Beoordeling

Herziening van de TP-Link Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001)

De Groovi Ripple is de allereerste draagbare Bluetooth-luidspreker van TP-LINK, dus het is duidelijk dat het netwerkbedrijf nieuwe markten probeert te betreden. Hoewel ze een zeer goede reputatie hebben als het gaat om de netwerkapparaten die ze maken, is dit hun eerste ontmoeting met draagbare geluidstechnologie. Hebben ze het goed gedaan of faalden ze? We hebben de TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001) gedurende meer dan twee weken getest en we hebben hem thuis gebruikt, maar ook op roadtrips en in openluchtreizen, dus nu weten we wat het voor zijn gebruikers kan doen. Als je dit ook wilt weten, lees dan deze recensie:

Unboxing van de TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001)

De TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001) wordt geleverd in een zwarte kartonnen doos. Hoewel je de luidspreker pas echt kunt zien als je de doos opent, staat er een afbeelding op de voorzijde.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Draai de doos ondersteboven of kijk op de zijkanten en je zult ook details vinden over de functies en technische specificaties.

In het pakket vindt u de TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001), een korte micro-USB-kabel voor het opladen van de luidspreker, de gebruikershandleiding en de garantiekaart.

Hardwarespecificaties

TP-LINK zegt dat de Groovi Ripple is ontworpen om volledig bereik audio met Real Sound te bieden, wat betekent dat de luidspreker een grote geluidsdriver heeft die helpt bij het leveren van een ruimtelijk en gedetailleerd geluid. De TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001) maakt gebruik van Bluetooth versie 4.0 om verbinding te maken met uw smartphone, tablet of andere apparaten. De onmiddellijke consequentie is dat u de muziek die u op de luidspreker afspeelt, moet kunnen verzenden en besturen vanaf een maximale afstand van bijna 20 meter of 66 voet.

Naast de draadloze Bluetooth, kan de Groovi Ripple ook geluid leveren via de ingebouwde 3, 5 mm stereo miniplug, die je kunt gebruiken om de luidspreker aan te sluiten op elk apparaat dat geen Bluetooth-chip heeft. Helaas bevatte TP-LINK niet ook een audiokabel in het pakket en moet je er een apart aanschaffen.

TP-LINK's eerste draagbare Bluetooth-luidspreker is voorzien van een 3.7V 750mAh lithium-ion-polymeerbatterij die officieel in staat is om de luidspreker ongeveer 4 uur lang te laten werken. Als u voor dit doel een USB-poort op uw laptop of computer gebruikt, duurt het ongeveer 2 uur om het volledig op te laden.

De Groovi Ripple heeft een vierkante vorm en de grootte is relatief klein, met afmetingen van 4, 1 x 3, 7 x 1, 5 inch (103 x 94 x 37 mm) en een gewicht van 6, 17 gram of 175 gram.

Als u alle gedetailleerde technische specificaties voor deze luidspreker wilt zien, kunt u deze vinden op de officiële website, hier: TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001) - hardwarefuncties.

De TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker gebruiken (BS1001)

Het eerste dat je opvalt aan de Groovi Ripple, nog voordat je het op je apparaten aansluit, is de vierkante vorm en het kleine gewicht. Zet die samen met de kleine afmetingen en je krijgt een luidspreker die gemakkelijk in elke rugzak, tas of zelfs in een van je zakken past.

Het tweede ding dat je opvalt aan de Groovi Ripple is het feit dat het ook een instelbare hendel heeft die je kunt gebruiken om zowel de luidspreker aan je uitrusting te bevestigen als om hem naar verschillende posities te buigen, zodat het geluid naar jou toe wordt geleid .

De verstelbare handgreep is handig als je buiten bent en je de luidspreker bijvoorbeeld aan je rugzak wilt hangen. Er is iets leuks dat we willen vermelden: het heeft rubberachtige groeven aan de binnenkant, die de spreker helpen om stevig en stabiel te blijven op elke versnelling waar je hem aan vastmaakt.

Als de groeven aan de achterkant van het handvat misschien de reden zijn voor de voornaam van deze luidspreker - Groovi, zijn de ribbels op het voorgrille zeker de reden voor de achternaam: Ripple. Dus: de Groovi Ripple. Hoewel de rimpelingen aan de voorkant waarschijnlijk niets meer zijn dan een ontwerpkeuze en niets te maken hebben met de kwaliteit van het geluid, moet je toegeven dat ze er geweldig uitzien en de luidspreker een leuk detail geven.

De Groovi Ripple heeft slechts drie knoppen: de knoppen Volume omhoog en Volume omlaag aan de rechterkant en een aan / uit-knop voor stroom / Bluetooth aan de linkerkant. Op de onderste rand vindt u ook de Micro USB-poort en de 3, 5 mm audio-aansluiting.

Het koppelen en verbinden van uw smartphone of tablet met de Groovi Ripple draagbare luidspreker via Bluetooth is eenvoudig en foutloos. Het enige wat u hoeft te doen om naar de koppelingsmodus te gaan, is lang drukken op de aan / uit-knop. Ik heb de Groovi Ripple van TP-LINK gebruikt met een Motorola Nexus 6 en een Nokia Lumia 930-smartphone, evenals met een Kindle Fire HDX 7-tablet, en de Groovi Ripple werkte geweldig met allemaal.

Dan doen de andere knoppen precies wat ze zeggen dat ze zullen doen, en niets meer. In tegenstelling tot andere draagbare Bluetooth-luidsprekers die we hebben gezien of beoordeeld, ondersteunt de Groovi Ripple van TP-LINK het overslaan naar het volgende of vorige nummer niet wanneer de volumeknoppen langer en langer worden ingedrukt. De Groovi Ripple kan ook niet werken als een volledig op zichzelf staand telefoon-luidsprekersysteem tijdens gesprekken: er is geen microfoon ingebouwd.

Ik heb de TP-LINK Groovi Ripple draagbare luidspreker nu een tijdje gebruikt en ik heb hem op twee verschillende reizen meegenomen. Eens, gebruikte ik het tijdens een road trip als vervanging van een auto stereo-installatie van soorten. In kleine en afgesloten ruimtes zoals in je auto, moet ik zeggen dat de Groovi Ripple goed en vrij luid klinkt.

Aan de andere kant, als je het buitenshuis gebruikt, zoals ik deed tijdens een paar kampvuren, klinkt de muziek die je van de Groovi Ripple krijgt behoorlijk en het maximale volumeniveau is lang niet wat je zou verwachten. De Groovi Ripple is niet erg luid in vergelijking met andere draagbare Bluetooth-luidsprekers die we hebben getest. En hoewel deze luidspreker erg licht van gewicht is en gemakkelijk mee te nemen is, is dat alles wat een prijs heeft: de autonomie die je er van krijgt is ook minder dan wat je krijgt van andere draagbare luidsprekers met grotere, maar zwaardere ingebouwde batterijen. Ik ben er nooit in geslaagd om meer dan 3 en een half tot 4 uur uit de TP-LINK Groovi Ripple te komen, wat niet indrukwekkend is als je veel reist.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Hier zijn enkele van de beste functies die de TP-LINK Groovi Ripple Bluetooth draagbare luidspreker heeft:

  • Goed geluid zolang je geen hard volume wilt
  • Klein en vierkant van vorm, dus het is gemakkelijk in te pakken
  • Lichtgewicht, dus gemakkelijk mee te nemen
  • Verstelbare, rubberen handgreep die u kunt gebruiken om de luidspreker aan elke versnelling te haken
  • Zeer eenvoudige Bluetooth-installatie

Er zijn ook enkele negatieve aspecten aan verbonden:

  • Geen NFC-ondersteuning
  • Geen optie om het te gebruiken voor telefoongesprekken
  • Geen optie om twee luidsprekers aan te sluiten in een stereo-installatie
  • Ongeëvenaarde levensduur van de batterij
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001) is de eerste van zijn naam als het gaat om draagbare luidsprekers die zijn ontworpen en vervaardigd door TP-LINK. Het is duidelijk een poging die het netwerkbedrijf heeft gedaan om andere elektronicamarkten te betreden. De Groovi Ripple is misschien niet de beste draagbare luidspreker die er is, maar het is zeker een goed begin voor TP-LINK. Veel mensen willen een draagbare luidspreker die heel gemakkelijk mee te nemen is en goed klinkt. De Groovi Ripple is precies dat: kleine afmetingen, vierkant gevormd om overal gemakkelijk te passen, klein gewicht voor lange wegen. Aan de andere kant biedt de Groovi Ripple van TP-LINK niet de extra functies die sommige van zijn concurrenten wel hebben, het maximale geluidsniveau is niet wat je luid zou noemen en de batterij duurt niet lang. Over het algemeen is de TP-LINK Groovi Ripple draagbare Bluetooth-luidspreker (BS1001) een goede keuze als u op zoek bent naar een relatief goedkope luidspreker en geen extra functies wilt, zoals het gebruik voor telefoongesprekken.