Tutorial

Hoe de Skype voor Windows Desktop-app te gebruiken

Met de aankomende release van Windows 10 heeft Microsoft aangekondigd dat het de ontwikkeling van de moderne app-versie van Skype zal verlaten. Het algemene idee is de poging om de gebruikerservaring te vereenvoudigen met behulp van een verenigde VoIP-applicatie die zowel werkt op apparaten met aanraakbediening als op reguliere muis- en toetsenbordtoepassingen. Er is ook gesteld dat na 7 juli alle gebruikers die de touch-app op Windows 8 of 8.1 proberen te openen, gevraagd zullen worden om naar de desktopversie over te schakelen. Daarom hebben we, om u te helpen eenvoudig tussen de twee toepassingen te migreren, besloten een reeks artikelen te maken waarin u kunt zien hoe u de app Skype voor desktop gemakkelijk kunt gebruiken. In deze zelfstudie proberen we u te helpen de belangrijkste elementen van de gebruikersinterface van de desktopversie te begrijpen, zodat u zonder problemen contact kunt houden met uw vrienden, familie en collega's.

OPMERKING: u kunt Skype voor desktop gebruiken als u bent aangemeld met Windows 8.1 of Windows 10 met uw Microsoft-account of met uw gewone Skype-account. Als u meer wilt weten over Microsoft-accounts, lees dan deze handleiding: Eenvoudige vragen: Wat is een Windows Live ID of een Microsoft-account ?.

Hoe download en installeer ik de Skype voor Windows Desktop App

Zowel Windows 8.1- als Windows 10-gebruikers moeten hun favoriete webbrowser openen en naar de officiële Skype-downloadpagina gaan. Druk op deze webpagina op de grote groene knop met de tekst Get Skype voor Windows .

Nadat het downloadproces is voltooid, voert u het installatieprogramma uit. Tweak uw Skype-installatie, zodat de wizard alleen de functies installeert die u wilt. Dit betekent dat je je taal moet kiezen, of je Skype Click-to-call wilt gebruiken of dat je Bing je standaardzoekmachine wilt maken en MSN je startpagina wilt.

Ten slotte gaat u naar het aanmeldingsscherm, waar u kunt inloggen met uw Skype-account of uw Microsoft-account. Tijdens het inloggen ontvangt u mogelijk een blokkeerkennisgeving van Windows Firewall. U moet ervoor kiezen om internettoegang voor Skype toe te staan.

Nadat u zich hebt aangemeld bij Skype, wordt een klein venster geopend waarin u wordt gevraagd of Skype voor desktop de standaardapp voor oproepen wordt. Je moet zeker klikken of tikken op Ja .

Ten slotte toont Skype u het venster met instellingen voor geluid en camera's. Controleer of alles in orde is en kies vervolgens je profielfoto. En dat is alles…

Hoe de Skype voor Windows Desktop App te starten

Als u in Windows 8.1 op het bureaublad werkt, opent u de charms en klikt of tikt u op Zoeken . Voer het woord "Skype" in en klik of tik op het juiste zoekresultaat, dit betekent Skype voor desktop .

Als u zich in het startscherm bevindt, klikt of tikt u in Windows 8.1 op de tegel Skype voor bureaublad .

U kunt ook de weergave Apps openen en zoeken naar de snelkoppeling Skype voor bureaublad . Blader door de weergave Apps totdat u de snelkoppeling Skype voor bureaublad ziet (zoals weergegeven in de schermafbeelding hieronder) en klik of tik erop. Vergeet ook niet dat telkens wanneer u de Skype voor desktop- app start, Windows 8.1 onmiddellijk naar het bureaublad schakelt.

In Windows 10 hoeft u alleen het woord "Skype" in de Cortana-zoekbalk op de taakbalk te typen en vervolgens op Skype voor desktop te tikken of erop te tikken.

U kunt ook zoeken naar de Skype voor desktop-app in Windows 10 door Cortana een vocale opdracht te geven. Als u een microfoon hebt ingeschakeld op uw computer, klikt of tikt u in het vak Cortana Search, selecteert u het microfoonpictogram en geeft u Cortana de opdracht "Skype te starten". Als alternatief kunt u voor een eenvoudigere toegang eenvoudig de Windows + Q-toetscombinatie op uw toetsenbord gebruiken. Met deze actie kunt u rechtstreeks met Cortana spreken. Vraag haar dan om "Skype te starten".

U kunt ook het menu Start openen en op de tegel Skype voor bureaublad klikken of tikken.

U kunt ook in Windows 10 naar het menu Start gaan, op Alle apps klikken en de app Skype voor desktop in de alfabetische lijst vinden.

Hoe de Skype voor Windows Desktop-app te gebruiken

Wanneer u de Skype voor desktop- app opent, ziet u iets vergelijkbaar met de onderstaande schermafbeelding. Het beschikt over een vernieuwde gebruikersinterface met veel nieuwe functies en verbeteringen. Skype heeft de lay-out van de gebruikersinterface aangepast, met name tussen contacten en gesprekken, en dat geeft deze app een evenwichtige en efficiënte interface.

De gebruikersinterface van Skype voor desktop heeft een zijbalk aan de linkerkant van het venster. Dit gebied bevat alle veelgebruikte Skype-functies: Statusbalk, Zoekbalk, Skype-werkbalk, lijst met contacten en lijst met recente (conversaties) .

Laten we eens kijken waar al deze functies over gaan. Het onderste gedeelte van de zijbalk bevat twee verschillende tabbladen die de basis vormen voor uw gesprekken. De eerste is de contactenlijst . Hier kunt u alle mensen zien waarmee u in contact bent en hun status. Als u op een contactpersoon tikt of erop klikt, kunt u beginnen met te chatten met die persoon, als deze ermee instemt uw oproep te beantwoorden.

Zoals je kunt zien, heb je in de rechterbovenhoek van de contactenlijst drie opties om te organiseren:

  • Alles - deze optie toont een lijst met al je contacten, ongeacht of ze online of offline zijn.
  • Skype - door dit specifieke filter te gebruiken, kunt u alleen Skype-gebonden contacten weergeven. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld uw Facebook-contacten toevoegt en u wilt een onderscheid maken tussen hen.
  • Online - u ziet een lijst met de personen die momenteel online zijn op Skype.

U hebt ook de mogelijkheid om bepaalde mensen aan uw lijst met favorieten toe te voegen. Met deze actie worden deze contacten boven aan uw lijst met contacten weergegeven, waardoor u veel gemakkelijker contact met hen kunt opnemen. Als u geen contacten hebt die zijn gemarkeerd als favorieten, wordt deze kolom niet weergegeven.

Als u een contactpersoon aan de lijst Favorieten wilt toevoegen, moet u met de rechtermuisknop klikken op het contact dat u wilt toevoegen en vervolgens Toevoegen aan favorieten selecteren .

Ten slotte is de tweede van de twee tabbladen de lijst Recent . Hier kunt u zien waar de nieuwste berichten in uw gesprekken vandaan kwamen. Het is duidelijk dat deze kolom leeg is totdat je begint te chatten met anderen.

Hoe contactpersonen te beheren en te bellen in Skype voor Windows Desktop App

Voordat we kunnen praten over het toevoegen van contacten, moeten we uitleggen hoe u het vak Zoeken kunt gebruiken. Voer in het vak Zoeken de naam, Skype-ID, Microsoft-account of e-mailadres in van de contactpersoon die u wilt vinden. In eerste instantie zal de Skype voor desktop- app de mensen in uw lijst doorzoeken. Als ze dus deel uitmaken van uw lijst met contactpersonen, wordt uw gespreksgeschiedenis met die persoon weergegeven.

Als u een persoon wilt vinden die geen deel uitmaakt van uw lijst met contactpersonen, moet u zijn / haar e-mailadres of Skype-naam in het vak Zoeken typen en vervolgens op de knop Skype Zoeken klikken of tikken. Deze actie omvat een geavanceerde zoekopdracht die alle resultaten weergeeft die overeenkomen met de tekst in het vak Zoeken, uit de Skype- database.

Als u een nieuw contact wilt toevoegen, moet u eerst naar die persoon zoeken en vervolgens op hun profiel klikken of erop tikken. Deze actie opent een gespreksvenster met die persoon. Druk in de kolom Rechts aan de rechterkant op de knop Toevoegen aan contactpersonen .

Skype stuurt hen een contactaanvraag waarmee u die persoon kunt bellen, videogesprekken voeren of een expresbericht verzenden.

Onder het vak Zoeken in de Skype-werkbalk kunt u toegang krijgen tot de functie oproepmobielen en vaste lijnen . Als u Skypetegoed heeft, kunt u degene die u wilt op hun telefoon bellen, rechtstreeks via de Skype voor desktop- app. Om dit te doen, klikt u op het pictogram Oproeptelefoons en voert u vervolgens de naam of het telefoonnummer in van de persoon die u wilt bereiken. Ten slotte moet u gewoon op de knop Bellen klikken of tikken.

Conclusie

Met de aanstaande ondergang van de app Skype voor moderne gebruikersinterface zullen we er allemaal naar streven om de desktopversie van deze VoIP-app te gebruiken en zullen we ons opnieuw moeten aanpassen aan de desktop Skype-gebruikersinterface. We moeten zeggen dat het vrij eenvoudig te gebruiken is en deze tutorial moet u helpen om een ​​soepele migratie tussen de twee versies te maken. Vertel ons voordat je deze pagina verlaat of je het al hebt gebruikt en wat je ervan vindt. Zijn er functies die ontbreken en wilt u dat deze worden weergegeven in een toekomstige versie van deze app?