaard USB-poort of USB-lader.

Instellen en uitproberen

De bedieningselementen van de BP-2001-luidspreker zijn heel eenvoudig. Aan de voorkant zie je een rond gebied met een zilveren knop in het midden met een telefoonpictogram en een pictogram voor afspelen / pauze. Dit werkt zoals u zou verwachten - u kunt audio starten en pauzeren en u kunt de luidspreker gebruiken met uw Bluetooth-compatibele telefoon om telefoongesprekken te voeren en te ontvangen.

De achterkant heeft aansluitingen voor de miniUSB- en aux-kabels en een aan / uit-schakelaar. Erg makkelijk.

OPMERKING: De miniUSB-kabel is alleen voor het opladen van de luidspreker. Als u een niet-Bluetooth-apparaat wilt aansluiten, moet u de aux-kabel gebruiken via de hoofdtelefoonaansluiting van het apparaat.

Er is ook een uitklapbare standaard die helpt de luidspreker te stabiliseren wanneer je een tablet hebt geplaatst in de gleuf aan de bovenkant (die we in een minuut zullen zien).

Hier is een zijaanzicht van de luidspreker met de brede stabiele voet en de gleuf aan de bovenkant, die een mat, gegummeerd oppervlak heeft om de apparaten erin te helpen vast te pakken.

Wanneer je de luidspreker aanzet, geeft deze een verrassend luide reeks beurten en trillers. Omdat de luidspreker geen eigen volumeregeling heeft, is dit iets waar gebruikers gewoon mee zullen moeten leven.

De luidspreker koppelen via Bluetooth

De luidspreker koppelen aan een Bluetooth-apparaat is eenvoudig. De luidspreker start op in de Bluetooth-verbindingsmodus, dus alles wat u hoeft te doen is de luidspreker aanzetten, de instructies voor uw apparaat volgen om het detecteerbaar te maken en de luidspreker zal verbinding maken. We hebben dit geprobeerd met verschillende Bluetooth-apparaten (telefoons, tablets en computers) en de verbinding ging elke keer probleemloos.

De spreker zal je opwachten wanneer de verbinding tot stand is gebracht (of, zoals de handleiding beschrijft, "de spreker geeft het snelle geluid van 'toot'"), en daarna zal het Bluetooth-lampje op de cirkelvormige knop langzaam knipperen om te laten zien jij dat de verbinding werkt.

In de handleiding staat dat als de luidspreker binnen vijf minuten de Bluetooth-verbinding niet tot stand brengt, deze zichzelf automatisch afsluit. Omdat we nooit een verbinding hebben laten mislukken, hebben we dit niet getest.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u beginnen met het afspelen van uw mediabestanden. Zoals we al zeiden, heeft de luidspreker geen eigen volumeregelaar, dus je moet het afspeelvolume regelen met de knoppen op je apparaat. Als je echt van het geluid wilt blazen, kan je batterij hierdoor sneller leeg raken dan normaal.

Niet-Bluetooth-verbindingen

Als uw apparaat niet geschikt is voor Bluetooth, sluit u het aan op de BP-2001 draagbare Bluetooth-luidspreker met de "aux" -kabel in de doos, via de koptelefoonaansluiting van het apparaat en de "aux" -stekker aan de achterkant van de luidspreker. Dit was net zo eenvoudig als verbinden via Bluetooth.

Nogmaals, u zult de volumeregelaars van het apparaat moeten gebruiken om het niveau in te stellen, waardoor de batterij van uw apparaat sneller leeg raakt.

Luidspreker-verbindingen

Nadat u uw telefoon met de luidspreker hebt gekoppeld, kunt u de knop aan de voorkant van de luidspreker gebruiken om uw telefoon aan te sluiten en los te koppelen. Dit werkte net zo goed als een normale Bluetooth-verbinding en de geluidskwaliteit aan beide kanten van het gesprek was duidelijk. Maar laten we eerlijk zijn, niets zal een gesprek met een luidsprekertelefoon laten klinken alsof het geen luidsprekertelefoon is. :)

Dus, hoe klinkt het?

Net zoals je de wetten van de natuurkunde niet kunt veranderen, kun je een kleine luidspreker geen grote bonkende bas laten horen, en we dachten dat de 90Hz beloofd door het specificatieblad misschien een beetje optimistisch was. Over het algemeen was het geluid echter helder en zonder vervorming, zelfs bij hogere volumeniveaus, op alle geteste apparaten.

We hebben de luidspreker getest met een zo breed mogelijk scala aan muziek. Klassiek, jazz, classic rock, pop, Spaanse pop, hiphop, country, elektronische muziek en film soundtracks kwamen allemaal goed door. Het dynamische bereik van de luidspreker was redelijk goed en we konden zonder problemen luisteren naar zowel luide als zachte passages. Hoewel er niet veel stereoscheiding is, werden passages die van de ene naar de andere kant leken te reizen, duidelijk weergegeven.

Al met al zouden we zeggen dat de Inateck BP-2001 draagbare Bluetooth-luidspreker een goede aanvulling is op draagbare apparaten.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 4/5

Vonnis

Hoewel we de Inateck BP-2001 draagbare Bluetooth-luidspreker uitzonderlijk gemakkelijk te gebruiken vonden en aangenaam om naar te luisteren, zijn we ons ervan bewust dat de perceptie van geluid hoogst persoonlijk is en dat wat goed klinkt voor één persoon de oren van iemand anders kan beschadigen. Aangezien de spreker niet duur is, zou het de moeite waard zijn om te proberen om te zien of het voldoet aan uw behoeften. Om dingen af ​​te ronden, hier is een samenvatting voor zijn voors en tegens:
PRO:

  • Aantrekkelijk ontwerp
  • Uitstekende fysieke ondersteuning voor apparaten in de bovenste sleuf (met de stabilisatorstandaard plus)
  • Supereenvoudige Bluetooth-koppeling zonder reden
  • Redelijk geluid voor een luidspreker van dit formaat
  • Zeer redelijke prijs

CON:

  • Geen afzonderlijke volumeregeling
  • Opstartgeluiden zijn behoorlijk luid
  • Geen draagtas en het glanzende oppervlak aan de achterkant is kwetsbaar voor krassen en vingerafdrukken, plus het zou leuk zijn om ergens de snoeren op te slaan met de luidspreker