Beoordeling

ASUS EeeBook X205TA Review - Een betaalbare en goed uitziende netbook

ASUS heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe netbook met Windows 8.1. Het wordt ASUS EeeBook X205TA genoemd en voor een netbook is dit betaalbaar, het ziet er geweldig uit en voelt geweldig aan. We hadden de kans om het een week te gebruiken en nu zijn we klaar om onze conclusies te delen. Is dit apparaat de moeite waard om te kopen? Wat biedt het voor zijn lage aankoopprijs? Lees deze recensie om de antwoorden op deze vragen en meer te leren.

Unboxing van de ASUS EeeBook X205TA

De verpakking van de ASUS EeeBook X205TA is heel eenvoudig. Je krijgt alleen de logo's van ASUS en Intel te zien. Er is geen afbeelding van het product en er wordt geen informatie weergegeven. Hoewel het niet zichtbaar is in de onderstaande afbeelding, heeft de doos een handvat dat het gemakkelijk maakt om mee te nemen.

In de doos vindt u de netbook zelf, de oplaadadapter en de gebruikershandleiding. Zoals je kunt zien, ontvingen we de witte versie van dit apparaat.

Hardwarespecificaties

De ASUS EeeBook X205TA die we hebben getest, is een netbook op instapniveau met een 11.6 "LED-scherm met een resolutie van 1366x768 (135 ppi - pixel dichtheid) .Het scherm heeft levendige kleuren en een fatsoenlijke kijkhoek De netbook weegt minder dan 2, 4 kilo (1 kg) ) en het heeft een Li-Ion batterij die belooft tot 12 uur mee te gaan tijdens het surfen op internet. ASUS EeeBook heeft een quad-core Intel Atom Bay Trail-T Z3735G-processor die werkt op maximaal 1, 33 GHz met Intel HD Graphics, 1GB of 2 GB RAM DDR3 (afhankelijk van het model dat u kiest), 21 GB / 32 of 64 GB aan eMMC met opslagruimte, 500 GB gratis cloudopslag beschikbaar via ASUS WebStorage-service voor 2 jaar en nog eens 115 GB opslag via OneDrive, voor nog eens 2 jaar.

ASUS EeeBook X205TA heeft een micro-HDMI-poort, een microSD-sleuf tot 64 GB, een 3, 5 mm hoofdtelefoon / microfoon-comboconnector - deze bevinden zich allemaal aan de linkerkant van de netbook. Aan de rechterkant van de netbook vindt u twee USB 2.0-poorten. Aan de bovenkant van het scherm vindt u een VGA-camera voor videobellen.

In termen van connectiviteit, de ASUS EeeBook X205TA bevat een 802.11a / b / g / n dual-band compatibele draadloze netwerkadapter en een Bluetooth 4.0-chip. Voor audio heeft het twee ingebouwde luidsprekers die werken op 2W en een microfoon. De ASUS EeeBook X205TA wordt geleverd met een 32-bits editie van Windows 8.1 met Bing. Je kunt de volledige specificaties van dit apparaat hier vinden: ASUS EeeBook X205TA.

De ASUS EeeBook X205TA gebruiken

Ik gebruik de ASUS EeeBook X205TA elke dag, gedurende een week, voor het schrijven en lezen van cursussen, surfen op het web, lezen en versturen van e-mails, verbinden met sociale netwerken, muziek en films afspelen en natuurlijk artikelen schrijven voor onze website. ASUS EeeBook X205TA is een van de mooiste netbooks op de markt. Hoewel de behuizing volledig van plastic is gemaakt, hebt u niet het gevoel van een apparaat van lage kwaliteit. Het maakt gebruik van een polycarbonaat van hoge kwaliteit dat heel goed aanvoelt om in de hand te houden. We hielden ook van het feit dat het minder dan 1 kg (2, 2 pond) weegt. Dit netbook is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, goud en rood. We hebben ook genoten van hoe dun het is: 17, 5 mm / 0, 68 inch.

Het toetsenbord en de touchpad zijn ook erg handig en werken over het algemeen goed. U kunt uw grote laptop met deze netbook verwisselen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u de tijd moet nemen om er kennis mee te maken. Qua prestaties is de ASUS EeeBook X205TA niet bepaald een beest, maar zijn Intel Atom Bay Trail-T Z3735G-processor en 1GB of 2GB DDR3 RAM-geheugen doen hun werk redelijk goed als je niet te veel vraagt. Als u deze netbook gebruikt om uw e-mail te controleren, Microsoft Office-documenten te maken, op het web te surfen en verbinding te maken met sociale netwerken, zal deze zeer goed werken. Het doet ook redelijk werk bij het afspelen van HD-films. Bij het bekijken van HD-video's op YouTube kwamen we echter een beetje stotterend tegen. Het 11.6 "LED-display heeft levendige kleuren, maar het is een beetje donker voor onze smaak, hoewel het detailniveau van het scherm erg goed is.

Het testapparaat dat we ontvingen had slechts 21 GB aan opslagruimte, wat erg weinig is voor een apparaat met Windows 8.1 geïnstalleerd. Als u deze versie koopt, heeft u slechts 10 GB vrije ruimte en heeft u snel te weinig ruimte. Wanneer dat gebeurt, moet u de apps die u niet vaak gebruikt verwijderen om anderen te installeren. We raden u aan de versie met minimaal 32 GB opslagruimte te kopen, bij voorkeur de versie met 64 GB. Een interessant kenmerk van dit apparaat is de Connected Standby-modus die wordt aangeboden door Windows 8.1, die wordt ondersteund door de Intel Atom-processor die is opgenomen in deze netbook. Dit is een energiezuinige status waarmee Windows meer als een tablet of smartphone kan werken dan een normale computer. In de modus Verbonden stand-by luistert ASUS EeeBook X205TA regelmatig naar meldingen en wordt regelmatig wakker om nieuwe e-mails op te halen, live tegels bij te werken en andere vergelijkbare taken uit te voeren. Wanneer u een chatbericht ontvangt, kan het worden geactiveerd en u op de hoogte stellen. Het scherm blijft de hele tijd uit terwijl het dit doet, net zoals uw smartphone kan blijven werken terwijl het scherm is uitgeschakeld. Merk op dat deze ophaalfuncties alleen werken met Windows Store- apps en niet met bureaubladtoepassingen. Deze modus vervangt de slaap- en sluimerstanden die worden gebruikt door klassieke netbooks en zorgt voor zeer snelle hervattingstijden omdat alleen het beeldscherm moet worden ingeschakeld en niet de hele netbook.

Apps die zijn gebundeld met de ASUS EeeBook X205TA

De meeste fabrikanten hebben de neiging om applicaties te bundelen die u misschien nooit zou gebruiken. ASUS houdt de EeeBook X205TA 100% crapware niet schoon maar vult het ook niet met rommel.

U zult de volgende vooraf geïnstalleerde applicaties vinden:

 • Office 365 Personal Edition - deze versie van Office 365 bevat Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013, OneNote 2013, Outlook 2013, Access 2013, Publisher 2013, 1 TB cloudopslag in OneDrive en 1 uur per Skype-oproep per maand.
 • McAfee LiveSafe - een antivirussoftware die uw apparaat beschermt tegen de nieuwste virussen, malware en online bedreigingen.
 • Netflix - afhankelijk van waar je woont, zul je deze app leuk vinden of een hekel hebben aan ASUS voor het bundelen ervan. In de VS en een aantal andere landen waar Netflix beschikbaar is, wilt u deze app gebruiken en films en tv-programma's naar uw apparaat streamen. In landen waar deze service niet beschikbaar is, moet u deze app verwijderen omdat deze geen enkele waarde voor u oplevert.
 • Twitter - de officiële Windows 8.1-app voor dit sociale netwerk. Het is alleen nuttig als u dit sociale netwerk anders gebruikt, moet u het verwijderen.
 • ASUS WebStorage - dit is een cloudopslagservice van ASUS die u 500 GB gratis cloudopslagruimte biedt gedurende 2 jaar. Misschien wil je het proberen.
 • ASUS LiveUpdate - een applicatie die u kunt gebruiken om de updates van het besturingssysteem te beheren. Lijkt veel op de instellingen in Windows 8.1.
 • Flipboard - een populaire nieuws-app die u kunt gebruiken om aangepaste tijdschriften te maken op basis van uw nieuwsfeed. Misschien wilt u ermee experimenteren voordat u beslist of u het wilt behouden of niet.
 • WinFlash - een toepassing die is bedoeld voor het updaten van de BIOS-software van dit apparaat. Je zou het moeten houden.
 • Splendid Utility - via deze applicatie kunt u de instellingen voor de weergave kleuren wijzigen. Probeer het en kies of je het wilt gebruiken of niet.
 • Line - een chat-app die lijkt op een mix van WhatsApp en Skype. Misschien wil je ermee experimenteren voordat je beslist of je het moet houden of niet.
 • eManual - is geen applicatie, is eigenlijk een .pdf bestand met veel informatie over hoe dit apparaat te gebruiken. Als je problemen hebt, aarzel dan niet om het te lezen.

Prestaties in benchmarks

We hebben wat benchmarks uitgevoerd op de ASUS EeeBook X205TA en we hebben het vergeleken met ASUS Transformer T100 en ASUS Transformer T200. Eerst hebben we Bootracer gebruikt om te meten hoe snel Windows 8.1 op dit apparaat start. ASUS EeeBook X205TA is gemiddeld 43 seconden opgestart. Dit is 1, 5 seconde sneller dan de T200 en bijna net zo snel als de T100.

Daarna hebben we de Ice Storm Unlimited-test van de 3DMark-app gebruikt. Deze test meet hoe goed dit apparaat presteert bij het uitvoeren van casual games die over het algemeen geschikt zijn voor tablets met bescheiden hardwareconfiguraties.

Hieronder ziet u de totaalscore van de ASUS Transformer T100 en T200 in vergelijking met die van de EeeBook X205TA. Zoals je ziet, is het verschil tussen de gemiddelde scores van de ASUS Transformer-apparaten en de EeeBook X205TA ongeveer 27%.

Als de algehele score je niet veel vertelt, laten we eens kijken naar de frames per seconde die in elke test zijn verkregen. In de eerste grafische test is het verschil tussen apparaten niet erg hoog, maar het groeit behoorlijk veel van de grafische test 2 en de natuurkundetest.

Om de accutijd te evalueren, hebben we de Powermark-test uitgevoerd. Bij gebruik van de balanced benchmark, die webbrowsing, tekstverwerking, video en lichte spelworkloads combineert, duurde de batterij van de ASUS EeeBook X205TA 7 uur en 6 minuten, wat volgens ons een zeer goed resultaat is. Het opladen van de ASUS EeeBook X205TA van 0% tot 100% duurde ongeveer 2 uur, wat een zeer goed resultaat is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Zoals u aan deze tests kunt zien, biedt ASUS Eeebook X205TA geen spectaculaire prestaties, maar het doet zijn werk goed bij de taken waarvoor het was ontworpen. We hebben ook de zeer snelle oplaadtijd zeer op prijs gesteld.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

ASUS Eeebook X205TA is een zeer betaalbare netbook die er goed uit wil zien, eenvoudig mee te nemen is en u in staat stelt om elementaire computertaken uit te voeren zoals surfen op het web, controleren van uw e-mail, licht kantoorwerk doen enzovoort. Als u het voor dit doel koopt, is het een geweldig apparaat dat goed werkt. U zult de Connected Standby-functie, de snelle oplaadtijd en de autonomie waarderen. Als u er echter meer mee wilt doen, moet u ergens anders naar kijken en aanschaffen van duurdere apparaten met krachtigere hardware.