Beoordeling

Herziening van Lenovo TAB 2 A7 - een kleine tablet met een betaalbare prijs

We kregen de mogelijkheid om een ​​van Lenovo's recente vermeldingen in de tabletmarkt te bekijken: de Lenovo TAB 2 A7. Lenovo is een bedrijf dat in 2005 in de Hoofdklasse stapte, met de overname van de IBM computerafdeling, een belangrijke speler op de digitale markt in de jaren '80 en de jaren '90. Sindsdien hebben ze zich gespecialiseerd in personal computers, laptops, notebooks en zijn ze recent op de markt voor mobiele apparaten gestapt. Lenovo heeft zijn eerste tablet begin 2014 gelanceerd. Het model dat we in dit testrapport hebben getest, de Lenovo TAB 2 A7, is vrij jong en heeft het licht van de dag gezien in januari 2015. We hebben het ongeveer een week getest en we wilden het graag om te delen wat we erover vinden, in deze review:

Unboxing De Lenovo TAB 2 A7

De verpakking die Lenovo voor deze tablet heeft gemaakt, bestaat uit een zwarte kartonnen doos, ongeveer de breedte en hoogte van de tablet zelf, verzegeld met de veiligheidssticker van Lenovo. Op de voorkant van de doos staat een afbeelding van de werkelijke tablet, terwijl de achterkant van de doos informatie geeft over de specificaties van de tablet. De zijkanten van de doos zijn effen zwart en bieden geen aanvullende informatie.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Zodra u de doos opent en de binnencontainer naar buiten schuift, is het eerste wat u ziet de tablet zelf, bovenop al het andere.

Onder de tablet bevindt zich de power-lader, samen met de microUSB oplaad- en datakabel en de veiligheids-, garantie- en snelstartgids .

En dit concludeert de lijst met items die u zult vinden in het TAB 2 A7-pakket.

Hardwarespecificaties

Lenovo koos voor een 7 "IPS LCD-scherm met een resolutie van 600x1024 pixels voor deze tablet, met een pixeldichtheid van 170ppi. Dit is niet een van de meest heldere beeldschermen op de markt, maar gezien de prijsklasse waarin deze tablet past, reproduceert deze kleuren met een verrassend levendige en natuurlijke uitstraling. De helderheid is ook hoog genoeg om de meeste gebruikers tevreden te stellen.

Aan de binnenkant wordt de tablet aangedreven door een Cortex A7-CPU met vier kernen die op 1, 3 GHz werkt op een Mediatek MT8382M-chipset. Het beschikt over 1 GB RAM-geheugen, terwijl de graphics worden verzorgd door de Mali-400MP2 GPU. De interne geheugencapaciteit is 8 GB, die kan worden uitgebreid met een SD-geheugenkaart van maximaal 32 GB.

De eenheid die we moesten beoordelen, is een TAB 2 A7-30F, wat betekent dat het qua connectiviteit uitsluitend gebaseerd is op WLAN-netwerken. Afhankelijk van het gebied waarin u zich bevindt, kunt u andere smaken van deze tablet vinden, namelijk de TAB 2 A7-30HC (WLAN + 3G en spraak), de TAB 2 A7-30GC (WLAN + 2G en spraak) of de TAB 2 A7-30H (alleen WLAN + 3G). De sleuf voor de SIM-kaart die wordt gebruikt op mobiele netwerken bevindt zich naast de SD-geheugenkaartsleuf.

De fysieke afmetingen van deze tablet zijn 189 x 105 x 9, 3 mm (hoogte x breedte x dikte) of 7, 44 x 4, 13 x 0, 37 inch. Het weegt ongeveer 269 g (of 9, 49 oz), waardoor het wordt opgenomen in de categorie met lichttabletten. De batterij waarop het apparaat werkt, heeft een geschatte 3450 mAh, wat misschien niet veel lijkt, maar omdat de componenten binnenin niet zo veel energie verbruiken, wil je misschien nog een keer nadenken.

De TAB 2 A7 wordt geleverd met een 4.4.2 KitKat-versie van Android die vooraf is geïnstalleerd. Dit is een vrij recente versie van Android en biedt de meeste nieuwere functies van het populaire besturingssysteem. De ROM die deze tablet van stroom voorziet, is niet zo gepersonaliseerd of van een merk voorzien door Lenovo zoals je van een fabrikant van mobiele apparaten zou verwachten, maar biedt vanaf het begin een vrij schone smaak van Android, in de buurt van wat je zou zien op een standaardversie van Android . Lenovo voegde echter een eigen launcher toe en maakte een paar kleine andere wijzigingen in de Android-voorraad.

Wat betreft het vastleggen van beelden, heeft de TAB 2 A7-tablet een naar voren gerichte VGA 640x480 pixels camera en een achterwaarts gerichte 1.9 megapixel camera, met een resolutie van maximaal 1600x1200 pixels. Zoals je van de VGA-camera aan de voorkant zou verwachten, is de kwaliteit ervan niet van de hoogste kwaliteit, maar deze doet zijn werk goed bij videogesprekken met Skype of een andere app voor videogesprekken. Wat connectiviteit betreft, krijgt u een Wi-Fi-adapter die alleen compatibel is met 802.11 b / g / n-netwerken (geen 802.11ac-ondersteuning), de gebruikelijke Bluetooth 4.0-module, de microUSB-poort gebruikt voor opladen en gegevensoverdracht, de 3, 5 mm audio-aansluiting en de A-GPS-module.

Een opmerkelijke functie is dat de Dolby-audio-ondersteuning, die we moeten zeggen, een vrij nette geluidskwaliteit biedt wanneer u een hoofdtelefoon van betere kwaliteit gebruikt.

De volledige lijst met specificaties is te vinden op de Lenovo-website, op de productpagina: Lenovo TAB 2 A7-30 - Technische details.

De Lenovo TAB 2 A7 gebruiken

De totale build van de tablet is vrij eenvoudig, zonder overbodige randen of hoeken. De voorkant van het apparaat toont de VGA-camera aan de voorzijde in de linkerbovenhoek, vlakbij het gecentreerde logo. Aan de rechterkant van de tablet vind je de volumeknop samen met de aan / uit-schakelaar, de SD-geheugenkaartsleuf en de SIM-kaartsleuf aan de linkerkant, de microfoon aan de onderkant, terwijl de bovenkant de opstelling met twee luidsprekers, de microUSB-poort en de 3, 5 mm audio-aansluiting. Het leuke aan deze gekozen lay-out is dat je met de connectors aan de bovenkant van het apparaat geen enkel risico loopt om het apparaat te beschadigen tijdens het opladen of met de audio-aansluiting van de koptelefoon erin.

De achterkant van het apparaat heeft een mat gevoel en biedt een goede grip terwijl je het vasthoudt. De naar achteren gerichte 1.9 megapixelcamera bevindt zich in de linkerbovenhoek van het apparaat.

Een ding dat we echt belangrijk vonden, is dat de SD-geheugenkaartsleuf bedekt is met een rubberen beschermend deksel dat voorkomt dat stof in de holte verstopt raakt en past precies in de lijn van de achterkant van de tablet. Dat is altijd een leuke functie om te hebben.

Hoewel het 7-inch IPS LCD-display niet het mooiste display is dat je op een tablet hebt gezien, levert het toch wel op. Het beeld is samengesteld uit levendige kleuren en is helder genoeg om fatsoenlijke leesbaarheid te bieden. zodat de gebruiker niet beperkt wordt door het apparaat tijdens het gebruik perfect recht te houden.

Met betrekking tot de beschikbare opslagruimte is 8 GB opslag lang niet genoeg voor een moderne gebruiker van een mobiel apparaat. Zelfs met de redelijk lage resolutie van 600x1024 pixels, wat betekent dat je geen reden hebt om 1080p-video's te laden, wil je misschien wat 720p-films verpakken voor de feestdagen, misschien wat muziek en een paar games aan de kant. Met 8 GB aan ruimte, waarvan slechts ongeveer 5 GB beschikbaar is voor de gebruiker, blijft er niet veel keuze over. Gelukkig kun je met een SD-geheugenkaart van maximaal 32 GB, die je apart hebt gekocht, de beschikbare opslagruimte uitbreiden, waardoor je de mogelijkheid hebt om veel meer inhoud op dit apparaat op te slaan. Helaas zijn er geen andere varianten beschikbaar voor deze tablet om meer interne beschikbare ruimte te bieden, dus wat betreft interne opslag zijn die 8 GB plus de genoemde SD-kaart alles wat je krijgt.

De camera aan de voorzijde die Lenovo op dit apparaat heeft geplaatst, is alleen bedoeld voor videobellen. De beeldkwaliteit die het biedt, is slecht en we raden het af om het te gebruiken voor het maken van foto's. De camera aan de achterzijde is hiervoor meer geschikt, maar bij weinig licht levert hij ook slechte resultaten op. Het feit dat er geen flitslicht aanwezig is, beperkt de prestaties echt tot buitenopnamen, in goed verlichte omgevingen. Aan de goede kant, echter, het beschikt over een elektronisch stabilisatiesysteem en ook een HDR-opnamestand die veel helpt met beeldkwaliteit en beeldruis.

Omdat het een instapmodel-tablet is, hebben de componenten van de TAB 2 A7 niet zoveel kracht nodig om te werken. Dit betekent dat de tablet het einde van het koopje houdt en een probleemloos gebruik van een dag heeft, afhankelijk van wat u normaal gesproken nodig heeft. Sommige surfen op het internet, een paar lichte spelletjes en misschien een paar foto's maken, zou de batterij niet zoveel moeten leegmaken. Aan de andere kant zijn die componenten niet gemaakt voor intensief gamen, dus je zou waarschijnlijk niet voor deze tablet moeten kiezen als je op zoek bent naar een apparaat waarop je die nieuwste geweldige full-of-special-effects kunt spelen spel. Zelfs als de CPU en GPU in staat zijn om het op een redelijk afspeelbare beeldsnelheid te laten werken, zal de batterij niet lang overleven en zou je jezelf kunnen vastbinden aan de muur, in de buurt van het dichtstbijzijnde stopcontact.

Wat we het meest hebben gehouden van de Lenovo TAB 2 A7 is het eenvoudige, rechtlijnige ontwerp. U zult geen revolutionaire gimmicks vinden, geen "laten we dit gedurfde ontwerpschema eens proberen en zien hoe het door onze gebruikers zal worden ontvangen". Alles is zoals je zou verwachten, waar je het verwacht. Het is leuk om niet verrast te zijn, voor de verandering.