Beoordeling

Herziening van Linksys WRT1900AC - Is dit de beste router ter wereld?

Linksys WRT1900AC is de moderne opvolger van de iconische Linksys WRT54G - een van de populairste routers ooit gemaakt. Het lijkt qua uiterlijk op de meest indrukwekkende hardwarespecificaties die we tot nu toe op een draadloze router hebben gezien. Sommigen zeiden zelfs dat deze router de beste ter wereld is. Je kunt je voorstellen dat we heel enthousiast waren om het uit te testen en zelf te zien wat het te bieden heeft. Als u meer wilt weten over Linksys WRT1900AC en de real-world prestaties, lees dan onze recensie!

Unboxing van de Linksys WRT1900AC Router

We vonden de manier waarop Linksys WRT1900AC eruit ziet vanaf het moment dat we naar de verpakking keken. Je kunt de router opvallend goed zien met zijn imposante old-school uiterlijk en meer te weten komen over de specificaties.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de router, de vier externe antennes, een netwerkkabel, een stroomkabel en voedingsadapter, de snelstartgids en een schijf met de gebruikershandleiding. Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, vindt u de schijf met de documentatie in het karton met de snelstartgids.

Voor meer informatie over de unboxing-ervaring, aarzel niet om de korte video hieronder te bekijken:

Hardwarespecificaties

Vanaf het eerste contact voelt dit apparaat indrukwekkend: het is massief, sterk, zwaar en met een heel old-school uiterlijk. We vonden het gewoon geweldig!

Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, heeft het vier externe antennes en biedt het ondersteuning voor alle moderne normen voor draadloos netwerken, waaronder de nieuwe 802.11ac-standaard. Vanzelfsprekend is het een dual-band router die een maximale theoretische doorvoer belooft van 600 Mbps voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk en van 1300 Mbps voor het 5 GHz draadloze netwerk.

Het heeft de snelste beschikbare processor op elke router op het moment van onze tests: een dual-core Marvell Armada XP MV78230 op 1, 2 GHz. Het heeft 256 MB RAM-geheugen en 128 MB flash-opslag. Op de achterkant vindt u vier Ethernet-poorten, één internetpoort, een USB 3.0-poort en een eSATA / USB 2.0.

Qua specificaties is alles indrukwekkend over deze router, behalve één belangrijk detail: Linksys WRT1900AC adverteert zijn "ondersteuning" voor Open Source-firmware, meer specifiek OpenWRT. Helaas bestaat deze ondersteuning niet, ook al zijn er enkele maanden verstreken sinds Linksys deze router heeft uitgebracht. Zoals je op de OpenWRT-pagina kunt lezen, is het op dit moment niet mogelijk om een ​​volledig werkende (inclusief WiFi) aangepaste OpenWrt-build voor WRT1900AC te compileren. "

Een woordvoerder van OpenWRT heeft ook gezegd dat "gezien hoeveel nog steeds ontbreekt en dat zelfs de GPL-code voor dit apparaat niet op het Linksys GPL- codecentrum is gepost, we deze claims als te vroeg en helaas misleidend beschouwen."

Degenen onder u die de officiële lijst met specificaties willen, kunnen ze hier vinden: Linksys WRT1900AC.

Instellen en gebruiken van de Linksys WRT1900AC Router

Wanneer u de Linksys WRT1900AC voor de eerste keer instelt, sluit u eerst de antennes aan op de router. Sluit het vervolgens aan op een stopcontact en sluit de internetkabel aan op de poort die is gemarkeerd met het label Internet. Verbind de router met uw desktop pc of uw laptop met de netwerkkabel die u in de doos vindt. Vanzelfsprekend moet je hem aansluiten op een van de vier Ethernet-poorten aan de achterkant van de router. Wacht vervolgens tot de router is opgestart. Wanneer je klaar bent, open je je favoriete browser en ga je naar linksyssmartwifi.com of naar 192.168.1.1 (het standaard IP-adres van de router) en volg je de installatiewizard.

De installatiegids kon onze internetverbinding correct detecteren en instellen. Daarna ging het verder met het opzetten van de draadloze netwerken. Hoewel gebruikers hiermee de naam en het wachtwoord voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk kunnen configureren, laat het hen niet hetzelfde doen voor het 5 GHz draadloze netwerk. We vonden dat teleurstellend omdat we meer controle wilden hebben van de installatiewizard van een toprouter zoals deze.

Nadat u de installatiewizard hebt voltooid, raden wij u ten zeerste aan om alle configuratieopties te doorlopen die beschikbaar zijn voor deze router. Er zullen nog genoeg dingen over zijn om op te zetten om het te laten werken zoals jij dat wilt. De gebruikersinterface is beschikbaar in 22 talen, wat goed is en vergelijkbaar met wat zijn concurrenten bieden.

Tijdens onze tests hebben we de nieuwste firmwareversie gebruikt die beschikbaar was op dat moment - 1.1.8.161917.

De firmware die door Linksys WRT1900AC wordt gebruikt, is dezelfde als die op andere Linksys-routers wordt gebruikt, wat niet geweldig is. Hoewel de startpagina van het bedieningspaneel van deze router er vriendelijk uitziet en gemakkelijk te gebruiken lijkt, is dat niet het geval.

Als je moeite hebt met het gedeelte Routerinstellingen, zul je leren dat sommige van de beschikbare instellingen niet op een logische manier zijn gegroepeerd. Om u een voorbeeld te geven: de reboot-optie is verborgen onder Probleemoplossing -> Diagnose . Het kostte ons veel tijd om het te vinden.

Sommige functies en instellingen zoals VLAN (virtuele LAN) en DMZ (gedemilitariseerde zone) worden ook niet goed uitgelegd en de meeste gebruikers weten niet wat ze ermee moeten doen.

Tijdens onze eerste installatie hebben we het 5 GHz draadloze netwerk ingesteld om de netwerkmodus Wireless-A te gebruiken. Dat komt omdat met apparaten die geschikt zijn voor 802.11ac in ons netwerk en we wilden zien wat de maximale snelheid is die met deze router kan worden bereikt. Helaas werkt deze netwerkmodus niet goed en hebben onze testapparaten snelheden bereikt van slechts 22 Mbps. Dat was erg slecht. De netwerkmodus waarin we goede snelheden bereikten op het 5 GHz draadloze netwerk was alleen draadloze A / N. Linksys moet dit probleem oplossen in een toekomstige firmware-update.

Dit is nog een reden waarom we aanbevelen dat u alle beschikbare instellingen doorloopt. Deze oefening zal u vertrouwd maken met alle functies die deze router te bieden heeft en u zult in staat stellen om het te laten werken zoals u dat wilt, terwijl u ook de dingen uitschakelt die u niet wilt gebruiken.

Nadat we onze problemen met de configuratie van deze router hadden opgelost, zijn we onze metingen begonnen, om te zien hoe goed het werkt en hoe het zich verhoudt tot zijn concurrentie op het gebied van snelheid en dekking van het draadloze netwerk.

Ga naar de tweede pagina van deze tutorial om onze benchmarks en de real-life snelheden van deze draadloze router te bekijken.