Tutorial

Installeren en wijzigen naar een nieuwe schermtaal in Windows 7 Home & Pro

Onlangs hebben we een zelfstudie gepubliceerd over het installeren en wijzigen van een nieuwe displaytaal in Windows 7 Ultimate & Enterprise. Windows 7 Ultimate wordt echter niet veel gebruikt als het gaat om thuisgebruikers. Op dat moment hebben we beloofd in een komende zelfstudie te laten zien hoe u een nieuwe weergavetaal installeert en wijzigt wanneer u Windows Home- en Professional-edities gebruikt. Het is tijd om te laten zien hoe.

De (gedeeltelijke) oplossing voor thuisgebruikers: Windows 7 Language Interface Packs (LIP)

Als u de Home of Professional-editie van Windows 7 hebt, is de eenvoudigste manier om het zogenaamde Windows 7 Language Interface Pack (LIP) te gebruiken. Windows 7 LIP's zijn gedeeltelijke vertalingen van de gebruikersinterface. Deze pakketten vertalen de meest gebruikte elementen in een andere taal en de overblijvende interface-elementen worden bewaard in de moedertaal die in de meeste gevallen Engels is. Bovenliggende talen zijn de talen die worden gebruikt als basis voor de vertaling naar een andere weergavetaal. Engels is bijvoorbeeld de hoofdtaal die wordt gebruikt om interface-elementen in vele talen te vertalen, zoals: Afrikaans, Bengaals (India), Filippijns, Hindi, Maltees en anderen. Russisch is de moedertaal voor Oezbeekse, Turkmeense, Tataarse, Mongoolse en andere. Andere ouder talen kunnen Frans, Spaans, Noors of Servisch zijn.

Om een ​​taalinterfacepakket te kunnen installeren, moet uw Windows 7 de juiste bovenliggende taal hebben geïnstalleerd. Anders kun je het niet geïnstalleerd krijgen.

Downloadbare Windows 7 Language Interface Packs zijn te vinden op de pagina Talen downloaden voor Windows.

Een Windows 7 Language Interface Pack (LIP) installeren

Download eerst de LIP die u wilt gebruiken. Helaas hebben niet alle talen een downloadbaar pakket beschikbaar. Als dat het geval is voor de taal die je nodig hebt, lees dan het volgende deel van deze tutorial.

Voer het LIP-bestand uit dat u zojuist hebt gedownload. Het is een bestand met de extensie '.mlc' . Voor deze oefening hebben we het Filipijns interface-pack gebruikt, met de bestandsnaam LIP_fil-PH-32bit.mlc .

Het scherm 'Taal talen installeren of de-installeren' wordt geopend. Klik op Volgende .

U wordt gevraagd om de licentievoorwaarden te bekijken. Lees ze, vink 'Ik accepteer de licentievoorwaarden' aan en klik op Volgende .

U wordt gevraagd het Leesmij-bestand te lezen dat informatie bevat over het taalinterfacepakket dat u gaat installeren. Lees het en klik op Volgende .

Het installatieproces wordt nu gestart en u krijgt een voortgangsupdatevenster te zien.

Wanneer u klaar bent, wordt u op de hoogte gebracht van het succes van het installatieproces. Klik op Volgende .

U wordt gevraagd om de displaytaal te selecteren. Selecteer de nieuwe weergavetaal die u wilt gebruiken. Vink vervolgens het selectievakje 'Weergavetaal toepassen op welkomstscherm en systeemaccounts' aan als dit iets is dat u wilt hebben.

Wanneer u klaar bent, klikt u op 'Weergavetaal wijzigen' .

U krijgt dan een melding dat u opnieuw moet worden opgestart om de taalwijziging van kracht te laten worden. Sluit alle open documenten en applicaties. Wanneer u klaar bent, klikt u op Nu opnieuw opstarten .

Wanneer u zich aanmeldt, wordt de nieuw geïnstalleerde weergavetaal gebruikt voor de meeste elementen in de gebruikersinterface.

De elementen die niet worden vertaald, worden weergegeven in de bovenliggende taal die wordt gebruikt door het taalinterfacepakket dat u zojuist hebt geïnstalleerd.

Er is geen Windows 7 Language Interface Pack (LIP) voor Mijn taal

Als er geen downloadlink beschikbaar is voor de weergavetaal die u moet gebruiken, bevindt u zich in een moeilijke situatie. Als u Windows 7 Ultimate niet hebt geïnstalleerd, moet u uw besturingssysteem een ​​beetje kraken. We behandelen dit scenario en de meest effectieve oplossing in deze zelfstudie: Installeren & wijzigen naar een nieuwe displaytaal in Windows 7 Home & Professional met Vistalizator.

Fout: deze LIP-taal vereist andere talen die niet zijn geïnstalleerd of geselecteerd

Als uw Windows 7 een andere taal gebruikt dan de moedertaal die vereist is voor de LIP die u hebt gedownload, krijgt u het foutbericht: 'Voor deze LIP-taal zijn andere talen vereist die niet zijn geïnstalleerd of geselecteerd' . Dit gebeurt bijvoorbeeld als u uw Windows 7 in het Engels hebt en u de Catalaanse LIP wilt installeren.

In dit geval moet u eerst de vereiste display-moedertaal installeren en vervolgens de LIP die u moet gebruiken. Als dat niet mogelijk is, bevindt u zich in een moeilijke situatie. We zullen ook proberen dit uitzonderlijke scenario te dekken. Daarom ... blijf op de hoogte van toekomstige artikelen.

Conclusie - Het is gecompliceerd

Helaas zijn zaken gecompliceerd voor gebruikers van Windows 7 Home en Professional-edities. Als u een andere displaytaal moet installeren en gebruiken zonder het besturingssysteem te hacken, dan is deze procedure uw enige keuze. Dit zou echter geen probleem zijn, als het aantal downloadbare Language Interface Packs hoger zou zijn en meer van de meest gebruikelijke talen zou omvatten. We zullen ons best doen om andere werkoplossingen te identificeren. Tot die tijd, als u opmerkingen of vragen heeft, aarzel dan niet om het onderstaande formulier te gebruiken.

Een alternatieve oplossing gevonden: installeer en wijzig naar een nieuwe displaytaal in Windows 7 Home & Professional met Vistalizator.