Anders

Simpele vragen: Wat is DuckDuckGo en wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

De meeste mensen gebruiken Google om op internet te zoeken en de informatie te vinden die ze nodig hebben. Google houdt echter veel gebruikers bij en verzamelt veel informatie over u en uw gewoonten. Als u een meer private zoekmachine wilt, die zich niet richt op zoveel mogelijk kennis van zijn gebruikers, moet u DuckDuckGo proberen. In dit artikel leggen we uit wat DuckDuckGo is, wat het doet, de voordelen van het gebruik ervan, hoe het geld verdient en hoe het als uw standaard zoekmachine in te stellen:

Wat is DuckDuckGo? De korte definitie

DuckDuckGo is een zoekmachine die, in tegenstelling tot Google, de privacy van zijn gebruikers probeert te beschermen door opzettelijk alle gebruikers dezelfde zoekresultaten voor een specifiek trefwoord te laten zien, zonder deze zoekresultaten te filteren en te personaliseren op basis van de geschiedenis van de gebruiker.

Wat DuckDuckGo doet, doet Google niet

DuckDuckGo is een ander soort zoekmachine, vooral in vergelijking met Google. Hier zijn enkele dingen die DuckDuckGo wel of niet doet in vergelijking met Google:

 • Het slaat de IP-adressen van zijn gebruikers niet op
 • DuckDuckGo registreert geen gebruikersgerelateerde informatie, alleen sleutelwoordgerelateerde informatie
 • Voor een bepaald zoekwoord retourneert het dezelfde zoekresultaten aan alle gebruikers
 • DuckDuckGo deelt geen gegevens over de zoekwoorden van een gebruiker met de websites die ze bezoeken als resultaat van hun zoekopdracht
 • Het bevat gegevens uit een compilatie van meer dan 400 bronnen, waaronder Bing, Wolfram Alpha, Wikipedia, Yahoo !, zijn eigen webcrawler, de DuckDuckBot en vele anderen.
 • Het gebruikt cookies alleen als dat nodig is
 • Het is afhankelijk van veel open source-technologieën en -projecten om u privé-zoekresultaten te bieden
 • Het wordt gerund door een klein team van mensen. Op het moment van schrijven van dit artikel waren ze minder dan 50 personen

De voordelen van het gebruik van DuckDuckGo voor gebruikers

DuckDuckGo biedt een aantal belangrijke voordelen die zoekmachines zoals Google niet hebben:

 • Gebruikersprivacy. Er is geen persoonlijke informatie verzameld en opgeslagen over gebruikers. Er is geen zoekgeschiedenis opgeslagen voor u als gebruiker. Als gevolg hiervan, als overheden of instellingen zoals de politie, gegevens over u opvragen bij DuckDuckGo, zijn er geen gegevens die met hen kunnen worden gedeeld.
 • Het voorkomt zoeklekkage. De websites die u bezoekt van DuckDuckGo weten niet waar u naar zocht, om ze te bereiken.
 • Direct contact met het ontwikkelteam. DuckDuckGo heeft een klein team erachter en het is afhankelijk van de gebruikersgemeenschap om gestaag te verbeteren. Als je wilt, kun je feedback geven aan DuckDuckGo, door naar hun community-website te gaan. U kunt bijdragen door vertalingen in te dienen, ideeën van functies te gebruiken, foutenrapporten, enz.
 • Transparantie over hoe het werkt en hoe het gebruikers behandelt. Als je hun geschiedenis en evolutie wilt weten, waar hun team is gebaseerd, hoe toegang te krijgen tot hun community en hun up-to-date privacybeleid te lezen, ga dan naar deze pagina: Over DuckDuckGo.

Hoeveel mensen gebruiken DuckDuckGo?

DuckDuckGo heeft de afgelopen jaren een gezonde toename van het verkeer gezien. Op 6 februari 2017 vierden ze het bereiken van 15.000.000 zoekopdrachten per dag. In november 2017 bereikten ze een nieuw record van 20.000.000 zoekopdrachten / dag. Ook is hun verkeersranglijst gestaag toegenomen en is daarmee de 250ste meest populaire website in de VS geworden. Meer informatie vindt u in dit nieuws: DuckDuckGo, de privé-zoekmachine, heeft zijn verkeer verdubbeld. Gebruik je het?

Hoe verdient DuckDuckGo geld?

Deze zoekmachine verdient geld door advertenties weer te geven via het Microsoft / Bing / Yahoo-advertentienetwerk en via partnermarketing in partnerschappen met Amazon en eBay. Het geeft generieke advertenties weer voor uw zoekopdracht, zonder u te volgen of om advertenties nauwkeuriger in te stellen zodat ze meer gericht en wenselijk zijn om op te klikken. Ook is het aantal advertenties weergegeven door DuckDuckGo kleiner dan wat u op Google ziet.

Dit bedrijfsmodel lijkt heel goed te werken voor een zo klein team. Volgens Gabriel Weinberg, de oprichter van DuckDuckGo, bedroegen de inkomsten van het bedrijf in 2015 meer dan 1 miljoen dollar. Omdat hun verkeer en aantal gebruikers is gegroeid, verwachten we dat hun inkomsten vandaag hoger zullen zijn.

Hoe DuckDuckGo aan uw webbrowser toe te voegen

Het toevoegen van DuckDuckGo als uw standaard zoekmachine is niet ingewikkeld. Om u te helpen, hebben we verschillende handleidingen voor de populairste webbrowsers gemaakt:

 • 3 manieren om de zoekmachine in Google Chrome te veranderen in Bing, DuckDuckGo, enz
 • 3 manieren om de zoekmachine in Mozilla Firefox te veranderen in Bing, DuckDuckGo, enz
 • Hoe de standaardzoekmachine in Microsoft Edge (Google, DuckDuckGo, enz.) Te veranderen
 • 3 manieren om de zoekmachine in Opera te veranderen in Bing, DuckDuckGo, enz
 • Voeg Google, DuckDuckGo of een andere zoekmachine toe als standaard voor Internet Explorer

Ze hebben ook mobiele apps voor Android (zie DuckDuckGo Search & Stories) en iOS (zie DuckDuckGo Search & Stories).

Wat is jouw mening over DuckDuckGo?

We raden u aan deze zoekmachine eens te proberen en met ons te delen wat u denkt. Is DuckDuckGo een waardig alternatief voor Google? Ben je bereid je privacy op te geven voor het verkrijgen van de beste zoekresultaten? Of geeft u de voorkeur aan meer privacy en niet-gepersonaliseerde zoekresultaten?