Beoordeling

Beoordeling van Xiaomi Mi Router 3: de mooiste betaalbare draadloze router!

Xiaomi is beroemd om zijn smartphones en maar heel weinig westerse gebruikers weten dat het bedrijf veel andere producten maakt, waaronder een paar draadloze routers. We hebben onlangs een Xiaomi Mi Router 3 in handen gekregen. Deze WiFi-router kost minder dan 40 USD en lijkt op een premium-apparaat. Maar is het goed in netwerken? Lees onze recensie om het antwoord op deze vraag te achterhalen:

Xiaomi Mi Router 3 AC1200: voor wie is het goed?

Xiaomi Mi Router 3 is een geschikte keuze voor:

 • Kleine appartementen en netwerken met een klein aantal apparaten
 • Mensen met een heel laag budget
 • Gebruikers die geen internetverbindingen hebben die sneller zijn dan 100 Mbps
 • Mensen die waarde hechten aan een goed uiterlijk, hebben meer dan netwerkfuncties en -prestaties

OPMERKING: We hebben de Xiaomi Mi Router 3 AC1200 draadloze router ontvangen voor testen, van Gearbest.com. Het is een online winkel die uitstekende prijzen en internationale gratis verzending biedt. Je kunt deze router tegen een lage prijs kopen, vanaf hier.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Xiaomi Mi Router 3 heeft de volgende voordelen:

 • De prijs is zeer betaalbaar
 • Het ziet er goed uit
 • Het biedt een mobiele app voor extern beheer
 • De gebruikersinterface is prachtig
 • Het biedt goede snelheden op de 2, 4 GHz draadloze band
 • Het bevat meer functies dan de meeste AC1200-routers op de markt

Er zijn ook belangrijke nadelen om te overwegen:

 • De prestaties op de 5 GHz-draadloze band zijn teleurstellend
 • De gebruikersinterface is alleen beschikbaar in het Engels en Chinees. Sommige apps zijn alleen in het Chinees
 • U hebt een Windows-app nodig om toegang te krijgen tot de USB-opslag op deze router, die in het Chinees is
 • Het is niet in staat om internetverbindingen te gebruiken die sneller zijn dan 100 Mbps
 • Het kan niet op muren worden gemonteerd
 • Het heeft slechts twee Ethernet-poorten en ze werken met een maximum van 100 Mbps
Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

Xiaomi Mi Router 3 is een ongebalanceerd product. Aan de ene kant profiteert het van een mooi ontwerp en een fantastisch uitziende gebruikersinterface. Dit product ziet er veel duurder uit dan het is en bevat enkele functies die u zelden ziet op AC1200 draadloze routers, zoals extern beheer vanuit een mobiele app. Ook is de prestatie die het biedt op de 2, 4 GHz-band goed. De WiFi op de 5 GHz is echter een heel ander verhaal, want we hadden kamers in ons testappartement waar het onbruikbaar was. Ook ontbreekt de taalondersteuning in vergelijking met andere leveranciers in de slimme huisruimte. Het feit dat het geen internetverbindingen kan gebruiken die sneller zijn dan 100 Mbps, is een groot nadeel voor ons, net als het feit dat Ethernet-verbindingen alleen werken bij 100 Mbps, in plaats van 1 Gbps. Hoewel deze router zeer betaalbaar is, kunt u voor een vergelijkbare prijs betere opties vinden.

Unboxing van de Xiaomi Mi Router 3 AC1200 draadloze router

De Xiaomi Mi Router 3 AC1200 draadloze router wordt geleverd in een dunne witte kartonnen doos. U ziet een foto van het apparaat bovenaan, het bedrijfslogo en weinig informatie.

Op de achterkant van de doos ziet u informatie over de belangrijkste functies van dit product. Open de doos en je kunt naar de draadloze router kijken, netjes verpakt.

Wanneer u alles opent, vindt u de volgende items: de router Xiaomi Mi Router 3, de voedingsadapter, de garantie en de producthandleiding. Helaas is er geen netwerkkabel gebundeld.

De unboxing-ervaring die Xiaomi biedt, is leuk. Het pakket mist echter een Ethernet-kabel. U moet er een apart aanschaffen als u van plan bent een desktopcomputer op de Xiaomi Mi Router 3 aan te sluiten.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Xiaomi Mi Router 3 is een prachtige draadloze router met vier externe antennes die niet kunnen worden losgemaakt. De coating van de router is krasbestendig en voorkomt vingerafdrukken. Xiaomi Mi Router 3 heeft een MediaTek MT7620 SoC (System-on-a-chip) met 580 MHz, 128 MB RAM en 128 MB opslagruimte voor de firmware. Het biedt ondersteuning voor de 802.11ac en 802.11n draadloze standaarden.

De theoretische maximale bandbreedte is 300 Mbps voor de 2, 4 GHz-band en 867 Mbps voor de 5 GHz-band. Aan de achterkant van de router bevinden zich de volgende items: de reset- aansluiting, een USB 2.0-poort, twee Ethernet-poorten die werken op 100 Mbps, de WAN-poort voor verbinding van de router met internet (deze werkt op 100 Mbps), en de voedingsaansluiting . In vergelijking met andere routers heeft de Xiaomi Mi Router 3 geen knoppen voor WPS en Power .

De ventilatieroosters bevinden zich aan de onderkant van de router en zorgen ervoor dat de Xiaomi Mi Router 3 tijdens het gebruik niet te veel opwarmt. Zoals je hieronder kunt zien, heeft het geen gaten voor montage op muren. Het kan alleen op een vlakke ondergrond worden geplaatst.

Zoals u op onze foto's hebt gezien, is de Xiaomi Mi Router 3 compact en lichtgewicht. Het is 7, 6 x 5, 11 x 0, 93 inch of 195 x 130 x 24 mm in breedte, diepte en hoogte. Het weegt ook slechts 7 gram of 200 gram. Het voorpaneel van de router heeft een driekleurige LED die de status ervan aangeeft. Als een netwerkfout optreedt of een ander apparaat zich aanmeldt, knippert de indicator met een overeenkomstige kleur. Er zijn geen andere LED's en lampjes op deze router en sommige gebruikers zullen dit op prijs stellen.

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt lezen, gaat u naar deze pagina: Xiaomi Mi Router 3 Specificaties.

Instellen en gebruiken van de Xiaomi Mi Router 3 AC1200 draadloze router

U kunt de Xiaomi Mi Router 3 net zo instellen als elke andere draadloze router. U kunt verbinding maken met de standaard draadloze uitzending of u kunt een desktop pc verbinden met een netwerkkabel die u apart moet aanschaffen. Nadat uw pc is aangesloten, laadt u het IP-adres van de router (192.168.31.1) of mifi.com in uw favoriete webbrowser. Ga akkoord met de servicevoorwaarden en verstrek de gevraagde gegevens van u voor het verbinden van de router met internet.

Nadat Xiaomi Mi Router 3 een verbinding met internet tot stand heeft gebracht, wordt u gevraagd een naam en wachtwoord voor het draadloze netwerk in te stellen. Helaas kunt u geen verschillende namen en wachtwoorden instellen voor de twee draadloze banden: 2, 4 GHz en 5 GHz. Xiaomi gebruikt hetzelfde wachtwoord voor beide frequenties en voegt "_5G" toe aan de naam van het netwerk dat wordt uitgezonden op een 5 GHz-band. U kunt dit later echter wijzigen via de gebruikersinterface van het beheer.

U wordt vervolgens gevraagd om het beheerderswachtwoord te wijzigen. Helaas kunt u de gebruikersnaam niet wijzigen. Wat je ook doet, stel dit wachtwoord niet hetzelfde in als je wifi-wachtwoord.

Bij de volgende stap raadt Xiaomi aan om de MiWiFi-app op uw smartphone te downloaden. Doe dat, als je wilt, en laad dan de gebruikersinterface van de administratie. Zoals je hieronder kunt zien, heeft Xiaomi geweldig werk geleverd met de gebruikersinterface. Het ziet er geweldig uit, en het is mooi georganiseerd. Beginners en informele gebruikers zullen er dol op zijn en zich op hun gemak voelen bij het opzetten van hun netwerk.

Een klein nadeel is dat, wanneer u belangrijke instellingen wijzigt, de router opnieuw moet worden opgestart om ze toe te passen. Het voordeel is dat dit proces snel verloopt en dat het na ongeveer 30 tot 40 seconden voorbij is. Een ander nadeel dat we meteen opmerkten, is dat Xiaomi Mi Router 3 alleen internetverbindingen kan gebruiken met een snelheid tot 100 Mbps. Onze heeft 1 Gbps, dus het was verspild aan deze router.

De gebruikersinterface, hoewel deze er geweldig uitziet, is alleen beschikbaar in het Engels en Chinees. Dit kan een belangrijk nadeel zijn in sommige markten. Een positief kenmerk is dat de helpdocumentatie gemakkelijk toegankelijk is en goed uitleg geeft over de meer technische problemen bij het configureren van de Xiaomi Mi Router 3.

Als het op opslag aankomt, heeft Xiaomi een andere benadering dan andere bedrijven. Wanneer u een externe harde schijf aansluit via de USB-poort, detecteert de router deze en koppelt deze automatisch aan. Het deelt het echter niet met het netwerk zoals andere draadloze routers. Om uw harde schijf te openen en te beheren, moet u de Mi Router-opslagclient-app voor Windows of de MiWiFi-app op uw smartphone downloaden en installeren. Helaas is de Windows-app alleen in het Chinees beschikbaar en konden we deze niet gebruiken. Daarom konden we niet testen hoe snel de USB-poort op deze router is.

Na het configureren van de Xiaomi Mi Router 3 hebben we al onze apparaten hierop aangesloten: desktop-pc's, laptops, tablets, smartphones, smart plugs, een slimme lamp, een draadloze printer en een Xbox One-console. We hadden geen problemen bij het aansluiten van onze apparaten en we waren in staat om gemakkelijk netwerkoverdrachten uit te voeren. De snelheid die we genoten was goed op de 2, 4 GHz-frequentie. We konden media over het netwerk streamen, bestanden en mappen delen, een thuisgroep maken, enzovoort.

De prestaties op de 5 GHz draadloze frequentie waren echter nogal slecht. In sommige kamers werkte het internet nauwelijks, terwijl de netwerkoverdracht functioneel was. Ook waren er frequente dalingen in prestaties die onze netwerkoverdrachten teisterden. Hieronder ziet u een grafische weergave van een WiFi-netwerkoverdracht die we in dezelfde ruimte met de router hebben uitgevoerd. Hoewel de gemiddelde snelheid goed was, daalde het midden in de overdracht plotseling. We zijn dit probleem dagelijks tegengekomen, want de hele week hebben we de Xiaomi Mi Router 3 getest.

Xiaomi Mi Router 3 is prachtig om te zien en in te stellen. Het installatieproces is niet moeilijk, maar het laat je niet alles wat je kunt instellen op andere AC1200-routers. U moet de beheerdersgebruikersinterface invoeren zodat u het netwerk kunt laten werken zoals u dat wilt. De prestaties zijn goed op de 2, 4 GHz-band en eerder slecht op de 5 GHz-band.

Als u meer wilt weten over de prestaties van deze draadloze router en onze benchmarks, leest u de volgende pagina van deze recensie.