Tutorial

Waar bevinden de startschermpatronen zich en hoe kunnen ze worden geëxtraheerd?

Ik hou van enkele van de patronen die Microsoft op het startscherm van Windows 8 gebruikt en ik dacht dat ik ze als bureaubladachtergrond kon gebruiken. Maar het probleem is - waar bevinden ze zich? Ze worden niet opgeslagen op een van de gebruikelijke locaties die door Windows worden gebruikt om bureaubladachtergronden op te slaan. Het blijkt dat ze zijn ingebed in een speciaal bestand en dat je een speciaal hulpmiddel moet gebruiken om ze uit te pakken. Hier is hoe het allemaal werkt.

Waar zijn de startschermpatronen / -behang geplaatst?

Wanneer u naar PC-instellingen gaat, kunt u kiezen uit een groot aantal patronen en kleuren die op het startscherm kunnen worden toegepast.

Je bent misschien geneigd om ze wallpapers te noemen, maar eigenlijk zijn het patronen. Daarom worden ze, in plaats van opgeslagen in afzonderlijke afbeeldingsbestanden, in een verborgen map, opgeslagen als bronnen in een bestand met de naam imageres.dll . Je vindt het in deze map: C: \ Windows \ System32 .

Dus ... hoe extraheert u de patronen die door Windows 8 worden gebruikt voor het startscherm, in afzonderlijke beeldbestanden?

Nou ... er is een speciaal programma dat je kunt gebruiken.

Hoe Resource Hacker te gebruiken om de startschermpatronen / -achtergronden te extraheren

Eerst moet je een gratis programma installeren met de naam Resource Hacker.

Zodra dit is gebeurd, neemt u het imageres.dll- bestand en kopieert u het naar het bureaublad of naar een andere locatie. Laat het origineel onaangeroerd op de oorspronkelijke locatie, zodat u geen problemen voor uzelf veroorzaakt.

Open vervolgens Resource Hacker en ga naar Bestand -> Openen . Selecteer de imageres.dll die u zojuist hebt gekopieerd en klik of tik op Openen .

Aan de linkerkant van het Resource Hacker- venster ziet u veel mappen en submappen. De patronen die voor het startscherm worden gebruikt, worden opgeslagen in de map PNG . De achtergrondafbeeldingen bevinden zich in de bronnen 10000 tot 11904.

Er zijn altijd 5 bronnen voor elke achtergrondafbeelding. Voor de 10000e bron hebt u bijvoorbeeld de volgende submappen:

  • 10000 - De minivoorbeeld van het patroon dat wordt weergegeven in PC-instellingen .
  • 10001 - Achtergrondafbeelding voor apparaten met lage resolutie.
  • 10002 - Achtergrondafbeelding voor apparaten met gemiddelde resolutie.
  • 10003 - Achtergrondafbeelding voor apparaten met een hoge resolutie.
  • 10004 - Grote preview van hoe het startscherm er uit zal zien bij gebruik van het geselecteerde patroon, weergegeven in PC-instellingen .

Dus, hoe pak je de afbeeldingen uit die je interesseren? Met Resource Hacker is het heel eenvoudig. Selecteer eerst het patroon dat u wilt exporteren. Ga vervolgens naar Actie -> PNG opslaan (de derde optie in het menu).

Selecteer de map waarin u de afbeelding wilt opslaan, geef een naam op voor het bestand en klik of tik op Opslaan . Herhaal het proces voor alle afbeeldingen die u interesseren.

Krediet: de bron met de informatie die is gebruikt als basis voor deze handleiding, is hier te vinden (in het Duits).

Conclusie

Het is jammer dat de patronen / achtergronden voor het startscherm in Windows 8 zo zorgvuldig zijn verborgen. Met Resource Hacker kunt u ze echter eenvoudig uitpakken en gebruiken als achtergrond voor uw bureaublad .