Beoordeling

Herziening van de TP-LINK Archer C2600 draadloze router - Wat kan het voor u doen?

Heeft u een zeer snelle draadloze router nodig die minder dan het equivalent van 200 USD kost? Heeft u een snel 5 GHz draadloos netwerk nodig met behulp van de moderne 802.11ac-standaard? Wilt u ook een router die er stijlvol uitziet, zonder storende LED's en een router die op muren kan worden gemonteerd? TP-LINK Archer AC2600 is een van de nieuwste draadloze routers van TP-LINK die de belofte biedt om al deze vragen te beantwoorden. We hebben deze router ongeveer twee weken dagelijks getest en nu zijn we klaar om te delen of deze router zijn beloftes waarmaakt. Lees deze recensie om te ontdekken of het de moeite waard is om te kopen of niet.

Unboxing van de TP-LINK Archer C2600 AC2600 draadloze dual-band Gigabit-router

Het gebruik van de verpakking voor de TP-LINK Archer AC2600 draadloze router is vergelijkbaar met die van andere draadloze TP-LINK-routers. Het gebruikt een kalmerende groene kleur en op de voorkant van de doos vindt u een afbeelding van het apparaat en details over enkele van de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos vindt u een vergelijking met andere routers uit de TP-LINK-portfolio. Volgens TP-LINK is Archer C2600 de opvolger van Archer C9 en wordt verondersteld het in bijna elk opzicht te verslaan.

In de doos vindt u de router zelf, vier afneembare antennes, een netwerkkabel, de voedingsadapter, de beknopte installatiehandleiding, enige technische ondersteuningsinformatie en de garantie.

Zoals je ziet, lijkt de unboxing-ervaring van TP-LINK Archer AC2600 sterk op die van andere TP-LINK routers, inclusief meer betaalbare.

Hardwarespecificaties

TP-LINK Archer AC2600 heeft een Qualcomm IPQ8064 dual-coreprocessor, draaiend op 1, 4 GHz, met 512 MB RAM-geheugen en 32 MB opslagruimte. Het heeft voor dual-band afneembare high-performance antennes waarmee het een maximale theoretische bandbreedte van 800 Mbps op de 2, 4 GHz frequentie en 1733 Mbps op de 5 GHz frequentie kan bieden, wat leidt tot een totaal maximum van 2533 Mbps. Vanzelfsprekend biedt het ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac.

Aan de achterkant van de router vindt u vier Ethernet-poorten, één poort om uw router aan te sluiten op de internetprovider (ISP), de stroomaansluiting en een knop om de router aan en uit te zetten.

Aan de rechterkant van de router vindt u twee USB 3.0-poorten, een knop om de draadloze netwerken die door de router worden uitgezonden aan en uit te zetten, de WPS-knop en de Reset-knop.

Bovenop de router vindt u verschillende LED's die de status van de werking van deze router aangeven. TP-LINK Archer AC2600 is relatief groot, maar niet groter dan andere draadloze routers met vergelijkbare specificaties. Het heeft een afmeting van 10, 4 x 7, 8 x 1, 5 inch of 263, 8 x 197, 8 x 37, 3 mm en een gewicht van 67, 51 ounces of 1914 gram.

U kunt de officiële specificaties van deze draadloze router bekijken, hier: TP-LINK Archer AC2600-specificaties.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK C2600 Archer AC2600 draadloze dual-band Gigabit-router

Wanneer u de TP-LINK Archer AC2600 draadloze router voor de eerste keer instelt, wordt de wizard Snel instellen gestart door u te vragen de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen. Dit is een zeer goede veiligheidsmaatregel.

Vervolgens wordt u gevraagd om de regio en de tijdzone te selecteren waarin u zich bevindt. De Quick Setup-wizard gaat verder door u toe te staan ​​te selecteren welk type internetverbinding u hebt. Het kan het ook automatisch voor u detecteren, als u dat wilt.

Bij de volgende stap wordt u gevraagd om de details van uw internetverbinding in te voeren. Nadat u de benodigde verbindingsdetails hebt ingevoerd, kunt u de twee draadloze netwerken configureren die worden uitgezonden door de router.

Er wordt vervolgens een samenvatting weergegeven voor de instellingen die u hebt gemaakt en de internetverbinding is getest.

Nadat de eerste configuratie is voltooid, kunt u de beheerdersgebruikersinterface bekijken en meer instellingen in detail configureren. Zoals je ziet, ziet de gebruikersinterface er goed uit en is hij nogal minimalistisch. Een nadeel is dat het alleen in het Engels beschikbaar is. Er is geen meertalige ondersteuning. Wij zijn van mening dat TP-LINK dit aspect van hun gebruikersinterface moet verbeteren en ondersteuning moet bieden voor meerdere talen.

Standaard worden alleen de basisinstellingen getoond voor de meeste belangrijke kenmerken van de TP-LINK Archer AC2600. Ze zijn klein in aantal en over het algemeen gemakkelijk te begrijpen en in te stellen. Gebruikers zullen het ook waarderen dat de Help- documentatie beschikbaar is met een enkele klik op het vraagteken in de rechterbovenhoek van de gebruikersinterface. Als u erop klikt, wordt informatie weergegeven over de opties die op het scherm worden weergegeven.

Wanneer u op het tabblad Geavanceerd in de beheerinterface klikt, krijgt u toegang tot alle beschikbare configuratieopties. Zoals u hieronder kunt zien, krijgt u hier veel gegevens over de werking van uw draadloze router en kunt u alles in detail configureren.

Zowel informele gebruikers als gevorderde gebruikers zullen deze benadering waarderen. Beginners krijgen de basis in een gemakkelijk te navigeren formaat terwijl geavanceerde gebruikers met één klik verwijderd zijn van toegang tot alles wat TP-LINK Archer AC2600 te bieden heeft.

Nadat de installatie uit de weg was gegaan, begonnen we onze draadloze apparaten aan te sluiten op het netwerk dat werd uitgezonden door TP-LINK Archer AC2600. We hadden geen problemen om draadloze en bekabelde apparaten met het netwerk te verbinden en alles werkte probleemloos.

Bij het gebruik van deze router hebben we verschillende praktische aspecten opgemerkt waarvan u op de hoogte moet zijn:

  • Hoewel de TP-LINK Archer AC2600 draadloze router vrij slank en elegant is qua uiterlijk, is het glanzende oppervlak ervan een magneet voor stof en vingerafdrukken.
  • De LED's die de status van de router en de werking ervan aangeven, zijn vrij discreet en zullen u zelfs 's nachts niet irriteren. Als dat toch gebeurt, kunt u ze eenvoudig uitschakelen.
  • TP-LINK Archer AC2600 kan op muren worden gemonteerd. Aan de achterkant van de router vindt u twee montagegaten met sleuven waarmee u schroeven kunt gebruiken die in de gaten passen.

We zijn blij met de eenvoudige installatie van de TP-LINK Archer AC2600 draadloze router en de hoeveelheid controle die de gebruikersinterface biedt voor het beheer ervan. De gebruikersinterface ziet er geweldig uit, is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel maatwerk, als u naar het tabblad Geavanceerd gaat. Beginners en informele gebruikers zullen het waarderen dat de standaardweergave alleen de basisinstellingen biedt, zodat ze zich niet overweldigd of verloren zullen voelen bij het instellen van dingen. Over het algemeen werkte de TP-LINK Archer AC2600 uitstekend tijdens onze tests en kwamen we geen problemen tegen met stabiliteit en prestaties.

Lees de volgende pagina in deze review voor meer informatie over de real-world prestaties van deze router.