Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Aleksandra Madejska

Van levendige bloemen tot glinsterende druppeltjes en heerlijke veelkleurige lekkernijen, de wereld van Aleksandra Madejska is een wonder. Haar foto's nemen hun kijkers mee op een fantastische reis door de zoeker. Oorspronkelijk uit Częstochowa, Polen, is Aleksandra ook een grote liefhebber van boeken, koken en lange wandelingen. Ze vindt het heerlijk om magische plekken te ontdekken en hun schoonheid te vangen in haar foto's. Hoewel haar belangrijkste passie natuurfotografie is, overwegend macro, schittert haar werk door haar diversiteit en omvat portretten, dierenfotografie - vogels en katten zijn favorieten onder deze - en landschappen. Om meer te weten te komen over Aleksandra en haar mooie thema voor Windows te downloaden met veel prachtige bloemen, raden we het onderstaande interview aan.

Introductie van Aleksandra Madejska

Aleksandra sprak met ons over de manier waarop alles om haar heen haar inspireert, vooral haar tuin, in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Fotografie was een van de hobby's van mijn vader toen ik klein was. Maar toen hadden we alleen analoge camera's en het maken van foto's was niet goedkoop. Dus ik kon het niet echt vaak proberen, omdat ik jong was en niet erg bekwaam was. Mijn vader liet me zien hoe je een camera moest bedienen, maar hij was natuurlijk een betere fotograaf dan ik en ik liet hem de meeste foto's maken. Ik begon zelf met fotograferen toen mijn ouders een compacte digitale camera kochten. Het was lang geleden en digitale fotografie was toen iets nieuws. Het beste ding voor mij was dat ik de resultaten onmiddellijk kon zien. Ik probeerde het en ik vond het leuk. Na die eerste camera kocht ik een Nikon D80 en oh, ik was zo blij, ik werd er helemaal verliefd op en fotograferen werd een heel belangrijk onderdeel van mijn leven.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

De natuur inspireert me. Mensen inspireren mij. De wereld inspireert me. Ik kan bijna overal inspiratie vinden. De wereld is zo mooi dat je het alleen maar hoeft te leren waarderen. Voor mij is het de beste inspiratie ooit. Ik hou van de natuur en alles wat erin zit - dieren, planten, prachtige landschappen, enz., Maar ik hou ook van stedelijke en industriële omgevingen - oude gebouwen, vergeten plekken met een vleugje mysterie en magie erover. Mijn fotografie wordt gedomineerd door bloemen, maar alleen vanwege mijn tuin - ik open de deur van mijn huis en heb zoveel kansen om foto's te maken en ik kan het gewoon niet helpen!

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik een Nikon D700 met een aantal Nikkor- en Sigma-lenzen. Ik moet zeggen dat ik gewoon dol ben op oude handmatige lenzen en ze gebruik tijdens het fotograferen van bloemen - het bokeh-effect is geweldig als ik oude Helios- of Yashica-lenzen gebruik. Wat betreft de nabewerking, wanneer ik de natuurlijke schoonheid van een onderwerp wil laten zien, probeer ik post-processing te minimaliseren, maar meestal heb ik mijn eigen visie op een foto, dus ik verander kleuren vrij en doe het allemaal in Adobe Photoshop.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat er in mijn geval niet zoiets was. Ik leerde alleen, gedreven door mijn eigen verlangen naar verbetering en de visie van de effecten die ik wilde hebben op mijn foto's. Soms keek ik naar foto's op het internet en vond ik dingen die ik wilde leren en proberen in mijn fotografie. En ik doe het altijd - van anderen leren. Ik denk dat het een goede methode is om je vaardigheden te verbeteren.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Ik kan niet zeggen dat ik trots ben op deze foto omdat ik denk dat mijn foto's niet goed genoeg zijn om trots te maken. Ik vind ze min of meer leuk, maar ik ben mijn eigen strengste criticus. Maar deze foto is belangrijk voor mij omdat het de derde plaats behaalde in een lokale fotografiewedstrijd. Ik verdiende er geld mee en kreeg ook wat exposure in de media. Daarom kun je zeggen dat het me wat succes heeft gebracht in de echte wereld. Het is belangrijk voor mij om te weten dat ik goed kan zijn in de dingen die ik doe, het helpt me in mezelf te geloven.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Er zijn veel plaatsen waar ik naartoe wil, zie en fotografeer, maar ik denk dat reizen nu nog steeds een droom is. Nieuw-Zeeland, Transylvania (in Roemenië), Venetië (in Italië) en nog veel, veel meer. Ik zou ook graag een kans willen maken om natuurfotografie te proberen. In Polen hebben we een prachtige natuur. Daar heb ik alleen een goede lens voor nodig. Eigenlijk staat het al op mijn 'om te kopen' lijst. Soms betreur ik momenten die voorbijgingen. Er waren veel situaties waarin ik iets ongelooflijks zag en mijn camera niet bij me had. Ik wil een kans hebben om zulke momenten opnieuw te beleven, met mijn camera deze keer op sleeptouw.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Plannen? Ik kan moeilijk iets zeker zeggen over de toekomst, maar één ding is duidelijk: ik zal niet stoppen met fotograferen! Misschien zal ik nadenken over het deelnemen aan andere fotowedstrijden om mezelf verder te testen. Ik ben nog steeds aan het leren, dus ik hoop dat de tijd me nieuwe vaardigheden en kennis zal opleveren om betere en betere foto's te maken.

Geniet van Aleksandra's werk via een Windows-thema - Download links

Aleksandra heeft ervoor gekozen om enkele van haar mooie bloemfoto's met haar thema voor Windows 7 en Windows 8 te delen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Aleksandra Madejska. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Aleksandra Madejska en haar werk

Als je de foto's van Aleksandra leuk vond en de rest van haar brede portfolio graag zou willen zien, kun je haar volgen op deviantART. We raden met name aan om een ​​kijkje te nemen in haar serie druppels en dierenfotografie.

We willen Aleksandra graag bedanken voor het delen van haar werk met ons en onze lezers en wensen haar alleen het beste in al haar toekomstige projecten.