Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Mihai Despan

Mihai Despan is een 28-jarige fotograaf. De eerste gevoelens die ik kreeg tijdens het bladeren door zijn werk waren gezelligheid, vrede en eerlijkheid. Zijn foto's voegen eenvoudig alle schoonheid van natuurlijke omgevingen en mensen samen met de kunst om precies te weten wanneer ze beide vast te leggen. Daarom was ik erg opgewonden toen hij ermee instemde deel uit te maken van onze reeks interviews en Windows-thema's. Om meer over hem te weten te komen en de kans te krijgen om van zijn werk te genieten, aarzel niet om dit artikel te lezen.

Introductie van Mihai Despan

Mihai Despan woonde de Academie van Economische Wetenschappen bij, waar hij Europese Betrekkingen studeerde. Hij ontdekte zijn passie voor fotografie toen hij nog een kleine jongen was, terwijl hij zijn vader zag fotograferen met een oude Zenith-camera. Laten we eens kijken wat hij over zichzelf moest vertellen in dit korte interview:

Wat is je werkervaring tot nu toe?
Ik begon een fotografieklas die drie maanden duurde, en daar leerde ik de foto's vanuit een technisch oogpunt "zien". Daarna was ik betrokken bij een paar projecten waarin ik een paar concerten moest fotograferen, de bergen op moest gaan om landschappen vast te leggen, modefotografie te doen en later portretten. Dingen zijn eenvoudig opgeteld.

Waarom digitale fotografie? Wanneer begon dit allemaal?
Ik was gefascineerd door de foto's die mijn vader nam met zijn Zenith-camera vanaf mijn kindertijd. Ik denk dat digitale fotografie uitstekend is voor beginners. Het geeft je de mogelijkheid om te zien hoe je foto's er ter plekke uitzien en je fouten te corrigeren of het perspectief te veranderen als het niet bevredigend genoeg is. Het geeft je ook de mogelijkheid om de afbeelding te verwerken en de onvolkomenheden te veranderen of wat meer kleur toe te voegen of misschien een ander element om te benadrukken wat je wilt communiceren. Toch heb ik nooit foto's opgegeven die op film zijn genomen.

Wat is je favoriete type fotografie?
Ik zou zeggen ... portretten. Ze lijken erg persoonlijk en ze dragen een enorme belasting van emotionele druk. Op dit moment werk ik aan een project dat zich bezighoudt met zwart-witportretten op film.

Welke hulpmiddelen en software gebruikt u voor postproductie en waarom?
Ik gebruik een Samsung GX-20 digitale camera en een Pentax ZX50 filmcamera. De lenzen die ik gebruik zijn van verschillende typen maar ik kies altijd dezelfde houder zodat ik ze efficiënt kan gebruiken. Mijn oudste lens is ouder dan ik: 1983. Ik gebruik Adobe Lightroom voor nabewerking, maar ik maak slechts heel kleine correcties. Nabewerking zou geen manier moeten zijn om een ​​slechte foto te bewaren, maar een manier om de kwaliteit van een toch al geweldige foto te vergroten.

Wat raad je aan voor beginners (camera's / software) en waarom?
Ik zou natuurlijk aanraden, wat ik gebruik - Pentax of Samsung. Hoe dan ook, iets met een K-vatting, omdat je dan veel goedkope lenzen van goede kwaliteit voor je camera kunt vinden.

Hoeveel tijd besteedt u aan het wekelijks fotograferen?
Ik kan het niet echt vertellen. Dit hangt af van het project waar ik aan werk. Er zijn projecten waarbij ik 4-5 uur per dag moet filmen. Ook als er niets is om voor te werken, zijn er dagen achtereen dat ik de camera niet eens aanraak. Maar dat is zeldzaam.

Welke artiesten volg je? Wie maakt indruk op je en waarom?
Er zijn veel goede artiesten die er zijn. Een van mijn favoriete community's over fotografie is 1x.com.

Wat is je volgende stap? Wat wil je verder in je carrière nastreven?
Ik wou dat ik mijn eigen stijl veel beter kon definiëren dan tot nu toe. Ik wil BurbanART - het openbare profiel dat ik heb gemaakt voor het weergeven van mijn werk - uniek zijn. Ik wil een stijl ontwikkelen die precies verklaart wat ik voel bij het vastleggen van een beeld door mijn lenzen.

Geniet van Mihai's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Mihai heeft enkele van zijn werken met ons gedeeld, met uitzicht op de bergen vanuit Roemenië en we hebben ze verpakt in twee Windows-thema's: een voor Windows 7 en een voor Windows 8. Het thema is hetzelfde in beide besturingssystemen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Mihai Despan. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Mihai's werk

Als je meer wilt weten over Mihai's werk, kun je hem volgen op Facebook via deze link: BurbanART - Facebook Portfolio.

We willen graag Mihai bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en we wensen hem het beste in zijn werk.