Beoordeling

Het Logitech G910 Orion Spark RGB mechanisch gamingtoetsenbord bekijken

De gamedivisie van Logitech is de laatste tijd hard aan het werk geweest en heeft enkele nieuwe randapparatuur uitgebracht, waaronder een nieuw mechanisch gaming-toetsenbord. Deze keer hebben ze hun eigen mechanische schakelaars gebruikt, dus we waren erg benieuwd om te zien hoe goed het toetsenbord was. We hebben het een tijdje getest en we zijn nu terug met onze conclusies. Lees deze recensie om te ontdekken wat de Logitech Orion Spark voor u in petto heeft:

Unboxing Het Logitech G910 Orion Spark RGB mechanisch gamingtoetsenbord

De doos van de Orion Spark doet zijn naam eer aan. Orion is een sterrenbeeld en de doos is beschilderd met een sterrenachtergrond waarop een groot beeld van het toetsenbord zelf is te zien. Aan de voorzijde ziet u de volledige naam van het toetsenbord en een vermelding van de mechanische schakelaars die Logitech daarvoor heeft gebruikt. Maar daarover later meer.

Als u de doos omdraait, ziet u een lijst met technische specificaties in meerdere talen.

Zodra je de doos opent, vind je ... nou ja ... een andere doos. Degene die het toetsenbord daadwerkelijk bevat. Een lichtblauwe doos met een zwarte cover en een groot blauw logo van Logitech's gaming divisie op de top. We moeten toegeven dat de doos er vrij slank uitziet. Goed gedaan met de presentatie, Logitech!

Door de kap op te tillen, vind je het toetsenbord in al zijn schoonheid.

Afgezien van het toetsenbord zelf, bevat het pakket ook een tweede handsteun en het gebruikelijke papierwerk: een installatiegids in meerdere talen en de brochure Veiligheid, Naleving en Garantie .

Dat is het dan ook qua verpakking. Laten we nu beginnen met de technische kant van de dingen.

Hardwarespecificaties

Waarom zou je de beroemde Cherry MX-switches gebruiken als je die van jezelf kunt gebruiken? Dit lijkt het denken te zijn dat Logitech deed tijdens het bouwen van de G910. Dit toetsenbord maakt gebruik van de eigen Romer-G-switches van Logitech, waarvan ze beweren dat ze een kortere bedieningsafstand hebben dan andere switches, waardoor typen en spelen sneller verloopt (althans in theorie). Blijkbaar zijn de switches ontwikkeld in samenwerking met het Japanse bedrijf Omron. Alle toetsen hebben een individuele achtergrondverlichting en de schakelaars hebben naar schatting een duurzaamheid van 70 miljoen toetsaanslagen. De G910 heeft negen macrotoetsen, gemarkeerd met G1 tot G9, een macro-opnamesleutel, drie profieltoetsen, een toets die de achtergrondverlichting in- en uitschakelt, een spelmodusknop die de Windows-toets en multimediatoetsen uitschakelt voor mediabesturing. Het is geen klein toetsenbord en neemt behoorlijk wat plaats in op uw bureau: 9, 6 x 19, 9 x 1, 4 inch (breedte x hoogte x diepte). Dat is 243 x 505 x 35 mm. De G910 weegt 3, 3 lbs. Het toetsenbord verbindt via een 6 ft (1, 8 m) USB-kabel en het toetsenbord wordt ondersteund op Windows 8, Windows 8.1 en Windows 7. Een interessante toevoeging aan dit toetsenbord is het ARX-dock voor uw smartphone. Daarover later meer. U vindt de volledige set specificaties van dit toetsenbord hier: Logitech G910 Orion Spark - Specificaties.

Het Logitech G910 Orion Spark RGB mechanisch gamingtoetsenbord gebruiken

Het eerste dat je opvalt tijdens het gebruik van de Orion Spark is het ongebruikelijke ontwerp van de keycaps. In plaats van de klassieke ronde conformatie van keycaps die meestal te vinden is op de meeste toetsenborden, zijn die op de G910 hoekig. De rechter-, linker- en bovenzijde van elke keycap worden tot op zekere hoogte verhoogd. In theorie zou dit het gemakkelijker moeten maken om misclicking te voorkomen, maar in de praktijk vonden we het ongemakkelijk. Het is een redelijk goede toevoeging in games, maar in elke vorm van niet-gamenactiviteit voelt het gewoon ongemakkelijk. Het kan echter gewoon een persoonlijke voorkeur zijn, dus probeer het zelf voordat je het op prijs stelt! De achtergrondverlichting is configureerbaar en u kunt specifieke kleuren voor elke toets definiëren.

De negen macrotoetsen zijn zeker handig voor degenen onder u die veel MMO's spelen en de macro-opnamesleutel maakt het extreem eenvoudig om macro's op te nemen. Er zijn ook drie profielschakelsleutels, die in totaal 27 programmeerbare knoppen maken die voor de meeste gebruikers ruim voldoende moeten zijn. We stellen het altijd op prijs als een spelmodusknop wordt toegevoegd, waardoor de Windows-toets tijdens games wordt uitgeschakeld. Mediabesturing is ook goed, de afspeelregelaars zijn uitermate handig voor het afspelen, pauzeren, overslaan van tracks en het regelen van het volume.

Het volumewiel heeft echter een nogal raar gedrag dat we anders hadden willen hebben. Het heeft geen enkele vorm van feedback of typische "schokken" van het scrollwiel wanneer je het draait, dus je moet heel precies zijn wanneer je het gebruikt, anders draai je het meer of minder dan je van plan bent. De algemene typ- en speelervaring is redelijk, maar de toetsen hebben een heel ander gevoel dan de meeste mechanische toetsenborden. Door de kortere bedieningsafstand krijgt u vaak het gevoel dat u de toets niet helemaal indrukt. Wat er gebeurt, is dat de kortere bedieningsafstand het bedieningspunt dichter bij de uitbodempositie brengt, waardoor u het gevoel krijgt dat er iets is dat de sleutel blokkeert om helemaal naar beneden te worden gedrukt. Aan de positieve kant is het toetsenbord helemaal niet lawaaierig, wat je zou kunnen waarderen als je geen fan bent van luidruchtige feedback. Het meest vervelende aan de G910 is de plaatsing van een backslash-sleutel tussen de linker Shift-toets en de Z-toets.

Hierdoor zijn toetscombinaties zoals Ctrl + Shift + T echt ongemakkelijk om te maken en vaak hebben we de \ -toets ingedrukt in plaats van Shift. We begrepen deze keuze echt niet en vanuit ons oogpunt is het een groot negatief aspect. Het ARX-dock is een interessant idee, waardoor u uw smartphone of tablet daar kunt vastzetten en uw randinstellingen kunt instellen op uw mobiele scherm. Handig als je in de game zit, maar anders niet erg handig. We hadden het op prijs gesteld als het dock inderdaad een oplaadpoort had, zodat je je telefoon kon opladen terwijl het gekoppeld bleef. Helaas is het gewoon een plastic bakje. Meer hierover in de sectie Software & drivers .

Al met al was de ervaring met het gebruik van de G910 behoorlijk, maar op geen enkele manier indrukwekkend.

Software en stuurprogramma's

De Logitech G910 werd bijna onmiddellijk gedetecteerd door Windows 8.1, maar dat is echt niet de manier waarop u het zou moeten gebruiken. Het Logitech Gaming Software-hulpprogramma is de softwarehub van Logitech voor het verbinden en configureren van al hun gamingrandapparatuur en het maakt aanpassingen echt gemakkelijk, vooral voor gaming-toetsenborden en muizen. Zodra u het programma start, moedigt het u aan om op de programmeerbare knoppen te klikken en functies voor hen te definiëren.

Macro's zijn eenvoudig te definiëren en met de Logitech Gaming Software kunt u allerlei soorten toetscombinaties configureren.

Vervolgens kunt u afzonderlijke kleuren voor elke toets definiëren.

U kunt de achtergrondverlichting ook instellen om verschillende effecten te hebben, zoals ademhalen, stereffect, kleurcyclus, kleurengolf of toetsaanslag. Ze zijn leuk om mee te spelen, dus probeer ze uit en kijk welke je het leukst vindt. De software biedt ook een heat-map voor interactieve toetsen, zodat u weet welke toetsen u het meest gebruikt.

Het unieke aan dit toetsenbord is het ARX-dock en de ARX-software. Dit is een mobiele app voor Android en iOS die via uw internetverbinding koppelt met de Logitech Gaming Software en u informatie over uw systeem laat zien en waarmee u het volume en de weergave kunt regelen en waarmee u de DPI-niveaus van uw Logitech-muizen kunt wijzigen zonder het spel te verlaten je speelt.

Het toont ook een referentie van je macrotoetsen, zodat je ze handig hebt in het ARX-dock.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Al met al is de software een zeer goede toevoeging voor een dergelijk toetsenbord en we raden je aan het zo te gebruiken dat je het beste uit de G910 haalt.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De Logitech G910 Orion Spark is een gaming toetsenbord van goede kwaliteit met veel aanpassingsmogelijkheden, waardoor het geweldig is voor diegenen onder u die macrosleutels en meerdere instellingsprofielen nodig hebben. We raden aan het te testen voordat u het koopt. Als je OK bent met het ongemakkelijke gevoel van de Romer-G-switches en het ARX-dock nuttig vindt, dan is de Orion Spark een goede kandidaat om te overwegen.