Anders

5 dingen die we leuk vinden aan de nieuwe app Instellingen in Windows 10

Toen Microsoft Windows 8 maakte, moesten ze het oude Configuratiescherm loslaten en doorgaan met het maken van een nieuwe manier om onze apparaten te configureren, een die ook op tablets en andere apparaten met een klein scherm kon worden gebruikt. Het Configuratiescherm deed zijn werk goed, maar het was gebaseerd op een heel oud ontwerp, een ontwerp dat al vele jaren in Windows staat. De app PC-instellingen van Windows 8 is veranderd in een veel eenvoudiger ontwerp in vergelijking met het Configuratiescherm . En dat maakte je Windows-instellingen veel leesbaarder en gemakkelijker te configureren, ongeacht de apparaten die je gebruikte. De pc-instellingen- app van Windows 8 en Windows 8.1 had echter veel ruimte voor verbetering. In Windows 10 en later in de verjaardagsverjaardag voor Windows 10 hebt u nog de beste app Instellingen . Dit zijn de belangrijkste redenen waarom we dol zijn op de nieuwe app Instellingen :

1. Schoon, touch-vriendelijk ontwerp

De nieuwste versie van de app Instellingen, te vinden in Windows 10 met Anniversary Update, is veel beter ontworpen dan alle eerdere versies. Microsoft heeft veel energie gestoken in het zeer gebruiksvriendelijk maken van de app Instellingen, door een schoon en eenvoudig ontwerp te gebruiken dat voornamelijk is gebaseerd op het gebruik van schakelaars om de beschikbare instellingen in of uit te schakelen. U zult merken dat de app eenvoudig te gebruiken is op zowel aanraak- als niet-aanraakapparaten, dankzij de overal beschikbare schakelaars en vanwege het feit dat er geen nutteloze visuele versieringen zijn en alle belangrijke delen logisch zijn georganiseerd.

2. Eenvoudig te navigeren

De nieuwste app Instellingen van Windows 10-jubileumupdate is netjes georganiseerd in verschillende categorieën en subcategorieën van opties. Wanneer u de app start, ontvangt het startscherm u met een reeks tegels die elk een categorie instellingen vertegenwoordigen. Zodra je een van deze categorieën binnenkomt, ga je meestal met instellingen werken die duidelijk zijn beschreven en opgesplitst in verschillende secties die je aan de linkerkant van het venster kunt selecteren. Alles is aanwezig - gemakkelijk te bereiken en gemakkelijk te begrijpen.

3. Eenvoudig te begrijpen

In tegenstelling tot het traditionele configuratiescherm, of zelfs de app PC-instellingen van Windows 8 en 8.1, zijn de instellingen die u in de Setting- app van Windows 10 vindt meestal heel duidelijk over wat ze doen.

Er worden maar heel weinig acroniemen gebruikt en de instellingen zijn over het algemeen goed uitgelegd.

4. Eenvoudig te doorzoeken

Als u de jubileumupdate voor Windows 10 hebt geïnstalleerd, ziet u dat de app Instellingen nu een zoekveld heeft dat zich in het midden van het beginscherm van de app en linksboven in het venster bevindt, wanneer u een categorie instellingen invoert . Deze locaties maken de zoekfunctie gemakkelijk toegankelijk. Omdat zoeken u onmiddellijk resultaten oplevert met de instellingen die u waarschijnlijk wilt wijzigen, wordt het gebruik van zoeken waarschijnlijk uw favoriete manier om door de app Instellingen te gaan.

Als u meer wilt weten over de manieren waarop u snel kunt navigeren en dingen kunt zoeken in de nieuwe app Instellingen vanuit Windows 10, raadpleegt u dit artikel: Snel een instelling zoeken in de app Instellingen van Windows 10.

5. Meer controle dan ooit tevoren

De app Instellingen die je krijgt na het installeren van de Anniversary Update voor Windows 10 biedt meer instellingen dan ooit tevoren en er is veel minder behoefte om naar het oude Configuratiescherm te gaan om te vinden wat je wilt configureren, omdat Windows 10 veel van zijn instellingen heeft gemigreerd naar de nieuwe app Instellingen . Niet alleen dat, maar de nieuwe app Instellingen bevat ook veel nieuwe instellingen die nooit beschikbaar waren in Windows 10 of in oudere Windows-versies.

In de app Instellingen van Windows 10 met Anniversary Update vindt u nu bijvoorbeeld:

  • Informatie over het opslaggebruik van de apps en desktopprogramma's die u hebt geïnstalleerd.
  • De mogelijkheid om apps te resetten die niet meer willen werken zoals ze zouden moeten.
  • Een betere manier om de snelle acties vanuit het actiecentrum te beheren.
  • Een nieuw statusgedeelte voor de netwerken die op uw apparaat zijn geconfigureerd.
  • Nieuwe personalisatie-instellingen. Taakbalkinstellingen of donkere modus bijvoorbeeld.
  • De instellingen voor gebruikersaccounts zijn nu allemaal beschikbaar in de app Instellingen .

En zo verder, enzovoort. Er zijn veel dingen toegevoegd of gewijzigd in de nieuwe app Instellingen, waardoor deze beter dan ooit is en u nu meer controle heeft dan in het verleden.

Conclusie

Dit zijn de dingen die we het meest relevant vinden voor de wijzigingen die Microsoft heeft aangebracht in de app Instellingen van Windows 10, in de Anniversary Update. Zijn er nog andere veranderingen die je leuk vindt? Aarzel niet om ze met ons te delen in de comments hieronder.